• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam ...

web

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
48
0
6
Samsun
Arkadaşlar nasıl nereden başlayayım bilemedim uzun olacak biraz ama fikirlerinize ihtiyacım var.
23 yaşında bir ablam var. Ablam eskiden yani lisedeyken erkeklerle çok samimi olmazdı sevgili olma düşüncesi ona çok uzak gelirdi.Çünkü sadece derslerine çalışırdı çok çalışırdı gece gündüz. Anneme babama bizlere çok değer verirdi. Çok terbiyeli düzgündü. Ben hata yaptığımda sürekli bana akıl verirdi anneme babama üzülmesinler diye psikolojik destek olurdu. Gel gelelim ablam üniversiteye geçti. Birkaç ay geçmeden düşüncelerinde birdenbire değişiklik oldu. Erkeklerle samimi olmaya başladı. Bu arada çok çalışmaya devam etti. Ama öncekinden çok başka bir insan oldu. Çıktığı çocuğun babası hocaydı. Ablamla çıkarken sürekli diyormuş sen derslerine çok çalışıyorsun beni meslek sahibi olunca bırakırsın ben korkuyorum dermiş. Bir gün saçından bir tutam kesmiş anı kalsın diye saçma sapan bir neden de sunmuş ona. Birkaç gün sonra buna muska gibi bir şey vermiş nazardan korur falan diye. Ben gördüm bu ne dedim nazar değmesin diye babasına yazdırmış dedi. Bir şey diyemedim çünkü yanlış yapıyorsun dersem sanane diyecekti. Neyse bunlar çıkıyor mezun oldular ablam ikinci bir üniversiteyi kazandı de. Orada okurken yine bu çocukla çıkıyordu çocuk tam bir yalancı çıktı yok şunu kazandım da senin yüzünden bıraktım, sırf ablam onu bırakmasın diye vicdan azabı çektirmeye çalıştı oyun oynamaya başladı yani sürekli yalanlar söyledi. Ablam ondan bir şekilde ayrılmayı başardı zor olsa da. Sonra başka bir arkadaşıyla konuşmaya başladı o çocukla buluşacakken çocuk vazgeçti buluşmaktan. Daha sonra sınıfından bir çocuktan hoşlanmaya başlamış. Onunla da konuşmaya başladı. Çok aşıktı ablam ona aramayıp sormadığında ağlıyordu biz ailecek onun bu durumuna üzülüyorduk bir çocuk için kendine çektirdiği bize çektirdiği için. Onunla da ayrıldılar. Artık ablam çok karmaşık bir insandı sınıftan saçma sapan insanlarla konuşurdu gezerdi ailem de muhafazakardır ama çok sıkmazlar. Mesela okuduğu şehirde aynı sınıftan iyi niyetli olmadığı belli olan 30 lu yaşlara yaklaşmış bir insanla başbaşa bir yerlere gidip geziyor buna da ne var ki bunda diyordu. Ama erkekler zamanlarını öyle boş boş harcamazlar bunu herkes bilir vardır illa bir amacı. Kız arkadaşlarıyla samimi olamıyor hep erkeklerle konuşuyor ama ilerleyen zamanlarda da doğal olarak o erkekler niyetlerini bozuyorlar. Muhatap oldukları da iyi insanlar değil ki. Bu huyundan vazgeçiremedik ablamı. Kimseye güvenme dedikçe ben ne yapıyorum ki demeye başladı. Üniversiteye kadar erkeklere güvenmeyen utangaç tertemiz ablam gitti erkeklerle çok muhatap olan onlarla muhabbet etmekten hoşlanan biri çıktı. Mezun oldu atandı 2 hafta olmadan iş yerinden biriyle çıkmaya başladı. Ondan da ayrıldı ama hala erkeklere güvenmeye onlarla muhatap olmaya devam ediyor. Artık annem babam tükenmiş durumda. Babacım artık kafam doldu diyor yoruldum diyor sürekli konuşuyor kızamıyor kızdığında da ablam ben ne yapıyorum ki diyor. Ve ablam ilk çıktığı çocuktan sonra geceleri pek rahat olamadı psikolojik olarak sesler falan duyuyorum demeye başladı.Erkeklere güvenmekten onlarla muhatap olmaktan bıkmıyor :( İnanın o kadar karmaşık bir haldeyim ki anneme babama çok üzülüyorum.Mesleğimiz elimizde tam onlar rahatlayacakken düşüncesizce davranışları yüzünden mutlu olamıyorlar. Karışık yazdım daha birçok olay vardı ama çok uzun oldu kusuruma bakmayın.

