Acaba bizi dolandırdılar mı?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar...bi sıkıntım var çözüm yolu bulamadığım nolur bi akıl verin bileniniz varsa veya başına böyle bi durum gelen varsa.... bundan 2 ay önce 14 ayar bir bilezik almıştım ve sonra üzerine biraz daha katıp 22 ayar bilezikle değiştirmek için aldığım kuyumcuya gittik... 900 tl idi 14 ayar olan bilezik...onu verdik ve 22 ayar bilezik yapılınca da üzerine 800 daha verip o 22 ayar bileziği alacaktık...ve sonuç 2 ay geçti hala bileziğim yapılmamış diye oyalıyorlar... 2 ay boyunca sürekli gittim geldim kuyumcuya...ettiğim telefonlar 30'u geçti... yok çıkmadı henüz diyorlar biz sizi arayacaz diyorlar... sert konuştuk olmadı nezakatla konuştuk olmadı...daha öncede defalarca altın alış verişi çok yaptık ve en fazla bir hafta sürer hazırlanması ve yapım aşaması....ilk defa böyle bişeyle karşılaşıyoruz ve napıcaz bilmiyorum...eşimde bende eli kolu bağlı bekliyoruz...acaba bizi dolandırdılar mı diye aklımıza geliyor ama koskoca kuyumcu sarraflar çarşısında koca dükkan...bizim 900 liralık bileziğe kadar düşmezler herhalde diyoruz ve bekliyoruz ama bilemedik.... buralarda tanıdık bildik eş dost akrabada yok bizim yalnızız..gurbetteyiz... yardım isteyebileceğimiz bi üst düzey yakınımız yok anlayacağınız... kızlar o yüzden sizden medet bekledim nolur bi fikri bilgisi olan varsa yazsın...sizce normalmi bu süre... beklemelimiyiz... altın alışverişlerinde bukadar uzun sürme durumları ile karşılaştınız mı....kafayı yemek üzereyim...

Ben pek anlamam bu işlerden ama 2 ay süre bana da uzun geldi açıkcası. Yani neden bu kadar uzadı dediğinizde bir açıklama yapmıyorlar mı?

Ben pek anlamam bu işlerden ama 2 ay süre bana da uzun geldi açıkcası. Yani neden bu kadar uzadı dediğinizde bir açıklama yapmıyorlar mı?

her gidişimizde ve arayışımızda toptancı getirmedi işler yavaşmış bu aralar falan diyorlar...ha birde fuar mı ne varmış o yüzden gecikmiş gibi hikayeler anlatıyorlar... başka bi sebep yok... yani ne inkar ediyorlar nede veriyorlar...

Hiç belgesiz, faturasız mı verdiniz bileziği ellerine ?

canım daha öncede alışveriş yapmıştık oradan...o yüzden bi belge falan olmadı...zaten kuyumcular genelde belge falan vermiyorlar... yani bu işlerin raconu gibi bişeymiş... kime sorsak aynısını dedi...yani insanlar çek alıyorlar senet yapıyorla boş çıkıyor kaldı ki kıytırık bi sarrafın verdiği belge ne işe yarayacak diyor herkes...

Arkadaşım altını verdiğinize dair bil belgeniz var mı?
Gurbette tanımadığınız yerde neden böyle işler yapıyorsunuz.
2 ay ne demek sıfır araba alsan 2 haftada geliyor eni konu bilezik !
bir de anlamadığım koskoca kuyumcular çarşısında anında 22 ayar bilezik alacak bir yer yok muydu?
heryer sebil gibi bilezik ? Neden beklediniz ki ?

her gidişimizde ve arayışımızda toptancı getirmedi işler yavaşmış bu aralar falan diyorlar...ha birde fuar mı ne varmış o yüzden gecikmiş gibi hikayeler anlatıyorlar... başka bi sebep yok... yani ne inkar ediyorlar nede veriyorlar...

Ben yerinizde olsam, "bileziğim hazırsa ya getirİn, yada hala hazır degilse eski bileziğimiz ve parami verin başka yere yaptıracağım" derdim.

