Abim.. ne yapmalıyım?

apple86

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
692
795
78
Arkadaşlar selamlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum. Sizlere danışmak istediğim bir konu var bu yüzden üye oldum. Biraz uzun olacak. Biz 4 kardeşiz.2 ablam 1 abim var ben en küçüğüm, 28 yaşındayım. Ablalarımdan biri evli, diğer ablam ve abim bekar. Evde tek okumuş benim. Bir ablam ortaokul mezunu, diğer ablam ve abim lise mezunu. Ben ise Türkiye’deki en iyi teknik üniversitelerden birinden iyi bir derece ile mezun olmuş bir mühendisim, yüksek lisansımı da aynı üniversitede yaptım, kazandığım burs ile 1,5 sene yurtdışında okudum. 25 yaşımda yüksek lisansımı da bitirip çalışmaya başladım. Kendi sektörümde adı duyulmuş firmalardan birinde çalışmaktayım, bir yandan da doktoramı yapıyorum. Çevrem geniştir mesleki ve sosyal anlamda. Ailem için de maddi manevi elimden geleni yaparım hep, gelirim gayet güzel, evin faturalarından mutfak giderlerine kadar neredeyse herşeyi ben karşılarım, yıllarca beni okumak için sıkıntı çektiler, ben de onları rahat ettireyim diye hareket ettim hep. Gelin görün ki aldığım nefese dahi karışan bir abim var, giydiğim kıyafetten gittiğim yere, görüştüğüm insanlardan eve giriş saatime kadar herşeyime karışır. Hatta odamda oturuyorsam ne yaptığımı dahi sorgular. İşten 10 dk geç gelsem 3 gün surat asar herşeyi burnumdan getirir. Ablalarım ise kendi halinde, iyi kötü hiçbir anlamda dahil değiller hayatıma. Annem babam görünüşte arkamdalar. Erkek arkadaşımdan Ocak ayında evlenme teklifi aldım, hayatım o gün karardı. Abim o günden beri hayatı bana daha da zindan ediyor. 5 aydır konuşmuyor. Erkek arkadaşım başarılı bir mimar, uzun yıllardır çok yakın arkadaşım, son 1,5 senedir de beraberiz. Ondan yana hiçbir sorunum yok, nazar değmesin 1,5 senedir harika bir ilişki yaşıyorum. Abim ölürüm de olmaz diye diretiyor, sebebi ne diyorum, yok olmaz işte diyor. Erkek arkadaşımın bir kötü yanını mı gördün diyorum, hayır diyor, bir sebep istiyorum sebep yok sadece istemiyorum diyor. Hatta bir ara tehdit bile etti beni. Annem babam da hiç bir şey yapamıyor, hatta bir ara biz bir şey yapamıyoruz başının çaresine bak cümlesini bile duydum. Konu her açıldığında ya babam sinirlenip çıkıp gidiyor, ya annem sinir krizi geçiriyor vs vs…sonuçlanmıyor anlayacağınız. Ara ara benden nefret ettiğini de dile getiriyor, ben ne diyorsam onu yapmak zorundasın filan diyor. Erkek arkadaşım daha of demedi bu konuda, ben seni beklerim sen rahat ol, hep yanındayım, bu olaylar beni sana daha çok bağlıyor, sen yeter ki üzme kendini elbet olacak diyor. Ailesini de idare ediyor, olanı biteni onlara anlatmadı hiç, yüzyüze bakacaklar kimse kimse için kötü düşünmesin, ben onları bekletirim sen merak etme diyor hep. Ciddi anlamda çok bunaldım, işime odaklanamıyorum. Sürekli ağlıyorum. Ne yapmalıyım, kafam durdu artık..Tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun oldu, okuduğunuz için teşekkürler.

kacinci yuzyilda yasiyoruz canim sevmissiniz abin niye senin hayatina karisiyormus ? universite okumus doktorasini yapan insana geri kafalilik yapiyor. erkek arkadasindan vazgecme hic bir sekilde.

Abiniz çalışıyor mu peki ? Aileyi geçindiren bir tek siz misiniz şu an? Siz evlendiğinizde ekonomik bir sıkıntı yaşayabilirler mi? Belki maddi sıkıntı yaşayacaklarını düşünüp istemiyor olabilir abiniz.
Yada abinizin kendi hayatında yolunda gitmeyen şeyler var ve sizi takıntı haline getirmiş.
Önerim mutlaka denemişsinizdir ama karşınıza alıp konuşmanız. Baktınız olmuyor tavrı değişmiyor 28 yaşında bir kadınsınız kararınızı kendiniz alabilecek durumdasınız evlenirsiniz olur biter. Üzülmeyin bence bu kadar.

Ablalarınızın yorumu ne bu konuda onlar ne diyor?

Abin evin reisi olarak seni görüyor sanırım kazanç bakımından.
Hani erkek arkadaş olayına da karşı değil olsa ona engel olur.
Ailede genel anlamda bir huzursuzluk ve saygısızlık olduğunu düşünüyorum.
yaşadıklarını sen daha iyi bilirsin ama bir noktadan sonra kendi hayatını kendin kurmak zorundasın ki annen baban da yanında değil.
hem bilinçlisin hem paranı kazanıyorsun. doğru insanla birlikte olduğunu düşünüyorsun. O halde sorun ailende.

her şeyi açık açık yazmışsında sanki kendine ititraf edemiyorsun. tamamen maddi kaygılar sen gidince o eve kim bakıca? bence yavaştan kes. ama çok abartı olmadan çayiz alıcam de. ihitiyacım var de.

abinin yaptığı çok ama çok ayıp bir şey. neden senin geleceğine mani oluyor ki. bunun adı çıkarcılıktır başka bir şey değil.