Son düzenleme:
canım ablanın durumuna çok üzüldüm onu asla yalnız bırakma yanlış yapıyor destek ol o şu an yanlış yaptığının farkında olmadan seni üzebilir ama ona yardım etmekten vazgeçme

canım ablanın durumuna çok üzüldüm onu asla yalnız bırakma yanlış yapıyor destek ol o şu an yanlış yaptığının farkında olmadan seni üzebilir ama ona yardım etmekten vazgeçme

İnanın bilmiyorum ne yapayım bilemiyorum. Annemi çok tersliyormuş son zamanlarda o kadar içime oturuyor ki sussam olmuyor konuşsam olmuyor. Annemle babamın üzülmesine dayanamıyorum. Ona bunu yapmamasını söylesem bile bana ne yapıyorum ki ben bıktım sizden diyor. Her şey var ya her şey. Huzur yok neden? Duramadığı için. Elindekilerinin değerini bilmediği için.

Çok üzüldüm. Ablanı biran önce ruh ve sinir hastalıklarına götürmelisiniz. Durumu pek normal değil haklısın
Sorduğun şeyin cevabını veremiyorum ama anlattığın olay pek nazar değmesin diye yapılmış gibi durmuyor:26:

Çok üzüldüm. Ablanı biran önce ruh ve sinir hastalıklarına götürmelisiniz. Durumu pek normal değil haklısın
Sorduğun şeyin cevabını veremiyorum ama anlattığın olay pek nazar değmesin diye yapılmış gibi durmuyor:26:

Bize de öyle geliyor. Kendisi de söylüyor ondan sonra toparlayamadım kendimi diye. Psikiyatriye gidiyor zaten ilaç kullanıyor ama bilmiyorum pek faydası yok gibi. Sürekli sorunlu olduğunu düşünüyor. Mutlu olamıyor birileriyle (karşı cinsle) konuşmadan dertleşmeden. Annecim bugün yollara düşmüş bir tanıdığın bildiği iyi bir hoca varmış. Büyü var mı yok mu onu öğrenmemiz için başka yol yok gibi. İnanın çok yoruldu kendisi de ailem de. Sadece ben ne yapıyorum ki siz abartıyorsunuz diyor ama öyle değil bilmiyor yanlış yaptığını. Kabul de etmiyor bizi üzdüğünü. Pişman da olmuyor.

Bize de öyle geliyor. Kendisi de söylüyor ondan sonra toparlayamadım kendimi diye. Psikiyatriye gidiyor zaten ilaç kullanıyor ama bilmiyorum pek faydası yok gibi. Sürekli sorunlu olduğunu düşünüyor. Mutlu olamıyor birileriyle (karşı cinsle) konuşmadan dertleşmeden. Annecim bugün yollara düşmüş bir tanıdığın bildiği iyi bir hoca varmış. Büyü var mı yok mu onu öğrenmemiz için başka yol yok gibi. İnanın çok yoruldu kendisi de ailem de. Sadece ben ne yapıyorum ki siz abartıyorsunuz diyor ama öyle değil bilmiyor yanlış yaptığını. Kabul de etmiyor bizi üzdüğünü. Pişman da olmuyor.

forumda bu tarz konular açmak yasak canım inşallah düzelir biran önce
konun kapatılabilir belki

Güzel kardeşim yazdıklarını okudum.B.y. diye bir şey varsa ondan korunma yollarıda var.Sen ablan için bol bol dua edebilirsin.
Maşallah sana.Genç yaşında ne kadar mantıklı düşünüyorsun.

Ablanı islah edecek kişi sen değilsi ki.Sende daha yolun başındasın o evin bir babası var.Kafam dolu deyip üzülmek ile çözüm bulunamaz ki.Belli ki babacığında çok yıpranmış ama ağırlığını koymalı belki sana çok sert gelecek ama ablanı gerekirse eve kitlesin dışarı çıkarmasın aklı başına gelene kadar.