Kızlar bu konu yeri değil belki ama merak ettiğim birşey var konu sahibi arkadaşımdan özür dileyerek birşey sormak istiyorum.Bu konuyu okuyunca aklıma geldide Geçenlerde 14 tane bileziğini sakladığı yerde bulamadığı için konu açan ve eşinin bu durumdan haberi olmayan biri vardı bilginiz varmı acaba bulundumu o bilezikler.Çok çok üzülmüştüm aklımda kalmış inşallah bulunmuştur.:(

Son düzenleme:
Arkadaşım altını verdiğinize dair bil belgeniz var mı?
Gurbette tanımadığınız yerde neden böyle işler yapıyorsunuz.
2 ay ne demek sıfır araba alsan 2 haftada geliyor eni konu bilezik !
bir de anlamadığım koskoca kuyumcular çarşısında anında 22 ayar bilezik alacak bir yer yok muydu?
heryer sebil gibi bilezik ? Neden beklediniz ki ?

daha önceden de ordan yapıyorduk altın işlerini o yüzden oraya gidiyoruz... o anda bu fiyata ve grama uyabilecek bi bilezik yoktu ellerinde...zaten genelde bilezikler yapılarak hazırlanıyor... daha öncede bu şekilde oldu hep...ama hiç bu kadar uzun sürememişti...

Kızlar bu konu yeri değil belki ama merak ettiğim birşey var konu sahibi arkadaşımdan özür dileyerek birşey sormak istiyorum.Bu konuyu okuyunca aklıma geldide Geçenlerde 14 tane bileziğini sakladığı yerde bulamadığı için konu açan ve eşinin bu durumdan haberi olmayan biri vardı bilginiz varmı acaba bulundumu o bilezikler.Çok çok üzülmüştüm aklımda kalmış inşallah bulunmuştur.:(

ahhh canım yaaa...

ben hiç duymadım.. çok üzüldüm ben de...

bi ses kayıt cihazı al mesela telefonun bile olur ses kaydı yapıyorsa
Adamla konuş yai onu konuşturmaya çalış ben size bu kadar para verdim mi diye sor onaylasın
sen bana şu kadar altın bilezik verecektin dimi de
evet diye onaylasın mesela
2 ay oldu bekliyorum dersin ne zaman gelecek dersin beni oyalıyorsunuz lazım falan gibi konuştur işte
eğer vermeyecek olurlarsa ses kaydıyla hakkını korursun

Bu arada eline altını almadan neden para verdin onu anlamadım ya hayırlısı olsun hakkında

Konuyu hatırlıyorum ama sonuc ne oldu bilemiyorum canım. İnşallah bulmuştur...

daha önceden de ordan yapıyorduk altın işlerini o yüzden oraya gidiyoruz... o anda bu fiyata ve grama uyabilecek bi bilezik yoktu ellerinde...zaten genelde bilezikler yapılarak hazırlanıyor... daha öncede bu şekilde oldu hep...ama hiç bu kadar uzun sürememişti...

Valla bilemiyorum bir samimiyetiniz var ise ona güveniyorlardır.
Hep iş yapıp hiç hata yapmadılarsa sadece uyuşukluk diyebilirim.
Sert vs konuşmaya gerek yok onlara mahkum değilsiniz ben bileziğimi alayım hevesim kaçtı diyeceksin hepsi bu.
yalnız verdiğinize dair bir belge var mı?

Bu kısmı ben de düşündüm aslında ama, acaba ozel bir model falan mı yaptırmak istedi?

şimdi şöyle canım, biraz yüzeysel geçince izah edemedim... bu 14 ayar bileziğide buradan almıştık ve adam dedi ki 14 ayarları satarken baya bi zarar edersniz o yüzden değişim yaparsanız fazla bi kayıp olmaz demişti...gerçekten de öyle 14 ayar baya zarar ediliyor satarken... o sebeple aldığımız yere gittik hem değişim olsun hemde 22 ayara olsun diye...özel bi bilezik dağil normal düz bişey... yoksa bende giderdim ellerinde olmadığını öğrenince başka kuyumcuya ama işte zarar etmemek adına....

+ olarak verdiğiniz parayı onlar mı istedi siz mi verdiniz ?
Valla akrabamla bile böyle riskli iş yapmam,insan beşer birgün şaşar ...
Param çok kıymetli çok zor kazanılıyor çünkü elin adamının iki lafına paramı+bileziğimi neden vereyim?
Yarın sabah gidin alın arkadaşım .

+ olarak verdiğiniz parayı onlar mı istedi siz mi verdiniz ?
Valla akrabamla bile böyle riskli iş yapmam,insan beşer birgün şaşar ...
Param çok kıymetli çok zor kazanılıyor çünkü elin adamının iki lafına paramı+bileziğimi neden vereyim?
Yarın sabah gidin alın arkadaşım .

üste verilecek parayı vermedik... sadece bileziği verdik...ve bu işler böyle oluyo canım malesef...bileziği almadan yaptırmazlar... bilenler bilir böyle yapıyo her sarraf...

Back