Acaba bizi dolandırdılar mı?

canım keske bır belge senet gıbı bır sey alsaydınız .
yanı resmen koru korune paranızı emanet etmıssınız onlara .
2 ay boyunca gecıkmesı hıc normal degıl :50:

şimdi şöyle canım, biraz yüzeysel geçince izah edemedim... bu 14 ayar bileziğide buradan almıştık ve adam dedi ki 14 ayarları satarken baya bi zarar edersniz o yüzden değişim yaparsanız fazla bi kayıp olmaz demişti...gerçekten de öyle 14 ayar baya zarar ediliyor satarken... o sebeple aldığımız yere gittik hem değişim olsun hemde 22 ayara olsun diye...özel bi bilezik dağil normal düz bişey... yoksa bende giderdim ellerinde olmadığını öğrenince başka kuyumcuya ama işte zarar etmemek adına....

Anladım canım... Yani sürekli alışveriş yaptığınız yermiş, br dolandırıcıma durumu olduğunu sanmıyorum da, bir arkadasın dediği gibi uyuşukluk herhalde. Ama hoş değil yani durum. Daha önceki tavsiyem geçerli, ya verdiginiz parayı + eski bileşiğinizi isteyin, yada bir an önce yeni bileziginizi versinler...

bi ses kayıt cihazı al mesela telefonun bile olur ses kaydı yapıyorsa
Adamla konuş yai onu konuşturmaya çalış ben size bu kadar para verdim mi diye sor onaylasın
sen bana şu kadar altın bilezik verecektin dimi de
evet diye onaylasın mesela
2 ay oldu bekliyorum dersin ne zaman gelecek dersin beni oyalıyorsunuz lazım falan gibi konuştur işte
eğer vermeyecek olurlarsa ses kaydıyla hakkını korursun

Bu arada eline altını almadan neden para verdin onu anlamadım ya hayırlısı olsun hakkında

üste parayı vermedik daha bilezik yapılınca verecez diye anlaştık...ama bileziği verdik haliyle...almadan yapmıyorlar canım...bütün kuyumcular öyle...valla tıkandım artık...ama ses kaydı mantıklı geldi...yarın sabah gidicem tekrar...toptancı hazretleri perşembe geliyormuş güya..

üste verilecek parayı vermedik... sadece bileziği verdik...ve bu işler böyle oluyo canım malesef...bileziği almadan yaptırmazlar... bilenler bilir böyle yapıyo her sarraf...

Yoo öyle yapmıyorlar.
Bilenler bilir derken bugün 22 ayar bilezik bozdurduğumu belirterek gireyim mevzuya o halde.
Adama bileziği değil diyelim 4000 liralık bilezik yaptırıyorsun onun bir kısımlık ücretini verirsin.
O da öyle verdim gittiyle olmaz,elinde bir belge olur.
Madem aranızda belgesiz altın verecek kadar yakın ilişki var sizin 14 ayar altınla mı yapacak 22 ayar bileziği?
Abi sen bileziği yap biz sana alacağımıza dair garanti veriyoruz diyebilirsiniz.
yani siz kuyumcuya güveniyorsunuz kuyumcu size güvenmiyor ?
siz kuyumcuyu böyle alıştırmışınız arkadaşım.
O size kaşıkçı elması yapmayacak enikonu 1800 liralık 22 ayar bilezik yapacak diyelim vazgeçtin almadın elinde kalacak bir ürün değil.
Eritip yenisini yapar ?
Yani öyle hayal ettiğiniz gibi korkunç uzun kasvetli bir süreç değil bu.

Anladım canım... Yani sürekli alışveriş yaptığınız yermiş, br dolandırıcıma durumu olduğunu sanmıyorum da, bir arkadasın dediği gibi uyuşukluk herhalde. Ama hoş değil yani durum. Daha önceki tavsiyem geçerli, ya verdiginiz parayı + eski bileşiğinizi isteyin, yada bir an önce yeni bileziginizi versinler...

canım kuyumcuların usulüdür belki bilirsin... altını teslim aldıktan sonra imalathaneye yollayıp eritiyorlar...aldıkları altını tekrar camekana koymuyorlar...yani beniz bilezik gitmiştir çoktan...

canım kuyumcuların usulüdür belki bilirsin... altını teslim aldıktan sonra imalathaneye yollayıp eritiyorlar...aldıkları altını tekrar camekana koymuyorlar...yani beniz bilezik gitmiştir çoktan...

Evet biliyorum 14 ayarları eriyorlar direkt de, yani ellerini hızlandırma amaçlı söyleyebilirsiniz böyle, üstelik müşteri olarak sizi kaybedeceklerini de ima etmiş olursunuz.