Bu düşünce yobazca gelebilir ama amaç kimseyi eve kapamak değil ama eğer evladın dışarda yanlış ilişkilere giriyorsa ve bu yolda ısrar ederse kesin olan birşey var.İlerde iyi bir evlilik yapamayacak ve çok daha büyük sorunlar yaşayacak ,yaşatacak...

Allah'ın kendisine hayırlı bir eş ve aile hayatı nasip etmesi için buna uygun bir hayat yaşaması gerekiyor.Sen ne demek istediğimi çok iyi anlamışsındır.

Bence babacığın ile konuş ve bir büyük olarak daha ne yapılabileceğini düşünsün derim.Daha büyük belalardan korunmak için.

Seni çok öpüyorum Allah yardımcınız olun.

Son düzenleme:
Güzel kardeşim yazdıklarını okudum.B.y. diye bir şey varsa ondan korunma yollarıda var.Sen ablan için bol bol dua edebilirsin.
Maşallah sana.Genç yaşında ne kadar mantıklı düşünüyorsun.

Ablanı islah edecek kişi sen değilsi ki.Sende daha yolun başındasın o evin bir babası var.Kafam dolu deyip üzülmek ile çözüm bulunamaz ki.Belli ki babacığında çok yıpranmış ama ağırlığını koymalı belki sana çok sert gelecek ama ablanı gerekirse eve kitlesin dışarı çıkarmasın aklı başına gelene kadar.

Bu düşünce yobazca gelebilir ama amaç kimseyi eve kapamak değil ama eğer evladın dışarda yanlış ilişkilere giriyorsa ve bu yolda ısrar ederse kesin olan birşey var.İlerde iyi bir evlilik yapamayacak ve çok daha büyük sorunlar yaşayacak ,yaşatacak...

Allah'ın kendisine hayırlı bir eş ve aile hayatı nasip etmesi için buna uygun bir hayat yaşaması gerekiyor.Sen ne demek istediğimi çok iyi anlamışsındır.

Bence babacığın ile konuş ve bir büyük olarak daha ne yapılabileceğini düşünsün derim.Daha büyük belalardan korunmak için.

Seni çok öpüyorum Allah yardımcınız olun.

Allah razı olsun birçok yerde haklısınız. Ah babamı bir tanısanız. Benim en yakın arkadaşım. Ben de 15-16 yaşlarımda saçma sapan şeyler yaptım inanın babam geldi benimle bir arkadaş gibi konuştu. Annem bir kere vurdu kızdı ama babam bana tek bir tokat dahi atmadı. Ağladı üzüldü ama ben ilk başlarda onları göremedim bile. Bir baktım annem babam ben düzeleyim diye çırpınıyorlar resmen. Babam da tansiyon hastası o zamanlar geceleri kaç defa tansiyonu çıktı. Ben bunları onlara yaşattığım için nasıl vicdan azabı çektiğimi anlatamam. Ki o zamanlar ablam gelir benim yanımda ağlardı toparlanmam için. Annemle babamla konuşurdu. İnanın şimdilerde gençlerin kapısını kilitlerseniz, vurup kızarsanız ya ilaç içiyorlar ya bir yerden atıyorlar kendilerini. Bir şey demekten kızmaktan korkuyor artık anne babalar. Benim babam da kıyamaz oturur konuşur elinden geleni yapar. Bize hiç belli etmez ama çok yıpranır. Ben o kadar konuşuyorum ki onunla sırf artık anneme babama çektirmesin diye ama anlamıyor. Ben suçlu değilim diyor ne yapmışım ki diyor. Annemle babamın kendisini sürekli sıktığını üzerine geldiğini söylüyor. Ama biliyorum içleri yanıyor hiçbir şey yapamıyorlar. Kızdıklarında yine bağırıyor çağırıyor. Ailem de biliyor evlenirse şu haliyle kimseyi kaldıramaz. Bir başkası da ona katlanamaz. Küçük olsa anlayacağım ama inanın 5 yıldır her geçen gün daha da garipleşiyor. Ne yapacağımızı bilemez olduk. Rabb'im uzak etsin kötü niyetli insanları. O çocuktan ve muskadan sonra ablamın zıvanadan çıkması bize de başka şeyler olduğunu düşündürüyor. Dualarınızda bizi de hatırlayın ne olur.

forumda bu tarz konular açmak yasak canım inşallah düzelir biran önce
konun kapatılabilir belki

Bu konuda bilgim yoktu. Sıkıntı olacaksa forum için kaldırılabilir yazım. Dualarınıza ablamı da katmanız yeterli olur benim için. Yorum yapan düşüncelerini yazan herkesten Allah razı olsun.