Maddi olarak çoğu şey benim üzerimde ama ben kendi isteğim ile üzerime aldım zaten bunları. Ama beni az çok tanıyan herkes evlensem de ya da bir şekilde evden okul için vs ayrılsam da maddi manevi elimi çekmeyeceğimi bilirler. Cidden çok zor şartlarda okudum, ama bir yerlere geldiğimi düşünüyorum. Kendine güvensiz biri değilim, aksine özgüvenim çok yüksek. Ama durum öyle bir hal aldı ki, müsade etmelerini beklesem paşa gönlü ne zaman razı gelir kestiremiyorum. Çekip gitmeyi çok düşündüm ama annemi az tanıyorsam bu durumda o bana sırt çevirir. Babam ya da ablalarım sıkıntı etmez bu durumu ama annem gidersem bir daha görmek istemez beni biliyorum

bence de maddi olarak bir de klasik ben abiyim benim dediğim olur havalanmaları işte

ama sizde 15 yaşında değilsiniz sonuçta kulak asmayın bence hayır konuşmazsa konuşmasın yani bu yaşınıza gelmişsiniz hala onun sözünü mü dinleyeceksiniz çok saçma babanızla konuşup müsait bir zamanda ailesi gelmek istiyor diye harekete geçin bence ::

merhaba,
Bir an önce evinizden ayrilip kendi basiniza yasama baslayin.-Abiniz kendi menfaatini düsünüyor aileniz de yine bu yüzden sizi desteklemiyor.Yani sorun ailenizin egoistligi.Benden size tavsiye sizi düsünmeyen, hayatiniza engel olmaya kalkan herkesden uzak durun bu kendi aileniz olsa bile,Eger abiniz sizi gercekten tehdit ediyorsa da savciliga gitmenizi öneririm.Bazi insanlar güzellikten anlamiyor cünkü.Eger bunu yapacak cesaretiniz yoksa da kendinize bir ev tutup kimseye bir sey demeden yapin.

Ablalarınızın yorumu ne bu konuda onlar ne diyor?

Evli olan ablam bizden uzakta, 2 çocuk kendi hayatını yaşıyor. Etliye sütlüye karışmaz derler ya o şekilde. Son 1 aydır konu hakkında da konuşmuyor. Evdeki ablam ise abimin haksız olduğunu düşünüyor ama elimden gelen birşey yok diyor.

Siz anne babayı ikna etmeye bakın abininki kıskançlık bencillikten başka birşey değil. Anne baba ikna olsun abiniz de naparsa yapsın

12-01-2015 ♥

Siz anne babayı ikna etmeye bakın abininki kıskançlık bencillikten başka birşey değil. Anne baba ikna olsun abiniz de naparsa yapsın

12-01-2015 ♥

Annem babam razı zaten ama o da razı gelmedikçe olmaz diyorlar. Hanı şu olan bitende tek bir kabahatim olduğunu düşünmüyorum ama ataerkil bir aile bizimkisi, ben hep karşı çıktım buna. Nasıl desem 3 ay sonra abim benle aynı sofraya oturmaya teşrif etti diye teşekkür eden bir annem var.. Annem bana çok düşkün görünür dışardan, o yüzden çevremde tanıyanlar pek anlam getiremiyor konuya.

Bence Abinizi ikna için uğraşmayın ve sizi üzmesinede izin vermeyin.
Herkesin kendi hür iradesi var hayatınızla ilgili bu özel kararı ona bırakmayın bence

doğru olabilir, belki kendime söylemeye cesaret edemediğim için burdayım... Çeyiz olarak herşeyim tam, erkek arkadaşımın da benim de.. Hani bugün desek ikimizin eşyalarını bir araya getirsek dayalı döşeli evimiz olacak vaziyetteyiz. İkimiz de önce kendimizi hazırladık sonra bu yola çıkalım dedik.. ama hayallerimden çok farklı gelişti herşey

Siz evlendikten sonra evin gecimini dert ediyor olabilirler.
Ayrica abinize nazaran basarili ve iyi bir hayatiniz olmasindan dolayi ister istemez bir eziklik hissediyor olabilir ve bunu da sizin uzerinizde baski kurarak dengelemeye calisiyordur.
Evlenene kadar cok onu incitmeden ama bir okadar da ona sınır koyarak idare etmeye calisin.
Erkek arkadasinizla evlilige hazirsaniz siz kararlilikla devam edin, abinize yuva kurmak istediginizi anlayin, hala cocukca istemiyorum diye israr ediyor ve ailenizin ekonomik kaygilarina dair konusmaniza ragmen tehditte bulunuyor ise hic aldiris etmeyin, evlenene kadar konusur sonra hicbir sey yapamaz.

neden abinin ikna olmasını bekliyorsun ki. akşam sofraya oturunca konuşun istemeye gelmek istiyorlar deyin. sonuçta yaşınız geçiyor sende evlenip aile kurmak isteği içindesin. belliki çokta aklı başındasınız. anne babanda bence abini bahane ediyor onlarda razı değil. ki keza ablanda ondan önce evleneceğin için çokta dahil olmuyor. böyle bir durum ablanızın başna gelse hepsi karşı çıkar eminim abin.

Mevzu aile olunca insan bazı şeyleri kabullenmekte zorlanıyor sanırım...Ya da yediremiyor kendine

Annem babam herşey yoluna girene kadar istemeye gelmelerine sıcak bakmıyor. Ama erkek arkadaşımı zaten uzun yıllardır tanıyorlar ve çok da sevdikleri bir insan, bunu her fırsatta dile getiriyorlar. Anlam veremiyorum ciddi anlamda beynim durmuş gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…