Çocuk Hastalıkları Acaba kulak iltihabi gibi bir sey mi var?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bir ustteki yorumumda doktor mutlaka kulaga bakmistir dedim
Nasil bakmaz ? Enterasan gercekten , 2 yas cocugunun henuz ostaki borusu tam olusmadigi icin direk kulaga vurur ust solunum yolu enfeksiyonu , acillen baska doktora goturun o zaman
enteresan degil cunkü hanımefendi acile götürmüş .acil böyle seylerin yeri degil . adı üstünde acil vakalar için . bu yuzden inanın doktor suclu degil

Çocuklarınızı tek doktorla muayne ettirecekseniz çok iyi bir doktor olmalı onun dışında tavsiyem 2 doktordan aşağısına muayne ettirmeyin.

Geçenlerde oğlum durmadigi, öksürdüğü için kulaginda da son zamanlarda pislik birikmesi olduğu için acile götürdük (haftasonuydu) doktor kontrol etti boğaz ve kulak enfeksiyonu var dedi antibiyotik verdi. Ben onu icirmedim bekledim ve pazartesi sağlık ocagimizdaki güvendiğim doktora götürdüm bu arada evde boş durmadım tabi bildiğim doğal yöntemleri kullandım cidden enfeksiyonsa kotulesmemesi için. Neyse, doktorum çocuğun kulağında hiç bir sorun olmadığını boğazında da yok denecek kadar az bir şey olduğunu söyledi. Dişlerini kontrol etti uzunca anlattı (şimdi yazmayın uzun uzun) öksürük boğaz falan ondan dedi. Bol su içsin dedi.

Yani demem o ki ben ilaç içsin icmesin demem çocuğunuza ama içinizde şüphe varsa doktora tekrar gerekirse tekrar tekrar götürün iyice muayne ettirin içinizde şüphe kalmasın . Bir anne supheleniyorsa vardır bir şey bence..

enteresan degil cunkü hanımefendi acile götürmüş .acil böyle seylerin yeri degil . adı üstünde acil vakalar için . bu yuzden inanın doktor suclu degil
Ama cumartesi günü poliklinik hizmeti var mı ?acilden başka götüreceği yer yok diye biliyorum (yanlışsam düzeltin lütfen )

Ama cumartesi günü poliklinik hizmeti var mı ?acilden başka götüreceği yer yok diye biliyorum (yanlışsam düzeltin lütfen )
ateşi kontrol altına almış ise bekleyebilirdi . ayrıca cumartesi özel hastanlerde hizmet var . acil , acil vakaların yeridir . trafik kazası , kalp krizi , inme, pnömotoraks vs vs . halkımız bilmese de gercek bu

Çocuklarınızı tek doktorla muayne ettirecekseniz çok iyi bir doktor olmalı onun dışında tavsiyem 2 doktordan aşağısına muayne ettirmeyin.

Geçenlerde oğlum durmadigi, öksürdüğü için kulaginda da son zamanlarda pislik birikmesi olduğu için acile götürdük (haftasonuydu) doktor kontrol etti boğaz ve kulak enfeksiyonu var dedi antibiyotik verdi. Ben onu icirmedim bekledim ve pazartesi sağlık ocagimizdaki güvendiğim doktora götürdüm bu arada evde boş durmadım tabi bildiğim doğal yöntemleri kullandım cidden enfeksiyonsa kotulesmemesi için. Neyse, doktorum çocuğun kulağında hiç bir sorun olmadığını boğazında da yok denecek kadar az bir şey olduğunu söyledi. Dişlerini kontrol etti uzunca anlattı (şimdi yazmayın uzun uzun) öksürük boğaz falan ondan dedi. Bol su içsin dedi.

Yani demem o ki ben ilaç içsin icmesin demem çocuğunuza ama içinizde şüphe varsa doktora tekrar gerekirse tekrar tekrar götürün iyice muayne ettirin içinizde şüphe kalmasın . Bir anne supheleniyorsa vardır bir şey bence..
Pazartesi goturecegim. Oksuruk yok oglumda. Hafif burun akintisi ve ates var. Yemek de yemiyor. Surekli huysuz. Ben de suphelenmistim bogaz enfeksiyonundan. Antibiyotik verecegim ama yine de cocuk doktoruna götüreceğim tabi. Oglum yabanci insanlarin kendine yaklasmasini hic istemiyor. Doktora gotursem de tam anlamiyla muayene edemiyorlar.

ateşi kontrol altına almış ise bekleyebilirdi . ayrıca cumartesi özel hastanlerde hizmet var . acil , acil vakaların yeridir . trafik kazası , kalp krizi , inme, pnömotoraks vs vs . halkımız bilmese de gercek bu
Ben belki özel hastaneye gidecek durumu yoktur diye düşünmüştüm ,genel Bilgi olarak sormuştum yoksa acil konusunda çok haklısınız .

Elbette acil bu tarz vakalar icin degil ama bazen cidden doktordan randevu alinamiyor ve mecburen acile gidilebiliyor , kendim icin hic gitmedim bu sebeple acile ama soz konusu olan bebek olunca ve doktordan randevu alamayinca bebeklerimi acile goturmuslugum vardir , ama hep duzgun sekilde muayene ettiler , hic boylesine denk gelmemistim ben

Eğer kulağına vuruyorsa, eliyle kapatıyorsa kulak iltihabı vardır. Ama zaten antibiyotik vereceksiniz boğazı için, kulağına da etki eder. Merak etmeyin.

