Ablam için üzülüyorum

papatya2507

Doruk'um herşeyim
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
1.562
17
118
37
İstanbul
Selam arkadaşlar,

Herkesin şu hayatta derdi var..Azı çoğu olmuyor işte...Her seferinde daha beterleri olmasın diyoruz ama can yakıyorlar hepside..

Benim derdimde ablam..Yani onun yaşadıkları ailece hepimizi üzüyor..Bir çözüm yolu bulmak istiyoruz ama bunu bizim istememiz ne kadar yeterli ki???
Ablam 2 yıllık evli..İzmirde yaşıyor.Eşi rahmetli annemin amcasının cocuğu...Kader diye birşey varyaaa bizimde kaderimiz annemin yine başka bir amca oğlunun düğününe gitmemizle değişti..Orda gördüler birbirlerini. Birkaç ay sonra nişanlandılar..Nişan zamanı başladı zaten birçok şey...Ablamı çoğu zaman tersledi.Kendisini sıkmakla suçladı..Eee yıllarca şımarık yetiştirilmiş nerde akşam nerde sabah..Ablamdan daha çok değer verdi arkadaşlarına..Annem o zaman dedi bu çocuk adam olmaz..Bizimki dinlemedi aşk gözünü kör etmiş diye birşey varyaa işte ablam aynen o durumdaydı....beni seviyor ben onu böyle kabul ediyorum dedi..Eee böyle dedikten sonra kime ne laf düşer..Evladında olsa herkesin kendi hayatı....Henüz evlenmeden de annemizi kaybettik...Ablamla çok şey konuşamayız hemen tartışırız..Aramızda 1 yaş fark var belki ondan olsa gerek..Nişanlısı ile ilgili en başından beri sorunları olduğunu bildiğim için benimle konuşmazdı...Evlenince değişecek umutları vardı hepimizde ama olmadı..Olamadı çünkü istemedi bunu Eşi olacak şerefsiz adam...
Ablamı sevmiyor sanki zorla verdik adi köpek her gece eve gece 2,3 lerde geliyormuş...Bazende gelmiyormuş..İçkide içiyor..Ablamı aldattığınıda söylemiş ilk evlendikleri yıllarda..Eminimki halende devam ediyordur..
Sizce bu adamla bir ömür geçer mi?? Babam hem annemiz hem babamız çok ilgileniyor bu durumu da biliyor..''Kızım huzurun yoksa gel ya da ben alayım'' diyor ama ablamın gözü kör olmuş resmen...İnanın sinirden ağlıyorum çoğu kez..
Benim ablam sanki hizmetçi gömleklerini ütülesin yemeğini yapsın kahvaltısını hazırlasın vs..
Halam teyzem ara sıra ablama çekme bu adamı..Çocuğun yok çoluğun yok iyi düşün ezdirme diyor.. Ablamda boşansam birdaha evlensem sanki bundan dahamı iyi olacak.diyormuş....İnanamıyormm yaa Ünivs. mezunu bir kız yaşı daha 25 neden bu kadar güvensizlik.Ne yapacağımızı şaşırdık..
Ablam İzmirde yaşıyor..Teyzemde ordayken yine bu sorunlar çıkmış..Aile meclisi toplanmış...Ablamda da çok hata var..üstüne o kadar çok düşüyorki herkes bunun farkında ve tüm bu olaylardan ablamı suçluyolar..tabi biricik yiğenlerine kim suç bulabilirkii alem düşkünü..Zamanında babam dedi kızım bu çocuk içkiciiiiiii pişman olursun bizimki dinlemedi..Şimdide çekiyor çektiriyor...Babamın bir dairesi var (şuanda oturduğundan başka) inşaat halinde..Gerekirse yaptırırız oturursun eğer babamla yaşamak istemezsen diyoruz...(yakında evlenecek ) Hayat ne zor yaa.....Büyük bir sınavdan geçiyoruz..Allah yardımcımız olsun...Yakında bende evleneceğim 1,5 ay kaldı..İnanın kendimi ablamın yerine koyuyorum Allahım yaşatmasın tüm bunları diyorum...

Benim düğünüm için gelecek abla kal baya diyorum.Dersaneye gidiyorum sınavım var olmaz diyor..Ben biliyorumki bu şerefsiz adam ablamın cesaret edemediği şeyi yapacak ve ablama boşanma davası açacak çünkü sevmediğini teyzeme bile söylemiş..Soğudum demiş..Neden soğudun yaa sen hiç sevmedin ki yaktın ablamın başını...Kıslar sizin eşiniz gecenin 3 de 4 de gelse sizde msj atıp bağırmaz mısınız bunun nesi kötü ne yani eşim gelmedi alemlerde ohh maşallah mı desin..Ablam kızıyor söyleniyor bunun adı sıkmak mı olur...Vur çek kapıyı atla otobüse gel..
İnsan dünyaya on keremi geliyor..Beni sevmeyen adamın yanında neden daha durayım..Düşünüyorum acaba söylemek mi kolay ...Sonra diyorumki bende ablamla yaşıyoruz resmen bu durumu onun acısı benimde acım..
Psikolojik destek alması lazım..Ama çok inat..Lütfen parlak fikir verin..Hayatının geri kalanınıı bu asalak adamla geçirmesini istemiyoruz..Yeni bir sayfa açmasını istiyoruz..
Çok uzun yazdım ama sizi sıkmamak adına daha fazla yazmak istemiyorum..

