• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamla küsüm ama zaruri sebeplerden dolayı görüşmek zorunda kalıyorum ne yapmalıyım?

Ne acıdır ki Aile yapısı kökten bozuk olan aile fertlerinde bu durum malesef yaşanıyor.
Burada ne sen suçlusun nede ablan. Burada anne-baban suçlu. Bir kardeş ablasına yada bir abla kardeşine böyle öfke dolu olamaz ki olmamalı... olamamalı...
Şahsen benim ablama küsme gibi bir duruma geldiğimi düşünmek bile içimi sıkıştırır, o abla olmayı biliyor ben se kardeş. Diğer türlüsünü Allahım yaşatmasın🙏
Bir yolunu bulun bu içinizdeki öfke sizi yok eder, aile bağı olmadan hayatmı yaşanır, yada yaşanırsa bu hayatın ne tadı olur ki. . .
Kendine bir iyilik yap ailenle sıcak ol, kendini daha huzurlu ve güvende hissedeceğinden eminim. Bunu yarına erteleme şimdi yap.
O kadar güzel yazmışsınız ki. Çok da haklısınız yazdiklarinizda. Ancak sizler gibi aile ilişkileri kuvvetli olan insanlar bizler gibi problemli aileleri anlayamazlar. Çok da normal. Çünkü gerçekten bazı şeyler yaşamadan bilinmiyor. Kendim için defalarca ailemin yanlislarini bana yasattiklarini görmezden geldim. Olmuyor ama dikiş tutmuyor. Kendinizi değersiz ve kullanılmış hissettiğimiz bir alanda güvende hissedebilmeniz mümkün mü?

Merhabalar,
Öncelikle belirtmek isterim ki bunca üzüntüden geçerken benim bu derdim çok saçma olacak ama maalesef hayatımı etkilediği için birilerine danışmak ve fikir almak durumundaydım. Çok üzgünüm evet benim derdim dertte değil belki bir çoğunuza göre ancak ikilemde kaldığım için hayatıma bir yön vermem gerekli 😔
Kısaca anlatmak gerekirse dört kardesiz. Oldum olası ailem ile anlaşamıyoruz. Ya tartışırız ya uzaklasiriz ya da herkes bildiğini okur. Dolayısıyla ailevi bağlarım yok gibi bir şey. Sürekli kendimi yalnız hisseden kocaman bir bireyim. Benim bir buyugum ile yıllar icerisinde çeşitli sebeplerle kustuk barıştık kustuk barıştık.. Bu küskünler de kendisi her zaman beni kullandı, incitti, hor gördü ve hatta arkamdan farklı yüzüme farklı konuştu. Her defasında iyilik ben de kalsın dedim hastalık oldu ölüm oldu vb. Görüştük konuştuk. Çok yakın bir zaman da kendisi ile yine küsme noktasına geldik ve ben artık bu duruma tahammül edemediğim için yüzünü görmek sesini duymak dahi istemiyorum. Böyle bir insan ile ben nasıl aynı ailede yetişmiş inanın bilmiyorum. Ben ne kadar kendisi ile görüşmek istemesem de maalesef ortak sevinç ve uzuntulerimiz bizi bir araya getiriyor. İletişim kurmasam bile o negatif enerji beni etkiliyor ve bu saçma meseleleri düşünürken buluyorum kendimi. Bu kangren olmuş ilişki de nasıl bir yol izlemeliyim? Bu arada bir hafta önce bebeği doğdu görmeye henüz gitmedim gitsem mi? Gitmesem mi? Hediye altın mi almaliyim yoksa sıradan bir hediye mi? Siz olsanız ne yapardınız? Buraya kadar okuduysaniz gerçekten çok teşekkür ederim.
Bende ablayım benden 1 yaş küçük kızkardeşim var o yüzden ablanızın durumuna empati yapabiliyorum kızkardeşime sorsan senin anlattıklarından beter şeyler anlatırdı eskiden :) siz yine görüşmeyin tabi ama ilerde bir gün kardeşten abladan abiden başka kimseniz olmadığını anlayacaksınız .

Bende ablayım benden 1 yaş küçük kızkardeşim var o yüzden ablanızın durumuna empati yapabiliyorum kızkardeşime sorsan senin anlattıklarından beter şeyler anlatırdı eskiden :) siz yine görüşmeyin tabi ama ilerde bir gün kardeşten abladan abiden başka kimseniz olmadığını anlayacaksınız .
Şu an bu soylediklerinizin hiç biri ne sevincim de ne uzuntumde hiç bir zaman gerçekten yanımda olmadılar ki. Yani bundan daha mi kimsesiz hissederim bilemiyorum.
Belki sizler küçük yastasiniz ev bark vs olayı olmamıştır bizim durum öyle değil koca koca kadınlarız yani küsmek barışmak artık bizim hayatimizda olmamalı.