Yoo öyle yapmıyorlar.
Bilenler bilir derken bugün 22 ayar bilezik bozdurduğumu belirterek gireyim mevzuya o halde.
Adama bileziği değil diyelim 4000 liralık bilezik yaptırıyorsun onun bir kısımlık ücretini verirsin.
O da öyle verdim gittiyle olmaz,elinde bir belge olur.
Madem aranızda belgesiz altın verecek kadar yakın ilişki var sizin 14 ayar altınla mı yapacak 22 ayar bileziği?
Abi sen bileziği yap biz sana alacağımıza dair garanti veriyoruz diyebilirsiniz.
yani siz kuyumcuya güveniyorsunuz kuyumcu size güvenmiyor ?
siz kuyumcuyu böyle alıştırmışınız arkadaşım.
O size kaşıkçı elması yapmayacak enikonu 1800 liralık 22 ayar bilezik yapacak diyelim vazgeçtin almadın elinde kalacak bir ürün değil.
Eritip yenisini yapar ?
Yani öyle hayal ettiğiniz gibi korkunç uzun kasvetli bir süreç değil bu.

canım haklısın da çok şahit oldum çevremde eş dost akrabalarımda hep böyle aldılar... en yakın arkadaşım 16 tane bileziği vardı burmalardan...ama modelini beğenmediği için değiştirmek istedi...oda gitti hepsini verdi...fatura belge tarzı olmadı onlarda da.... bir haftaya kadarda yeni modeli yapmışlar zaten.... sana hak veriyorum canım sağol tavsiyen için de..... ama birçok yerde durum böyle...bizde duruma göre dedik verdik...900 tl lik bileziği...ama hala yenisini almaadık...napıyım sizce sert konuşma ilerisine dönse mi acaba...bu seferde tavır alıp iyice oyalarlar mı diye aklıma geliyor of napsam yaa

Evet biliyorum 14 ayarları eriyorlar direkt de, yani ellerini hızlandırma amaçlı söyleyebilirsiniz böyle, üstelik müşteri olarak sizi kaybedeceklerini de ima etmiş olursunuz.

zaten bileziği bi kurtarabilsem diyeceğim çok şey var...bidaha asla adım atmam atan arkadaş eş dost çevreminde ayağını kesicem diye...ama şimdiden söyleyemem işte tavır alırda vereceği varsa da vermezse diye..offf

Allah Allah.. Ben hic anlamadim su bilezik degistirme olayindan.. Simdi bu kuyumcularin camekaninda hic 22 ayar bilezik yok mu ki boyle degistirmek icin en az 1-2 hafta bekleniyor? Ben Turkiye'de iken, yani 7 sene evvel bu 14-18 ayar bilezikler bile pek yaygin degildi ve kuyumcular 22 ayar bilezikten gecilmezdi. Hic boyle bekleme filan duymadim. Acaba buyuksehirler ve Anadolu farkli mi uygulama olarak? Yoksa simdilerde boyle mi oldu heryerde?

Üstüne vereceğiniz 800 tlyi de verdiniz mi ?

Keşke bileziğinizi en son, 22 ayar ı alacağınız anda verseydiniz...

Ama bekleyin.

Hayırlısı diyelim. Bir bu kadar daha süre geçince soğuk su için... :5:

geldi mi diye soe yarin toptanci gelicekmisya. gelmedi derse de o zaman benim verdigim vramajda ayarda olcude bilezik ver bana ben baska yere yaptiricam de. 2 ayda bilezik mi yapilir yahu... en ozel el yapimi takilari 2 gunde yetistiriyorlar.. alti ustu bi tane dumduz bilezik..

walla cnm benzer b oyalama bize olmuştu.en son ben şehir dışına çkacm en geç yrna hazr etmek durumundasnz dedim.mümkn olmadğnı söledi.ben de orasının beni bağlamadğnı gdecğmi mecbur olduklarını yineledm.baktm gevelemeler başladı.tmm ozmn vermeyn ben de adınızı çok güzel batırmasnı bilirim gereken yerlere de şikayetmi yapacm dedm tam çkıordum dükkandan ne hkmetse mümkn olmayan şey b saat sonra elimde oldu...
ama hala ne amaçla böle geciktirme işine griorlar anlamış değilim....

neden olucak kullaniyorlar buyuk ihtimalle. senin vrdigin bileİgin ederiyle oynamiyorlar ama kendileri degerlendirirken kazaniyorlar.. bir nevi altin faizciligi.. bir kisiye degildirki yaptiklari...

Ne kadar yakın dost olunursa olunsun belgesiz iş yapılır mı hiç? Hem üste vereceğiniz parayı bileziği teslim alınca verecektiniz. Aslında olması gereken 14 ayar bileziği bozmak ve elinizdeki paraya göre anında size 22 ayar bir bilezik vermekti. Biz düğünde takılan 14 ayarları böyle 22 ayara çevirdik. Sizin altını eritip başka bilezik yapmayacak ki bunlar. Çok saçma bir alışveriş olmuş. İnşallah alırsınız paranızı

kart vs yazılı bişey vermeleri gerekirdi,koskoca kuyumcunun zannetmem öle bişey yapıcağını ama ne biliyim neler oluyor sonuçta,inşallah yakın zamanda gelir..bence net bir tavırla eşinizle gidip bir daha konuşun

Back