Yorumlarınız benim için çok önemli..Şimdiden çok tşk ediyorum.,

Son düzenleme:
Ablan şikayetçi değilse yapacak bir şey yok,vardır bir hikmeti,dışardan görüldüğü gibi olmayabilir ablan bu durumdan memnun olabilir..sen boşuna canını sıkmış olmayasın..

Siz ne kadar uğraşsanız da ablanız seviyorum ayrılmam ben bunu kabullendim diyorsa hiç birşey yapılamaz bence....

Bence bişeler yapılması lazım..
Kendisi cok sevdiği için gercekleri göremiyor gibi..
Birilerinin ona akıl, fikir vermesi lazım..
Yazık, günah böyle biri için hayatını zindan etmeye değmez..
Üstelik yakınlarına sevmiyorum, sogudum bile demiş!!!!

ne desem boş seviyorsa vazgeçemiyorsa yapıcak pek bir şey yok kimseyi dinlemez bu sorunlar varken hamile kalmaz umarm

ablan bunları görmüyor ki, sadece siz görüyosunuz
ablan görmedikten rahatsız olmadıktan sonra bişey yapamazsınız, zorla ayırsanız, sizin yüzünüzden gül gibi kocamdan ayrıldım diyecek psikolojide şuan, hatta belkide beni kıskanıyosunuz diyebilir bile
aldattığını bile itiraf etmiş hala gecelerin köründe geliyo buna rağmen ablan kılını kıpırtdatmıyo
belki gerçekten psikolojik tedaviye ihtiyacı var
bence siz kocasını evliliğini bahane göstererek değil de, başka sebebler bularak onu bi doktora götürün, belki gözü açılır o zaman

Canım tek taraflı sevmek çok kötü, hemde bu şekilde...
Arkadaşımın eşide aldattı ve onu evden kovdu şuan ayrı yaşıyorlar ama arkadaşım hala vazgeçmiş değil.
Hala onunla mutlu bir yuva kurma hayalleri var, bazen onu dinleyince şaşırıyorum
"Sen nasıl böyle düşünürsün bu yaptıklarından sonra" diyorum ama anlamıyo.
Öylesine aşıkki ona, gözü hiçbirşeyi görmüyor, ablanında Allah yardımcısı olsun, çok sevmek gerçekten hiç iyi değil. Hele de karşındaki sevmiyorsa...

Geöen konuştum..O kadar güzel anlatıyorkii biz konuştuk o hatalarını söyledi ben beklentilerimi anlattım..Vs..Uzun zamandır hep aynı çark dönüyor..30 yaşındaki adam kendi sorumluluğu bilmiyorsa aile meclisi toplanmış ne çıkar.Birilerinin itmesi ile yuva devam edebilir mi??Şimdide tatile göndermişler zorla enişte beyde yanına başka tanıdık bir çift almış..Sevmiyor ya ablamızı tatil sevmediği biri ile geçer mi..
Annem o kadar cesaretli çalışkan kendi yakları üstünde duran bu halimizi görüp üzülüyordur..Hayat pamuk ipliğine sarılı..Biran varsın biran yoksun....Çok şükür arkamızda ailemizin desteği sevgisi..Biliyoruzki babamızın kapısı hep açık..Ya bunlar olmasaydı..Daha kötüsü olmaz mıydı..
Çocuk olayına gelince ilk başta teyzem tüm bu olayları ayrıntıları ile bilmediğinde ablama çocuk yap düzelirsiniz demiş ablamda ben istiyorum ama eşim istemiyor demiş..
Sizce bunlar ne demek oluyor..Adamın planı var..Ailesinden korkmasa çoktan ablamı bırakmıştı adım kadaar eminim..Karısına sahip çıkmayan adama güvenip çocukmu yapılır yaa hem çocuk yap düzelir demekte ne oluyor eşimin sevgisini çocuğu aracı ederek mi kazanacağım..Bu kadar iğrenç birşey...