Şu an bu soylediklerinizin hiç biri ne sevincim de ne uzuntumde hiç bir zaman gerçekten yanımda olmadılar ki. Yani bundan daha mi kimsesiz hissederim bilemiyorum.
Belki sizler küçük yastasiniz ev bark vs olayı olmamıştır bizim durum öyle değil koca koca kadınlarız yani küsmek barışmak artık bizim hayatimizda olmamalı.
Konuya tek taraflı baktıkça bu hep böyle gidecek bizde 30 lu yaşlarımızdayız kardeşimle evliyiz ikimizde 30 yaşına kadar birbirimizden nefret ediyorduk ama hiç küsmedik konuşmamazlık yapmadık tekme tokat saç baş kavga ettikten sonra bile hiç bişey olmamış gibi konuşmaya devam ettik ne bileyim eşlerimizi ya da sevgililerimizi birbirimizden çalmaya çalışmadık ya da miras olaylarında birbirimizi dolandırmadık birbirimize yüz kızartıcı iftiralar atmadık yani demem o ki bu saydıklarımdan hiç biri sizin aranızda da olmadıysa kavgalarınız çok boş ve basit şeylerdir ve iki tarafında hatası vardır kardeş olmayı bu kadar basite almayın lütfen

Konuya tek taraflı baktıkça bu hep böyle gidecek bizde 30 lu yaşlarımızdayız kardeşimle evliyiz ikimizde 30 yaşına kadar birbirimizden nefret ediyorduk ama hiç küsmedik konuşmamazlık yapmadık tekme tokat saç baş kavga ettikten sonra bile hiç bişey olmamış gibi konuşmaya devam ettik ne bileyim eşlerimizi ya da sevgililerimizi birbirimizden çalmaya çalışmadık ya da miras olaylarında birbirimizi dolandırmadık birbirimize yüz kızartıcı iftiralar atmadık yani demem o ki bu saydıklarımdan hiç biri sizin aranızda da olmadıysa kavgalarınız çok boş ve basit şeylerdir ve iki tarafında hatası vardır kardeş olmayı bu kadar basite almayın lütfen
Yüzünüze ayrı arkanıza ayrı konuşan veya sizden öğrendiği bir bilgiyi sizin de olduğunuz ortamda kendi öğrenmiş gibi anlatan veya ikimiz sohbet esnasında bahsettiğimiz şeyleri sonrasında yalanlaması konuştuğu söylediği şeyleri kabul etmemesi beni zan altında bırakması mal varlığı ile ilgili yine kurnazliklar yaparak her zaman en iyiyi istemesi bunun için tüm pislikleri yapabilmesi sadece aklıma gelen bir kaç şey... Teşekkür ederim yorumunuz için 😔

Yüzünüze ayrı arkanıza ayrı konuşan veya sizden öğrendiği bir bilgiyi sizin de olduğunuz ortamda kendi öğrenmiş gibi anlatan veya ikimiz sohbet esnasında bahsettiğimiz şeyleri sonrasında yalanlaması konuştuğu söylediği şeyleri kabul etmemesi beni zan altında bırakması mal varlığı ile ilgili yine kurnazliklar yaparak her zaman en iyiyi istemesi bunun için tüm pislikleri yapabilmesi sadece aklıma gelen bir kaç şey... Teşekkür ederim yorumunuz için 😔
Evet saydıklarımdan biri sizde mevcut para durumları bu konular için kavga ediliyorsa o zaman mesafe koymak iyidir .Şöyle düşünün artık herkesin kendi ailesi var ona muhtaç değilsiniz benim kızkardeşim babam vefat ettiğinde ona vekalet verdik memlekete gitti tapu işlemlerini halletti geçenlerde e devlete bakmam gerekti baktım arsalar filan yazıyor aradım bu ne işte babamın arsa tapularını adına yaptırdım e devlete çıkıyor ya 3 senedir hiç bakmadın mı dedi aklıma gelmedi ki diyo ki abla seni çok kolay dolandırırlar :)şuan kardeşlerimin kıymetini daha iyi anladım akıllarına bile gelmez ikisi de safın önde gideni bende öyleyim gerçi ailecek aşırı saftirik insanlarız

küsme bana çocukça geliyor... küsme yerine mesafa koyabilirsiniz. ve kişisel sınırlarınızı çizip ona uymalarını sağlamak sizin elinizde...

Evet saydıklarımdan biri sizde mevcut para durumları bu konular için kavga ediliyorsa o zaman mesafe koymak iyidir .Şöyle düşünün artık herkesin kendi ailesi var ona muhtaç değilsiniz benim kızkardeşim babam vefat ettiğinde ona vekalet verdik memlekete gitti tapu işlemlerini halletti geçenlerde e devlete bakmam gerekti baktım arsalar filan yazıyor aradım bu ne işte babamın arsa tapularını adına yaptırdım e devlete çıkıyor ya 3 senedir hiç bakmadın mı dedi aklıma gelmedi ki diyo ki abla seni çok kolay dolandırırlar :)şuan kardeşlerimin kıymetini daha iyi anladım akıllarına bile gelmez ikisi de safın önde gideni bende öyleyim gerçi ailecek aşırı saftirik insanlarız
😀

Back