Ablalarim cok acill

gömülü yirmilikler diğer dişlerine baskı yapıyorsa sıkıntı olur. O da rötgende belli olur.
Diş tedavisi bittikten sonra yirmilikler için bir aparat veriliyor (şeffaf diş kalıbı) gece yatarken takmak gerekiyor ben çok aksatarak taktığım için dişlerimde hafif şekli bozuldu. pişmanım çoook :KK43:
Tek sorunum 20likler iste yaa

Hic korkacak bir sey yok inanin. Ayni anda hem alt hem ust iki 20ligimi cektirdim (sag tarafti sanirim) bi seferde kurtuldum. Zaten onun cikmasi daha sikintili olacak en azindan uyusturup cekiyorlar.
Eli hafif bir doktora denk gelirsen super olur.

Benim cene yapim cok dardi hem 20liklerim cekildi, hem
de kopek dislerimin yanindaki birer dis cekildi. Korkulacak bir sey yok yani. Simdiden saglikli gulusler.
Tesekkurlerr :KK54:

Benim alt veust yirmilikler yani 4ude carpik :KK43: rontgende öyleydi
diş teli takacak doktorun sana en uygun olanını söyler. Zaten yirmilikler diş yapını bozacak ise takmak istemez.
Benim alt yirmilikler çekildiğinde çok kötü olmuştu ön dişlerimin hizasına kadar dikiş vardı çünkü 20likler o kadar dişimi sıkıştırmış ki apse olmuş. yüzüm öyle şişmişti ki iki kafa gibi gezmiştim.
Ama ev arkadaşım 4 gömülüsünü çektirmişti hiç sorun olmamıştı. önce morardı yüzüm sonra sarardı :KK70:
doktoruna iyice sor eğer çekilmesi senin için iyise çek kurtul :) yirmiliğin faydası yok.

Tek sorunum 20likler iste yaa

sorun olup olmadığını doktorun söyler. bu arada kesinlikle iyi bir ortodontist bulduktn sonra tedaviye başla. Benim gittiğim doktor mesala yaşı küçük olup ya da işte kısa zamanda diş yapısı eskiye dönecekse tedaviye başlamıyor.
2011'den bu yana diş konusuyla yakından ilgileniyorum :KK70: internetten baya şeyler okudum izledim. herhangi bir başka soru olursa sorabilirsin

yaş 30a geldi sayılır hala 20 likler sorunu yaşıyorum vallahi:anneadayı:

sorun olup olmadığını doktorun söyler. bu arada kesinlikle iyi bir ortodontist bulduktn sonra tedaviye başla. Benim gittiğim doktor mesala yaşı küçük olup ya da işte kısa zamanda diş yapısı eskiye dönecekse tedaviye başlamıyor.
2011'den bu yana diş konusuyla yakından ilgileniyorum :KK70: internetten baya şeyler okudum izledim. herhangi bir başka soru olursa sorabilirsin
Tesekkur ederim :KK51: bide bursada yasayan varsa iyi bir ortodonti uzmani bilen var mi soylerseniz sevinirim:KK15:

Tesekkur ederim :KK51: bide bursada yasayan varsa iyi bir ortodonti uzmani bilen var mi soylerseniz sevinirim:KK15:

ya ben bursada fsm de bir yere gitmiştim 2 yıl evvel.kadın bir doktordu.adını hatırlamıyorum ama karagöz hacivat baklavacı mı en vardı yanında:KK53:

Aydan vatansever kervansarayin arkasinda bir de altı parmakta mete mi metin mi öyle bir doktor var ona da iyi diyorlar

Canan colak olabilir mi ki

belki olabilir canım ben yanlış gitmişim zaten karşısındaki alper beye yönlendirmişti beni.olabilir ama çünkü tam acıbadem hastanesinin arka caddesinde hacivat karagözün yanında kalıyordu.2.kattı sanırım.ama maalesef hatırlamıyorum benim dişçi korkum vardır zaten korkarak gittiğim için hatırlamıyorum:KK61:

belki olabilir canım ben yanlış gitmişim zaten karşısındaki alper beye yönlendirmişti beni.olabilir ama çünkü tam acıbadem hastanesinin arka caddesinde hacivat karagözün yanında kalıyordu.2.kattı sanırım.ama maalesef hatırlamıyorum benim dişçi korkum vardır zaten korkarak gittiğim için hatırlamıyorum:KK61:
Yinede tesekkür ederim canan colagi cok onerdilerde ondan :)

Eger akilli bi doktorsa teli takarken 20lik dislerinide hesaba katarak teli takmayi planlar.

Mesela benim 20likler yoldaydi.
"20liklerin yerini simdiden hazir ediyimki ilerde telden sonra yada tel taktigin anda ciktiklarinda butun sil bastan olmasin tedavi" dedi.
Her turlu takar ama.
Eger bi sorun yoksa tabi buyume sekillerinde.

ilk kez mi tedavi göreceksin şu anki doktorunla ? yani işinde iyi biriyse az çok tanıyorsan doktora güven ne yapacağını bilir

X