• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abla kardeş ilişkisi

uzayGrisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2025
8
-7
1
Ablam ile benim aramızda 4 yaş var. Ben 25 yaşındayım. Uzak şehirlerde yaşıyoruz, o evli ve çocuklu. Ablamla ilişkimiz gittikçe zorlaşıyor gibi hissediyorum. Küçüklükten beri benimle takılmak yerine ya arkadaşlarını ya da kuzenlerini tercih ederdi. Benimle olan ilişkisi genelde ast üst ilişkisi gibiydi, samimi bir kardeşlik ilişkimiz olmadı benim açımdan. Hatta üniversitede ya da atandığında şehrini ziyarete gitmek istediğimizde gitmemizi istemezdi hiç. Ara tatillerde de eve çok gelmezdi. Şimdi ise ikizleri var ve çalılıyor, çocuklara bakmakta zorlanıyor. Bana her iki konuşmada bir gel buralara taşın beraber vakit geçiririz diyor. Samimi gelmiyor. Bir de ona uğramak istediğim zamanlarda şey gibi düşünüyor, yol üstü olduğu için ona uğramışım yoksa uğramazmışım gibi laf ediyor. Halbuki kaç kere sırf onun için gittim evine. Bu haftasonu ise onun şehrinde arkadaşlarımla buluşacağım. Sizce ablama haber vermeli miyim? Beni yine azarlayacak diye düşündüğümden onu görmeye gitmek istemiyorum.

Bilemedim bu abla kardeş / abi kardeş ilişkileri eskisi gibi olmuyor evlendikten sonra .. biraz kopukluk olabiliyo özellikle de uzak sehirlerde oturunca.. ama ablanin cocuklari var ve calisiyorsa yorgun düşüyodur tabi kolay değil bide eşi varsa zor hele bide eşi hiç yardım etmiyosa belki ilgi bekliyor olabilir tıpki senin gibi. Sana kötü bişey yapmadığı sürece et tırnaktan ayrılmaz ara sıra birbirnize laf da söyleyebilin okadar olsun :) takma ama öyle düşünmesi hoş değil tabi ki ben senin yerinde olsam daha fazla mesafe girmesin diye bahsederim oraya gideceğinden uğrayabilirim diye söyleyebilirsin elbet. Ayrıca cocuk değilsin azarlayacak bişey yok öyle bişey yapıyosa yaptıysa gitme zoruna gidecek hareketlerde bulunuyosa ona bişey diyemem canım

Bilemedim bu abla kardeş / abi kardeş ilişkileri eskisi gibi olmuyor evlendikten sonra .. biraz kopukluk olabiliyo özellikle de uzak sehirlerde oturunca.. ama ablanin cocuklari var ve calisiyorsa yorgun düşüyodur tabi kolay değil bide eşi varsa zor hele bide eşi hiç yardım etmiyosa belki ilgi bekliyor olabilir tıpki senin gibi. Sana kötü bişey yapmadığı sürece et tırnaktan ayrılmaz ara sıra birbirnize laf da söyleyebilin okadar olsun :) takma ama öyle düşünmesi hoş değil tabi ki ben senin yerinde olsam daha fazla mesafe girmesin diye bahsederim oraya gideceğinden uğrayabilirim diye söyleyebilirsin elbet. Ayrıca cocuk değilsin azarlayacak bişey yok öyle bişey yapıyosa yaptıysa gitme zoruna gidecek hareketlerde bulunuyosa ona bişey diyemem canım
Çok teşekkür ederim. Yani araya mesafe girmesini ve onu kaybetmeyi istemiyorum aslında çünkü yalnızlaştı gittikçe, arkadaşları ve kuzenleriyle küs. Diğer kardeşlerim benden 10 yaş falan küçükler ve onlar da küs neredeyse. İlişkileri biraz zorluyor ablam. Kendisini genelde haklı gören bir insan. O yüzden yanına gittiğimde kafa olarak yıpranacağıma eminim. Ama gitmezsem de kötü hissedeceğim.

ara .
Orda planım var eğer geçerken uğradın demiceksen yegenlerımı seni de görmek istiyorum de .
aldığın tepkiye göre hareket edersin . Sonradan gidipte moralin bozulacağına en azından tatlı git gel yaparsın . kafanda laf yermiyim düşüncesiyle tedirgin huzursuz gitmezsin

