Çocuk Hastalıkları Acaba kulak iltihabi gibi bir sey mi var?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.148
30.231
548
36
Kesin ban yiyecegim ama lutfen en azindan cevap gelene kadar kalsin konum cunku iki gundur yeterince yoruldum ve cok gerginim. Buyuk oglumda(2 yasinda) bogaz enfeksiyonu olmus. Cuma aksamindan beri atesi vardi. Ates dusuruculerle, ilik banyoyla falan bir sekilde kontrol altina aldim ama bugun acile goturdum yine de. Doktor bogaz enfeksiyonu dedi ve antibiyotik verdi. Ama benim dikkatimi ceken baska birsey var. O kalabalıkta ve heyecanda doktora sormayi unuttum. Oglum son birkac haftadir zaten asiri terliyordu ve agzini gosterip acidigini anlatmaya calisiyordu. Bir de birsey icirirken parmaklariyla kulaklarini kapatiyordu. Simdi yine uyurken baktim, parmaklariyla kulaklarini kapatmis. Acaba kulak iltihabi gibi bir sey mi var? Neden boyle yaptığını anlamiyorum. Fikri olan varsa, paylasirsaniz cok sevinirim.

Kulağına bakmadı mi bakmistir illaki olsa görürdü. 2 yaşında konuşuyordur soyler belki ağrısa , yalniz boğazında sorun varsa kulaklarida kasiniyordur oyle degisik bir his olur belki ondan yapıyordur

kaşıntısı var mı acaba kulağında? kulak enfeksiyonu çok şiddetli ağrısı olan bir şey. yeni başlıyor olabilir. kulağında akıntı var mı, kulağı tıkalı gibi duruyor mu?
boğazla kulak ilişkili zaten antibiyotiği her türlü kullanacaksınız mecburen. kulak enfeksiyonunda da antibiyotik veriliyor ek olarak bir de damla. siz yine de pazartesi kbb ye götürün.

Kulağına bakmadı mi doktor? Antibiyotige başlayın, muhtemelen kulak iltihabı varsa onu da kurutur. Pazartesi de çocuk doktoruna gidin.

Kulaklarında ağrı vardır muhtemelen geçmiş olsun. Antibiyotik ona da fayda sağlar. Siz yinede Pazartesi uzmana en olmadı sağlık ocağına götürün. Geçmiş olsun

Kucuk cocuklarda ust solunum yolu enfeksiyonu yuzde 90 orta kulak iltihabi olarak sonuclanir
Bunu googglea yazarsaniz tonla bilgiye ulasirsiniz
Antibiyotigi verin , kulak iltihabini da gecirir zaten
peki bambaşka veya cok kötür bir seyse bunun sorumlulugunu alıyor musunuz ?
ben doktor olarak görmedüiğim hastaya antibiyotık verin gecsin diyemezken siz bunu bu kadar rahat nasıl söylüyorsunuz ?
yorumlarınızı genelde begenirim ama bu bence cok özensizce

Bogazdaki zaten mutlaka vurur kulağa. Kulak burun bogaz malum üçü bağlantılı. Özellikle yatarken geniz akıntısı kulaga gidebilir. Antibiyotik kulağını da çozer zaten. Ama ilaci bitince mutlaka kontrole götürün. Kulakta buğusu kalmıştı oğlumun malesef cok uzadi, tamamen temizlenene kadar tedaviye devam edin

doktora gidin , buradaki yorumlara nasıl güvenirsiniz aklım hayalim almıyor ya
Doktora gittim. Oglum korktugu icin bogazina bakarken biz kafasini ve ayaklarini tutmaya calisiyorduk. Kulağına bakmadi. Benim de telastan aklima gelmedi. Bogaz enfeksiyonu diyip gonderdi. Haftasonu oldugu icin cocuk doktoruna goturemedim. Pazartesi gidecegim. Buradaki yorumlara sadece fikir icin basvurdum, tabi ki ben de biliyorum doktora gitmem gerektigini.

neden buradan fikir alasınız ?, zaten gercekten doktor olan biri görmediği bir hastaya yorum yapmaz . yapamaz cunkü her sey olabilir . tıbbı egitim seviyesini bilmediğiniz insanlara neden danısanız ki o halde ?