Kıslar benim ablam herşeyin en iyisine laik..Hani bir laf vardır yaa eşşeğe gül vermişler bir tarafına tutmuş diye...Ayrıca eniştemin bir kolu yarım..Sakın yanlış anlamayın aile olarak asla bunu söz konusu etmedik..etmiyoruzda..Sen bir güzel yuva kurmussun başındanda seviyordun neden dört elle sarılmadın sahip çıkmadın..Ne zannediyor kendini..O kadar öfkeliyim ki benim düğünüme bile gelmesini istemiyorum..:çok üzgünüm:

yarım derken doğumsal bişey mi, kolun kısa kalmış olması gibi...

zor vallahi insan evlilikten korkuyor bunları duyunca allah yardımcınız olsun.

yarım derken doğumsal bişey mi, kolun kısa kalmış olması gibi...

Doğumsal canım..Dirsekten sonrası yok..Bunu yazmak bile beni rahatsız ediyor..Bunu söylemekteki nedenim insan sahip olduğu değerlere dört elle sarılması lazım..30 yaşında isteyerek evliliğe karar vermiş bir insansın..Sonrasında ne oluyor..Bu şımarıklık ahlaksızlık nedir???Haddini bildirmek lazım..Ama yapacak birşey yok.

yani bunu problem ediyor olabilir mi diye düşündüm, yani özürlü olmanın verdiği bi duyguyla hırçın olabilir mi

yani bunu problem ediyor olabilir mi diye düşündüm, yani özürlü olmanın verdiği bi duyguyla hırçın olabilir mi

Canım onun problem ettiğini sanmıyorum..Ailesi bunun yüzünden şımarık bencil yetiştirmiş..Onun sonucu bu olsa gerek...Eve istediğim saatte geleyim istediğimle gezeyim istiyor..Böyle evlilik mi olur..Bende evleneceğim buna hangi bayan müsade eder..Madem böyle adi biriydin ne demeye evlendin..Kendine güvenemiyorsan babamın karşısına nasıl çıktın...

cnm aynı durumun benzerini yaşayan yakın akrabam var. tek farkı adamın içkisi falan yok ama işi yok. almış karısını bide kızları oldu şimdi onu annesinin evine yerleşmiş. annesinin durumuda çok kötü sağdan soldan yardım alıolar. ya kıza ne diller döktük anlatamam sana. aile meclisi bizimde toplanır her sene 2 3 defa. yok anlamıyo bi türlü sanki büyülenmiş gibi. hem mutsuz hem ayrılamıyor adamdan.
bu işi ancak kendileri çözebilir. kendileri istiyorsa ne diyebilirizki. herkes hakettiği gibi yaşar derler ya. mecazi olarak söylüyorum yanlış anlama. tabiki ablan herşeyin iisini hakediyordur ama şu an yaşadığı şekilde yaşamayı tercih ediyor. umarım oda anlar bigün durumu çok geç olmadan.

Kendi tercihi ama bizimde buna kayıtsız kalmamız zor..Söylemesede anlıyoruz..Huzursuz oluyoruz..Ablam iş bulamıyor çalışmıyor.Maddi olarak zorlandıkları dönem oldu.Ama ablam bunları eşine anlatmadı..Çünkü eşi tutumsuz ablamda maaş kardı ekside olduklarında benden istedi bende borç buldum verdim ablaa enişte benden aldığını biliyormu dediğimde bana kızdı iyikide senden istedik geri hemen vereceğim vs...Abla diyorum iyi misin ben parada değilim ama eşin evdeki hesabın çarşıya uymadığını bilsin gewrekirse o istesin borç abisinden ablasından sen anlatmadığınn sürece oohh herşey güllük gülistanlık sanacak..Bugün buldun yarın ne yapacaksın?? Ablamın aklı gitmiş sanki..İnanamıyorum ablama..Sanki bişi yapmışlar kıza yaa..Aklımada kötü kötü şeyler geliyor.Allah affetsin..

çok zor bir durum

eğer kocası da istemiyorsa ablanında o evde durmasını gerektiren bir sebebp yok
benim çocuğum var ama eşim beni istemeyip böyle davransa çocuğumu alıp giderim kendi ayaklarım üzerinde dururm
yaşıda küçük değil ünv. mezunu bilgili biri ama neden kendini ezdiriyor anlamış değilim
ama sanırım eşi bırakmadan ablan enişteni bırakmıyacak gibi düşünüyorum
hakkında hayırllısı zaten bu gibi davranışları olan birini nişanlılık döneminde ayrılması en iyisiydi ama aşktanmıdır bilmem senin dediğin gibi gözleri kör olmuş yapacak bişi yok sadece bekliyeceksiniz.

İnş. bu bekleme süresi çok uzun olmaz..İnsanlar 40 yaşından 50 yaşından sonra mutluluğu buluyor yeni hayat kuruyorlar kendilerine..Bunu anlamak neden bu kadar zor..Düğüne gelsin bende bizim burada kuracağım aile meclisini belki aile olarak arkasında durduğumuzu hepimizden duyması cesaret verir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…