Bu facebook ve telefon ablama hiç iyi gelmedi. Dışarı bırakmasın demişsiniz :) Kendisi memur çok iyi bir kuruma atandı. Ama konuşmaması gereken kişilerle konuşup duruyor uyarsak da yok arkadaşım kankam diyor ama erkekten kanka dost olmuyor çok konuşunca.

Allah razı olsun birçok yerde haklısınız. Ah babamı bir tanısanız. Benim en yakın arkadaşım. Ben de 15-16 yaşlarımda saçma sapan şeyler yaptım inanın babam geldi benimle bir arkadaş gibi konuştu. Annem bir kere vurdu kızdı ama babam bana tek bir tokat dahi atmadı. Ağladı üzüldü ama ben ilk başlarda onları göremedim bile. Bir baktım annem babam ben düzeleyim diye çırpınıyorlar resmen. Babam da tansiyon hastası o zamanlar geceleri kaç defa tansiyonu çıktı. Ben bunları onlara yaşattığım için nasıl vicdan azabı çektiğimi anlatamam. Ki o zamanlar ablam gelir benim yanımda ağlardı toparlanmam için. Annemle babamla konuşurdu. İnanın şimdilerde gençlerin kapısını kilitlerseniz, vurup kızarsanız ya ilaç içiyorlar ya bir yerden atıyorlar kendilerini. Bir şey demekten kızmaktan korkuyor artık anne babalar. Benim babam da kıyamaz oturur konuşur elinden geleni yapar. Bize hiç belli etmez ama çok yıpranır. Ben o kadar konuşuyorum ki onunla sırf artık anneme babama çektirmesin diye ama anlamıyor. Ben suçlu değilim diyor ne yapmışım ki diyor. Annemle babamın kendisini sürekli sıktığını üzerine geldiğini söylüyor. Ama biliyorum içleri yanıyor hiçbir şey yapamıyorlar. Kızdıklarında yine bağırıyor çağırıyor. Ailem de biliyor evlenirse şu haliyle kimseyi kaldıramaz. Bir başkası da ona katlanamaz. Küçük olsa anlayacağım ama inanın 5 yıldır her geçen gün daha da garipleşiyor. Ne yapacağımızı bilemez olduk. Rabb'im uzak etsin kötü niyetli insanları. O çocuktan ve muskadan sonra ablamın zıvanadan çıkması bize de başka şeyler olduğunu düşündürüyor. Dualarınızda bizi de hatırlayın ne olur.

Canım daha da garipleşmesi aslında beklenen birşey değil mi?Hangi yaşam şeklini seçersen zaman geçtikçe o tarzı daha çok benimsersin sizin doğrularınızdan giderek uzaklaştığı için sizede giderek daha garip geliyor olabilir.

Evde baba otoritesi az olduğunda sıkıntılar yaşandığını buna benzer örnekleri duymuştum.Babanın arkadaş olması,konuşması çok güzel ama ağlamak yerine baba olarak sözünü dinletebilmeliydi.Ama lütfen kızma eminim baban çok iyi niyetli bir insan.

Sen ailenin üzülmesini istemediğin için hemen toparlanmışsın.

Ablana da ulaşılacak bir yol elbet vardır.

Ablanın ben ne yapıyorum ki?Suç mu işliyorum..? tarzındaki yorumlarına göre düşününce diyorum ki:

Onu suçlar tarzda yaklaşmamak lazım.Bizleri üzüyorsun,neden böyle yapıyorsun ona etki etmiyor.Üzüldüğünüzü görüyor ve devam ediyor.