Bana göre bu rezil olmak değil tatlı yanlış anlamalar.Ohooo ben neler yapıyordum bir anlatsam.En ufagi öğlen giden misafirlere iyi geceler demem gibi bir çok örnek var
Hiçbir yumuşatıcı işe yaramadı bende bıraktım havluların hepsini atıcam Yada endüstriyel yumuşatıcı bakayım bari.
Kulağına bakmadı mi bakmistir illaki olsa görürdü. 2 yaşında konuşuyordur soyler belki ağrısa , yalniz boğazında sorun varsa kulaklarida kasiniyordur oyle degisik bir his olur belki ondan yapıyordur
Kulağına bakmadı mi doktor? Antibiyotige başlayın, muhtemelen kulak iltihabı varsa onu da kurutur. Pazartesi de çocuk doktoruna gidin.
Kucuk cocuklarda ust solunum yolu enfeksiyonu yuzde 90 orta kulak iltihabi olarak sonuclanir
Kulaklarında ağrı vardır muhtemelen geçmiş olsun. Antibiyotik ona da fayda sağlar. Siz yinede Pazartesi uzmana en olmadı sağlık ocağına götürün. Geçmiş olsun
Kulagina bakmadi. Muayenemiz yarim dk bile surmemistir sanirim. Benim de aklima gelmedi kulagina da bakin demek cunku oglum deli gibi agliyordu. Antibiyotige basladim. Pazartesi cocuk doktoruna goturecegim.

Hayir , eger cocuk hic doktora gitmemis olsaydi asla bu yorumu yapmazdim
Ancak cocuk doktora gitmis ve doktor antibiyotik vermis , bir anne olarak doktorun cocugun mutlaka kulagina bakmis olduguna ve o yuzden antibiyotigi vermis olduguna emin olarak yazdim
Cocugun kulaginda hicbir sikinti olmasa bile kucuk cocuklarda doktor once bogaza sonra kulaga bakar , aksini yapan bir doktor 11 senelik annelik hayatimda hoc gormedim
Su anda kizim da antibiyotik kullaniyor ayni sebepten

bu tarz konuların asla burada acılmaması gerektiği taraftarıyım , o yuzden ilk mesajımın gerginliği için özür dilerim . konu sahıbının cocugunun kulagına bakılmamıs , biraz önce belirtti . sizin cocugunuza da gecmiş olsun

neden buradan fikir alasınız ?, zaten gercekten doktor olan biri görmediği bir hastaya yorum yapmaz . yapamaz cunkü her sey olabilir . tıbbı egitim seviyesini bilmediğiniz insanlara neden danısanız ki o halde ?
Burasi fikir alisverisi yaptigimiz bir platform oldugu icin olabilir mi? Belki ayni durumu yasayan bir anne vardir ve hikayesini paylasir benimle. Endiseliyim cunku daha once yapmadığı bir davranis. Acaba bogazla alakali olabilir mi sorusuna yanit ariyorum sadece. Kesin bogazla alakalidir, git su ilaci al icir deseler emin olun gidip yapmam zaten. Kendi cocugum konusunda benden daha fazla gosterdiginiz hassasiyet icin tesekkur ederim. Doktora goturmem gerektigini bilecek kadar akli yerinde bir insanim.

Kulagina bakmadi. Muayenemiz yarim dk bile surmemistir sanirim. Benim de aklima gelmedi kulagina da bakin demek cunku oglum deli gibi agliyordu. Antibiyotige basladim. Pazartesi cocuk doktoruna goturecegim.
Bir ustteki yorumumda doktor mutlaka kulaga bakmistir dedim
Nasil bakmaz ? Enterasan gercekten , 2 yas cocugunun henuz ostaki borusu tam olusmadigi icin direk kulaga vurur ust solunum yolu enfeksiyonu , acillen baska doktora goturun o zaman

Gerçekten mi..
Bunu da ilk defa öğrendim, 40 aylık oğlum belki 15 kere boğaz enfeksiyonu oldu, hiç kulağa çevirmedi.
Yada antibiyotik mi geçirdi acaba..

Tesekuur ederim ve sorun degil , sonradan gordum doktor bakmamis ve cok sasirdim cidden , her doktorun bebeklerde ve kucuk cocuklarda ilk bakmasi gerekendir

Gerçekten mi..
Bunu da ilk defa öğrendim, 40 aylık oğlum belki 15 kere boğaz enfeksiyonu oldu, hiç kulağa çevirmedi.
Yada antibiyotik mi geçirdi acaba..
Antibiyotik gecirmistir buyuk ihtimalle , cok sık rastlanan bir durumdur , googleda pek cok doktorun yazisi var bununla ilgili

Bir ustteki yorumumda doktor mutlaka kulaga bakmistir dedim
Nasil bakmaz ? Enterasan gercekten , 2 yas cocugunun henuz ostaki borusu tam olusmadigi icin direk kulaga vurur ust solunum yolu enfeksiyonu , acillen baska doktora goturun o zaman
Evet bakmadi. Sirtini falan da dinlemedi. Ben de cocugu sakinlestirmeye caslimaktan ne oldugunu anlayamadim. O esnada doktora hangi ilaclari verdigimi anlatiyordum. O da receteyi yazdi, antibiyotige basla dedi ve gonderdi. Acil oldugu icin cok kalabalikti zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…