- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Bu kısmı ben de düşündüm aslında ama, acaba ozel bir model falan mı yaptırmak istedi?
şimdi şöyle canım, biraz yüzeysel geçince izah edemedim... bu 14 ayar bileziğide buradan almıştık ve adam dedi ki 14 ayarları satarken baya bi zarar edersniz o yüzden değişim yaparsanız fazla bi kayıp olmaz demişti...gerçekten de öyle 14 ayar baya zarar ediliyor satarken... o sebeple aldığımız yere gittik hem değişim olsun hemde 22 ayara olsun diye...özel bi bilezik dağil normal düz bişey... yoksa bende giderdim ellerinde olmadığını öğrenince başka kuyumcuya ama işte zarar etmemek adına....
bi ses kayıt cihazı al mesela telefonun bile olur ses kaydı yapıyorsa
Adamla konuş yai onu konuşturmaya çalış ben size bu kadar para verdim mi diye sor onaylasın
sen bana şu kadar altın bilezik verecektin dimi de
evet diye onaylasın mesela
2 ay oldu bekliyorum dersin ne zaman gelecek dersin beni oyalıyorsunuz lazım falan gibi konuştur işte
eğer vermeyecek olurlarsa ses kaydıyla hakkını korursun
Bu arada eline altını almadan neden para verdin onu anlamadım ya hayırlısı olsun hakkında
üste verilecek parayı vermedik... sadece bileziği verdik...ve bu işler böyle oluyo canım malesef...bileziği almadan yaptırmazlar... bilenler bilir böyle yapıyo her sarraf...
canım keske bır belge senet gıbı bır sey alsaydınız .
yanı resmen koru korune paranızı emanet etmıssınız onlara .
2 ay boyunca gecıkmesı hıc normal degıl
Anladım canım... Yani sürekli alışveriş yaptığınız yermiş, br dolandırıcıma durumu olduğunu sanmıyorum da, bir arkadasın dediği gibi uyuşukluk herhalde. Ama hoş değil yani durum. Daha önceki tavsiyem geçerli, ya verdiginiz parayı + eski bileşiğinizi isteyin, yada bir an önce yeni bileziginizi versinler...
canım kuyumcuların usulüdür belki bilirsin... altını teslim aldıktan sonra imalathaneye yollayıp eritiyorlar...aldıkları altını tekrar camekana koymuyorlar...yani beniz bilezik gitmiştir çoktan...
Yoo öyle yapmıyorlar.
Bilenler bilir derken bugün 22 ayar bilezik bozdurduğumu belirterek gireyim mevzuya o halde.
Adama bileziği değil diyelim 4000 liralık bilezik yaptırıyorsun onun bir kısımlık ücretini verirsin.
O da öyle verdim gittiyle olmaz,elinde bir belge olur.
Madem aranızda belgesiz altın verecek kadar yakın ilişki var sizin 14 ayar altınla mı yapacak 22 ayar bileziği?
Abi sen bileziği yap biz sana alacağımıza dair garanti veriyoruz diyebilirsiniz.
yani siz kuyumcuya güveniyorsunuz kuyumcu size güvenmiyor ?
siz kuyumcuyu böyle alıştırmışınız arkadaşım.
O size kaşıkçı elması yapmayacak enikonu 1800 liralık 22 ayar bilezik yapacak diyelim vazgeçtin almadın elinde kalacak bir ürün değil.
Eritip yenisini yapar ?
Yani öyle hayal ettiğiniz gibi korkunç uzun kasvetli bir süreç değil bu.
Evet biliyorum 14 ayarları eriyorlar direkt de, yani ellerini hızlandırma amaçlı söyleyebilirsiniz böyle, üstelik müşteri olarak sizi kaybedeceklerini de ima etmiş olursunuz.
elinde bir delilin olur en azından
Hakkında hayırlısı inşallah alabilirsin canım
inşallah canım çok sinirim bozuk..ondan yazdım buraya belki bi fikir edinirim diye...ama allahın izni ile bi alabilirsem bileziği buraya resmini koyacam :) o kadar abartacam valla...2 ay ya bu ne böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?