Arkadaş çevresini gözden geçirmek lazım.Yanlış olanlardan uzaklaştırmak.Nasıl yapılabilir?Ablan ile birlikte onun zevk alacağı şeyleri yapabilirsiniz.

Bence ablana onu heyecanladıracak bir hayat amacı lazım.Enerjisini başka bir yöne çekmeli.Bir kariyer hedefi var mı?

Nasıl bir evlilik hayal ediyor.Hayalindeki eşi bu yolla bulabilir mi?Bu yaşam tarzı onu nereye götürür?Bunları ona düşündürtebilmelisiniz.

Bence ablan ile sürekli yapma,etme,bizi üzme tarzında konuşuyorsanız sizden kaçmak isteyecektir.

Ablan bir genç olarak gelecekten heyecan duymalı,idealleri olmalı,onlara adanmalı,enerjsini boş ilişkilere değil bunlara harcamalı.

Siz bu vizyonu ona kazandırabilirsiniz inşalah.

Söylemek kolay biliyorum,Allah yardımcınız olsun.Sonuçta sizde gençsiniz ,kendi hayatınızı kurmalısınız ablanızı düzeltmek için daha ne kadar uğraşabilirsiniz?

Canım daha da garipleşmesi aslında beklenen birşey değil mi?Hangi yaşam şeklini seçersen zaman geçtikçe o tarzı daha çok benimsersin sizin doğrularınızdan giderek uzaklaştığı için sizede giderek daha garip geliyor olabilir.

Evde baba otoritesi az olduğunda sıkıntılar yaşandığını buna benzer örnekleri duymuştum.Babanın arkadaş olması,konuşması çok güzel ama ağlamak yerine baba olarak sözünü dinletebilmeliydi.Ama lütfen kızma eminim baban çok iyi niyetli bir insan.

Sen ailenin üzülmesini istemediğin için hemen toparlanmışsın.

Ablana da ulaşılacak bir yol elbet vardır.

Ablanın ben ne yapıyorum ki?Suç mu işliyorum..? tarzındaki yorumlarına göre düşününce diyorum ki:

Onu suçlar tarzda yaklaşmamak lazım.Bizleri üzüyorsun,neden böyle yapıyorsun ona etki etmiyor.Üzüldüğünüzü görüyor ve devam ediyor.

Arkadaş çevresini gözden geçirmek lazım.Yanlış olanlardan uzaklaştırmak.Nasıl yapılabilir?Ablan ile birlikte onun zevk alacağı şeyleri yapabilirsiniz.

Bence ablana onu heyecanladıracak bir hayat amacı lazım.Enerjisini başka bir yöne çekmeli.Bir kariyer hedefi var mı?

Nasıl bir evlilik hayal ediyor.Hayalindeki eşi bu yolla bulabilir mi?Bu yaşam tarzı onu nereye götürür?Bunları ona düşündürtebilmelisiniz.

Bence ablan ile sürekli yapma,etme,bizi üzme tarzında konuşuyorsanız sizden kaçmak isteyecektir.

Ablan bir genç olarak gelecekten heyecan duymalı,idealleri olmalı,onlara adanmalı,enerjsini boş ilişkilere değil bunlara harcamalı.

Siz bu vizyonu ona kazandırabilirsiniz inşalah.

Söylemek kolay biliyorum,Allah yardımcınız olsun.Sonuçta sizde gençsiniz ,kendi hayatınızı kurmalısınız ablanızı düzeltmek için daha ne kadar uğraşabilirsiniz?

Çok haklısınız. İnanın farklı farklı yollar deniyoruz ama ne fayda :( Ben başka bir şehirde çalıştığım için çok gidemiyorum yanlarına ama keşke yabancılara derdini anlatacağına bana anlatsa sıkıntısını. Onu dinlemekten hiç bıkmam. Kıyamıyorum kendisi de bıkmış durumda belli. Mesleğini de eline aldı tam istediği gibi aslında her şeye sahip ama eksiklik hissediyor sürekli. Mutsuz olduğuna inandırıyor kendisini. Aslında babam birçok konuda otoritesini ortaya koyar. Ama bu konuda annem de babam da fazla üzerine gidemiyor. Biraz sesleri yükselse daha da kötü duruma getiriyor kendisini. Bilemiyorum Rabb'im imtihan ediyor onu da bizi de kolayca atlatmayı nasip etsin bize. Gerçekten zor. İnşaallah eski haline döner.

