Kişisel gozlem. Son secimde bir sürü buyuksehiri kaybetmeleri, ekonomik kriz, neredeyse son 20 yildir basta olduklari icin cok büyük bir genc kesimin olmasi ve onlarin "bakin gecmiste ne kotu gunler vardi" diye korkutulamamasi,batan gemiyi terkeden farelerin türemeye baslamasi gibi nedenlerle bir vatandas olarak kisisel görüşüm bu yönde.
Ama o mesaji siyasi bir icerik olsun diye yazmadim. Malesef bizim gibi ulkelerde elime gücü alan yedi duvele dagitiyor- yandas toplamayi seviyor. Sadece bu donemin eleştirisi degil. Her basa cikan once adamlarini yayiyor. Birinin yakını olmak bir okul okumaktan daha kiymetli... bir festivalde organizasyon surecinde calismistim gecen senelerde. Ic kisimda degil de dis kisimda standini kurmak isteyen bir adam vardi. Ben de yetkililere sordum planin belli oldugunu-disaridaki herkesin yerinin onceden belli oldugunu ve onlara ozel standlarin coktan yapıldığını soyleyip reddettiler. Sonuc: festivalin ilk gunu orayi gezen ,meshur bir cankayali'nin korumasi (evet vallahi koruması) bunlardan biriyle taniş cikti. Hemen marangoz su bu falan geldi- heryer tiklim tiklim insan kaynarken o disaridaki alandan yer acip stand yaptilar adama
yani bu kadar basit bir olayda bile torpil dönüyor. Konu sahibi gibi servisini degistirmek istiyorsan da torpil dönüyor. Bakin,ankarada enistesi olan istediği shiftte kalmis. Gariban gece vardiyasinda...
ne kadar uzucu bir olay.
ama guzel tarafi gelenin gidici oldugu. Nasil bir zamanlar abla abi evinde olanlar ne hikmetse mezun olur olmaz hemen mulakatla devlete ataniyorsa (tv bile olmayan evlerde rahat rahat calistigi icin atanan-emegin hakkini alan arkadaslari tenzih ederim) ve su an devirleri degisince zor durumda kaldilarsa konu sahibinin ablasi gibi haketmedigi kadar cok (vergilerden toplanan) paraya ve guce sahip insanlar da bu devir gecince zor durumda kalacaklar. Bu hep boyle oldu ve hep boyle olmaya da devam edecek...
(Son 5 yıldır ilk defa bir BAN'a bu kadar yaklaştım. Korkuyorum Mune'nin serrinden)