Ablam ile benim aramızda 4 yaş var. Ben 25 yaşındayım. Uzak şehirlerde yaşıyoruz, o evli ve çocuklu. Ablamla ilişkimiz gittikçe zorlaşıyor gibi hissediyorum. Küçüklükten beri benimle takılmak yerine ya arkadaşlarını ya da kuzenlerini tercih ederdi. Benimle olan ilişkisi genelde ast üst ilişkisi gibiydi, samimi bir kardeşlik ilişkimiz olmadı benim açımdan. Hatta üniversitede ya da atandığında şehrini ziyarete gitmek istediğimizde gitmemizi istemezdi hiç. Ara tatillerde de eve çok gelmezdi. Şimdi ise ikizleri var ve çalılıyor, çocuklara bakmakta zorlanıyor. Bana her iki konuşmada bir gel buralara taşın beraber vakit geçiririz diyor. Samimi gelmiyor. Bir de ona uğramak istediğim zamanlarda şey gibi düşünüyor, yol üstü olduğu için ona uğramışım yoksa uğramazmışım gibi laf ediyor. Halbuki kaç kere sırf onun için gittim evine. Bu haftasonu ise onun şehrinde arkadaşlarımla buluşacağım. Sizce ablama haber vermeli miyim? Beni yine azarlayacak diye düşündüğümden onu görmeye gitmek istemiyorum.
Abla kardeş ilişkisi genelde 25-30 yaş civarı, kardeşlerden biri ya da ikisi de evlenince falan rayına oturuyor genelde. O yaşlara kadar arkadaşlar daha ön plandayken sonrasında aile bireyleri daha ön plana geçiyor.

Ablanız yorgunluktan değil muhtemelen bu sebepten sizinle ilişkisini yeniden şekillendirmek, daha yakın olmak istiyor. Bir fırsat verin bence.

Ayrıca bulunduğu şehre gidip ablayı görmemek olmaz. İlişki kötü olsa bile ayıp bir şey.

Çok teşekkür ederim. Yani araya mesafe girmesini ve onu kaybetmeyi istemiyorum aslında çünkü yalnızlaştı gittikçe, arkadaşları ve kuzenleriyle küs. Diğer kardeşlerim benden 10 yaş falan küçükler ve onlar da küs neredeyse. İlişkileri biraz zorluyor ablam. Kendisini genelde haklı gören bir insan. O yüzden yanına gittiğimde kafa olarak yıpranacağıma eminim. Ama gitmezsem de kötü hissedeceğim.
Anlıyorum seni zor bir insan anladığım kadarıyla da etrafındakileri de yıpratıyor ama sen yanında ol belki sevgiye ihtiyacı vardır , ben buna çok inanıyorum sevgi iyileştirir sanırım ablan biraz bunalımda psikolojik olarak iyi hissetmiyor bu yüzden yapıyor olabilir böyle aslında destek alsa rahatlasa iyi olurdu onun için ama bunu kendisi istemeli farkına varmalı senlik hiç bir şey yok kuzenlerle de böyleyse bilmelisin ki kendisiyle alakalı.

Bak ben bir yerde okumuştum , bir insan problemli, kıskanc, veya etrafı kırıp döküyorsa kendisiyle alakalı bir problemdir yani bir insan mutsuz olduğu için böyle davranış sergiliyormuş.

sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap tabi ki gencsin her seferinde bişeylere üzülmek zorunda değilsin. Kendisi yetişkin bir kadın ve anne kendisini gözden geçirmeli,

Anlıyorum seni zor bir insan anladığım kadarıyla da etrafındakileri de yıpratıyor ama sen yanında ol belki sevgiye ihtiyacı vardır , ben buna çok inanıyorum sevgi iyileştirir sanırım ablan biraz bunalımda psikolojik olarak iyi hissetmiyor bu yüzden yapıyor olabilir böyle aslında destek alsa rahatlasa iyi olurdu onun için ama bunu kendisi istemeli farkına varmalı senlik hiç bir şey yok kuzenlerle de böyleyse bilmelisin ki kendisiyle alakalı.