Abartıyor olabilir misiniz?
Bazı arkadaşlarım kızlarla arkadaşlık etmektense daha çok erkeklerle arkadaşlık ediyor. Çünkü daha rahat ediyorlar.
Sizin bahsettiğiniz kötü kişilerle kötü arkadaşlıklar kime göre kötü. Ve sözü geçen kötülük nedir?
Babası imam olan kişinin bahsi geçen türde muska b.y. vs olayları yaptıracak olsa dahi ( terkedilmekten korkan bir insandan bahsediyoruz) daha çok erkeklere yönelicek türde birşey yapması mantıklı değil.
Detay vermezseniz ablanızın aşırı olan davranışını bilemeyiz. Elbette ablanızın yanında olun doğru olanı söyleyin yönlendirin hata yapmasına izin vermeyin.
Fakat aşırı bir baskı söz konusu olabilirmiş gibi geldi yazdıklarınızdan...
Madem aileniz böyle kahroluyor neden ağlamak dert yanmak yerine başka çözümler bulmuyor?
Bir baba kızının bu davranışından hoşnutsuzsa çocuğunu öyle gezsin tozsun diye de bırakmaz.
Ablanızın aşırı gördüğünüz davranışı ablanıza normal geliyor.
Lisedeyken başka üniversitedeyken başka bir insan olursunuz. Çünkü insan büyüyor.
Lisdeyken erkeklerle sevgili olmak dışında arkadaş bile olmaması belki çekinmesindendi ve aştı nereden bilebilirsiniz?
Üniversite sosyal ve insanın kendini keşfettiği geliştirdiği bir yer sonuçta.
Muska konusunda birşey diyemeyeceğim.
Bu zaten bambaşka bir konu ve yorum yapamayacağım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Abartıyor olabilir misiniz?
Bazı arkadaşlarım kızlarla arkadaşlık etmektense daha çok erkeklerle arkadaşlık ediyor.
Sizin bahsettiğiniz kötü kişilerle kötü arkadaşlıklar kime göre kötü. Ve sözü geçen kötülük nedir?
Babası imam olan kişinin bahsi geçen türde muska b.y. vs olayları yaptıracak olsa dahi ( terkedilmekten korkan bir insandan bahsediyoruz) daha çok erkeklere yönelicek türde birşey yapması mantıklı değil.
Detay vermezseniz ablanızın aşırı olan davranışını bilemeyiz. Elbette ablanızın yanında olun doğru olanı söyleyin yönlendirin hata yapmasına izin vermeyin.
Fakat aşırı bir baskı söz konusu olabilirmiş gibi geldi yazdıklarınızdan...
Madem aileniz böyle kahroluyor neden ağlamak dert yanmak yerine başka çözümler bulsunlar.
Bir baba kızının bu davranışından hoşnutsuzsa çocuğunu öyle gezsin tozsun diye de bırakmaz.
Ablanızın aşırı gördüğünüz davranışı ablanıza normal geliyor.
Lisedeyken başka üniversitedeyken başka bir insan olursunuz. Çünkü insan büyüyor.
Lisdeyken erkeklerle sevgili olmak dışında arkadaş bile olmaması belki çekinmesindendi ve aştı nereden bilebilirsiniz?
Üniversite sosyal ve insanın kendini keşfettiği geliştirdiği bir yer sonuçta.
Muska konusunda birşey diyemeyeceğim.
Bu zaten bambaşka bir konu ve yorum yapamayacağım...

Sizler de haklısınız bir şekilde doğru olanı yapmaya çalışacağız artık inşaallah her şey yoluna girer.

Çok haklısınız. İnanın farklı farklı yollar deniyoruz ama ne fayda :( Ben başka bir şehirde çalıştığım için çok gidemiyorum yanlarına ama keşke yabancılara derdini anlatacağına bana anlatsa sıkıntısını. Onu dinlemekten hiç bıkmam. Kıyamıyorum kendisi de bıkmış durumda belli. Mesleğini de eline aldı tam istediği gibi aslında her şeye sahip ama eksiklik hissediyor sürekli. Mutsuz olduğuna inandırıyor kendisini. Aslında babam birçok konuda otoritesini ortaya koyar. Ama bu konuda annem de babam da fazla üzerine gidemiyor. Biraz sesleri yükselse daha da kötü duruma getiriyor kendisini. Bilemiyorum Rabb'im imtihan ediyor onu da bizi de kolayca atlatmayı nasip etsin bize. Gerçekten zor. İnşaallah eski haline döner.