Pazartesi goturecegim. Oksuruk yok oglumda. Hafif burun akintisi ve ates var. Yemek de yemiyor. Surekli huysuz. Ben de suphelenmistim bogaz enfeksiyonundan. Antibiyotik verecegim ama yine de cocuk doktoruna götüreceğim tabi. Oglum yabanci insanlarin kendine yaklasmasini hic istemiyor. Doktora gotursem de tam anlamiyla muayene edemiyorlar.
Çocukla oyun oynayarak muayne etse bu tarz bir sıkıntı yapacağını sanmıyorum çocuğun. Bizim doktor çok şükür o şekilde muayne eder hep.
Hastalıktan yiyemiyordur yemek canım benim çok geçmiş olsun onaa.. ama ateşe dikkat

Kesin ban yiyecegim ama lutfen en azindan cevap gelene kadar kalsin konum cunku iki gundur yeterince yoruldum ve cok gerginim. Buyuk oglumda(2 yasinda) bogaz enfeksiyonu olmus. Cuma aksamindan beri atesi vardi. Ates dusuruculerle, ilik banyoyla falan bir sekilde kontrol altina aldim ama bugun acile goturdum yine de. Doktor bogaz enfeksiyonu dedi ve antibiyotik verdi. Ama benim dikkatimi ceken baska birsey var. O kalabalıkta ve heyecanda doktora sormayi unuttum. Oglum son birkac haftadir zaten asiri terliyordu ve agzini gosterip acidigini anlatmaya calisiyordu. Bir de birsey icirirken parmaklariyla kulaklarini kapatiyordu. Simdi yine uyurken baktim, parmaklariyla kulaklarini kapatmis. Acaba kulak iltihabi gibi bir sey mi var? Neden boyle yaptığını anlamiyorum. Fikri olan varsa, paylasirsaniz cok sevinirim.
Orta kulak iltihabi olsa o çocuk çıldırmış gibi ağlar.

Kulagina bakmadi. Muayenemiz yarim dk bile surmemistir sanirim. Benim de aklima gelmedi kulagina da bakin demek cunku oglum deli gibi agliyordu. Antibiyotige basladim. Pazartesi cocuk doktoruna goturecegim.
Cocuk acilde kac doktora gittiysem hepsi bi oldu bittiye getiriyor muayeneyi. Tamam yetiskin olsa neyse. Cocuk bu sonucta. Acil gorduk ki getirdik. Bugun bizde kizimi goturduk. Toplasak 1 dk durmamisizdir icerde. Bisey anlatmaya calisiyorum dinlemiyor. Soru soruyorum cevap yok. Onundeki ekrana bakiyor. Sinir basti beni resmen. Benim kiz da kulagini tutuyordu. Onu bugun zorla gosterdim doktora. Bir bakisi var cocugun kulagina. Sanki kafasina silah dayiyoruz. Asik surat,oflama puflama valla nasil ciktigimi bilemedim odasindan. Elimde kalabilirdi o an dr. Bak yine sinirlendim 😡

Cocuk acilde kac doktora gittiysem hepsi bi oldu bittiye getiriyor muayeneyi. Tamam yetiskin olsa neyse. Cocuk bu sonucta. Acil gorduk ki getirdik. Bugun bizde kizimi goturduk. Toplasak 1 dk durmamisizdir icerde. Bisey anlatmaya calisiyorum dinlemiyor. Soru soruyorum cevap yok. Onundeki ekrana bakiyor. Sinir basti beni resmen. Benim kiz da kulagini tutuyordu. Onu bugun zorla gosterdim doktora. Bir bakisi var cocugun kulagina. Sanki kafasina silah dayiyoruz. Asik surat,oflama puflama valla nasil ciktigimi bilemedim odasindan. Elimde kalabilirdi o an dr. Bak yine sinirlendim 😡
Evet cok yoruluyorlar, insanimiz doktora gitmeye cok merakli, acil olan olmayan herkes acile gidiyor, kabul ediyorum ama cocuk ve bebek konusunda esnek olunabilir. Benim oglum henuz konusmuyor, ben de doktor olmadigim icin belki de acil olabilecek bir durumu gormuyorumdur. Doktorluk cok kutsal bir meslek, saygim sonsuz ama bazilari hakkini veremiyor

Evet cok yoruluyorlar, insanimiz doktora gitmeye cok merakli, acil olan olmayan herkes acile gidiyor, kabul ediyorum ama cocuk ve bebek konusunda esnek olunabilir. Benim oglum henuz konusmuyor, ben de doktor olmadigim icin belki de acil olabilecek bir durumu gormuyorumdur. Doktorluk cok kutsal bir meslek, saygim sonsuz ama bazilari hakkini veremiyor
Kesinlikle katiliyorum. Yetiskinler surekli gitmesin acile,buna bende karsiyim. Ancak bebek ve cocuklar oyle degil. Ben cocugu fosur fosur kusuyo diye goturdum. Onlem alamadim. Ne gibi onlem alabilirim? Cocuk acliktan agliyor
Yedigini cikariyor. Ustune de ishal var. 9 aylik bebek yani bu. Ne onlemi alacagim ben. Dr degilim ki. Ama kadin oyle bi davraniyo ki sanki ben 9 aylik bebek degil 30 yasinda yetiskin getirmisim. Kaldi ki ben haftaici olsa saglik ocagina giderdim. Evime 5 dk bile yok orasi. Mecburen apar topar acile gittim. Bunun icin de yarim saat yol tepip ile gittim. Mecburdum yani.
Bazilari gercekten isini hakkiyla yapmiyor. Ve bu cok can sıkıcı

Back
X