Bak ben bir yerde okumuştum , bir insan problemli, kıskanc, veya etrafı kırıp döküyorsa kendisiyle alakalı bir problemdir yani bir insan mutsuz olduğu için böyle davranış sergiliyormuş.

sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap tabi ki gencsin her seferinde bişeylere üzülmek zorunda değilsin. Kendisi yetişkin bir kadın ve anne kendisini gözden geçirmeli,
Aslında biliyorum sevgiye ihtiyacı olduğunu. Ama benden gelen bir sevgiyi kabul etmeye hazır değil sanırım. Tavsiyelerinizi dinleyeceğim teşekkür ederim.

Bence ablanız sizinle daha yakın olmak istiyor. Evli çocuklu hayata geçişten sonra ve tabii ki yaşının olgunluğunun oturmasıyla ailenin kıymetini daha iyi anlamıştır. Tabii ki aynı şehre sırf bu yüzden taşınmayın ama madem arkadaşlarınızı görmeye gidecekmişsiniz ablanıza da uğrayın. Hatta giderken yeğenleriniz için kıyafet, oyuncak vb hediye de alın. Onlar daha minicik teyzeleriyle de yakın olmazlarsa hayatlarında akraba olarak kim olacak ki? Ablanıza da şans verin bence daha yakın ilişkiler kurabilirsiniz. Evde bunalmıştır biraz derdini dinleyin, eskilerden muhabbet açın, hayat hakkında sohbet edin vs kardeşsiniz siz ne olursa olsun

Bence size teklifleri size samimi gelsin ya da gelmesin , onunla yapacağınız her paylaşım geçireceğiniz her vakit hangi nedenlerle olursa olsun aranızdaki bağı güçlendirir. Yani amacı çocuklarına bakımda bi destekse bile , siz onun amacının sizle vakit geçirmek istemesinden çok sizin yardımınız olduğunu düşünseniz bile bence yapın, çünkü o ablanız , birbirinizi sevdiğiniz için aranızdaki ilişki güçlenir diye umuyorum 🤗

Baştan çok samimi iyi bir ilişkiniz olmamış zaten evlenmesi anne olması değil onceside yok ki bağ olarak aranızda Genelde elalem bilmesin gibisine rol ile gitmiyor gerçek olmayan içten olmayan hiçbir bağ.Buna kardeş olmakda dahil Ben azarlanmaya gelemem yada sürekli eleştiriye.Ben ugranazdim yerinizde olsam çünkü ben keyif bulamadığım hiçbir bağı tutmuyorum hayatımda iyi gelecek bende ona iyi geleceğim olmuyorsa uzaktan daha güzel bazı şeyler Bu konuda abla tavrını değiştirmek mecburiyetinde bu kadar net

İkizlere bakmak konusundada elestrirse o bağ iyice zedelenir ne yaparsanız yapın da içinize içinize atmayın ben sevmiyorum böyle abla vs ile çıkara dayalı iliskileri aklı nerdeymis şimdiye kadarda ablalık yapmamış konuşun çat çat sizde elestrin karşılıklı özür varsa dilensin önce bı gecmisin muhakemesi anın gerektirdigi yapılsın yoksa yok öyle hem eleştiri yap hem can sık hem yardım iste hem laf sokmaya devam et ama o abla.....Olmaz bu iyi niyetin ucu size dokunur

Beş dakika uğra canım ne olacak sanki çocukları görürsün geçersin.
Böyle düşünmek yerine uygun bir anda abla kardeş dertleşmek ve yüz yüze konuşmak bu durumların çözümü için daha mantıklı.
Abla için taşınma tabiki tek sebep o olmasın, yaş ilerledikçe değerler değişir bakış açısı değişir. Özlediği için samimi bulduğu bir insandan güvenerek destek almak istediği için söylemiştir. Gel işimi yap diye değildir. Karı koca çalışıyor ise istese iyi kötü birini de tutarlar zaten. Sen takılma böyle şeylere
Başına bir iş gelse gene senin için yanar herkesten evvel.
Dertleşin bakalım belki de her şey düzelir
Baktın olmuyor mesafeni korursun

Back