Umarım uzatmıyorumdur.Benim aklımda bana kadar:44:

Bir kitap okumuştum kötü şeylerden vazgeçmek için o şeye çok fazla acı yüklemek gerekli diyordu.Sigara içen biri kendine verdiği zararı gerçekten idrak edebilse muhtemelen vazgeçer, diyelim kendini akciger kanseri olmuş boğazında hortumlar ile hastanede yatarken oksijen tüpüne bağlı bir şekilde gözünde canlandırsa ve her sigara yaktığında bu görüntü gözünün önüne gelse heralde eskisi kadar keyifle içemez.

Ablanda ne ekerse onu biçeceğini gerçekten idrak edebilse böyle devam ederse 10 yıl sonra nerde olacağını gözünün önüne getirse sanırım aklı başına gelir ama diyorsun ki üstüne gidince kötü oluyor o zamanda benim aklıma gelen:

Erkek arkadaşları ile sürekli niye konuşuyor?.Muhtemelen güzel sözler duyuyor.Belkide buna ihtiyacı var.

Sizlerde ailesi olarak ona ne kadar değerli olduğunu,önemli olduğunu daha da çok hissetirebilirseniz zaman ile o da değerli olduğunu kavrayacaktır.Eğer kendine yeterince değer verse bence böyle yapmaz.

Aslında sizin gibi bir ailesi olduğu için çok şanslı umarım farkeder.

Son düzenleme:
Umarım uzatmıyorumdur.Benim aklımda bana kadar:44:

Bir kitap okumuştum kötü şeylerden vazgeçmek için o şeye çok fazla acı yüklemek gerekli diyordu.Sigara içen biri kendine verdiği zararı gerçekten idrak edebilse muhtemelen vazgeçer diyelim kendini akciger kanseri olmuş boğazında hortumlar ile hastanede yatarken oksijen tüpüne bağlı bir şekilde gözünde canlandırsa ve her sigara yaktığında bu görüntü gözünün önüne gelse heralde eskisi kadar keyifle içemez.

Ablanda ne ekerse onu biçeceğini gerçekten idrak edebilse böyle devam ederse 10 yıl sonra nerde olacağını gözünün önüne getirse sanırım aklı başına gelir ama diyorsun ki üstüne gidince kötü oluyor o zamanda benim aklıma gelen:

Erkek arkadaşları ile sürekli niye konuşuyor?.Muhtemelen güzel sözler duyuyor.Belkide buna ihtiyacı var.

Sizlerde ailesi olarak ona ne kadar değerli olduğunu,önemli olduğunu daha da çok hissetirebilirseniz zaman ile o da değerli olduğunu kavrayacaktır.Eğer kendine yeterince değer verse bence böyle yapmaz.

Aslında sizin gibi bir ailesi olduğu için çok şanslı umarım farkeder.

Allah razı olsun. Rabb'im kimseyi evladıyla ve nefsiyle imtihan etmesin. Gerçekten zor. Çok seviyoruz ama mutluluğu başka şeylerde araması üzüyor bizi. Yani otursak hep birlikte bir konu hakkında konuşsak, gülsek, dertleşsek. Bunları yapıyorduk ama şimdi her şey değişti. Bir insanın sahip olduklarının değerini bilmesi için onları kaybetmesi mi gerekir ki:( Üzülmese keşke küçücük şeyler yüzünden. Ya da dikkat etse konuştuğu kişilere. İyi niyetli olan vardır kötü niyetli olan vardır. Dışarıdan o kadar net görünür ki ama o bunu göremez. Öyle bir şey bu. Allah herkesin yardımcısı olsun. İlla olacak böyle şeyler ama zaman elden kayıp gidiyor. Ders çıkarmadan daha dikkatli adımlar atmadan olmuyor.

Son düzenleme:
Back