• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Abileriyle uyumlu erkek ismi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

myosotiss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
380
351
323
Merhabalar bayanlar
2 Oğlum varken süpriz tekrar hamileymişim ,hep 3 olsun sonuncu kız olsun derdim 3. Numarada erkekmiş 🙈 Şimdi minik oğlumada isim arıyorum.Abilerinin isimleri;
1.Aras Batu
2.Asil Alp

Gelelim 3 numaraya
Hem Abilerine uyumlu olsun ,hemde anlamlı aklıma gelenler;
Aren: Her Hititliye Aren denirmiş. (Işığın Oğulları). Avesta dilinde ise soylu demektir.
Farsça ise çöldeki en parlak kum tanesi anlamında kullanılmaktadır.

Arden: Sabırsız, istekli.
Bolluk ve bereket anlamına gelmektedir.

Arda: Hükümdar veya kumandan asası.
İşaret olarak yere dikilen çubuk.
Sonra gelen.
Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu.
Uygur yazılarında geçen çok eski bir Türk adı.

Aren ismi hoşuma gitti kimi yerde Farsça kimi yerde Ermeni kökenli deniyor
Arden Türkiye’de erkeklere yurtdışında kızlarada veriliyormuş
Arda ise bilindik bir isim ama anlam olarak tek uyan 3. Numaraya uyumlu sonra gelen :confused:

Son düzenleme:
Arda❤
En sevdigim erkek ismi..
Ardayı eşim hiç istemezken olabilir dedi bu sefer. Diyorum ard arda işte sonuncu ardamı olsa 🙈
Aren ermenice diye biliyorum
Arda güzel
Alp Arslan nasıl Asil alp ile çok güzel uyar hemse abisine çok yakın isim koymuş olursunuz
Eşim Türk isimlerini çok sever aslında o direk Aslan koysak diyor ama sadece Aslan hiç anlamlı gelmiyor.ikinci ismi şimdilik Kaan olsa diyoruz . İlk adını netleştirsek
Aren Arda da da olabilir. söylemesi hoş oldu :)
☺️ Aren arden e göre daha mantıklı hem anlam hem söyleyiş

Ardayı eşim hiç istemezken olabilir dedi bu sefer. Diyorum ard arda işte sonuncu ardamı olsa 🙈

Eşim Türk isimlerini çok sever aslında o direk Aslan koysak diyor ama sadece Aslan hiç anlamlı gelmiyor.ikinci ismi şimdilik Kaan olsa diyoruz . İlk adını netleştirsek

☺ Aren arden e göre daha mantıklı hem anlam hem söyleyiş
Arslan Kaan
Ya da
Kaan Alp
Olabilir

Aren ve Arden bana hitap etmiyor. Anlamları inandırıcı gelmiyor. Başka kültürlerin isimleri bunlar aslında.

En iyisi Arda. ;)

Ardıç
Akın
Arhan
Altuğ
Aybars

Merhabalar bayanlar
2 Oğlum varken süpriz tekrar hamileymişim ,hep 3 olsun sonuncu kız olsun derdim 3. Numarada erkekmiş 🙈 Şimdi minik oğlumada isim arıyorum.Abilerinin isimleri;
1.Aras Batu
2.Asil Alp

Gelelim 3 numaraya
Hem Abilerine uyumlu olsun ,hemde anlamlı aklıma gelenler;
Aren: Her Hititliye Aren denirmiş. (Işığın Oğulları). Avesta dilinde ise soylu demektir.
Farsça ise çöldeki en parlak kum tanesi anlamında kullanılmaktadır.

Arden: Sabırsız, istekli.
Bolluk ve bereket anlamına gelmektedir.

Arda: Hükümdar veya kumandan asası.
İşaret olarak yere dikilen çubuk.
Sonra gelen.
Meriç ırmağının Edirne yöresindeki önemli bir kolu.
Uygur yazılarında geçen çok eski bir Türk adı.

Aren ismi hoşuma gitti kimi yerde Farsça kimi yerde Ermeni kökenli deniyor
Arden Türkiye’de erkeklere yurtdışında kızlarada veriliyormuş
Arda ise bilindik bir isim ama anlam olarak tek uyan 3. Numaraya uyumlu sonra gelen :confused:
Benim de aklıma ARSEL geldi. Aras ile Asilin karışımı gibi😌💙 temiz pak su demek miş anlamı 🥰

Sizin fikirleriniz önemli benim için abilerinin isimlerini koyarken Aras ve Asil ilk isimleri netti kimseyi dinlemedim . 2. İsim için fikir aldım ama şimdi zorlanıyorum. Kız olsaydı Alin olacaktı nasip

☺ Aren arden e göre daha mantıklı hem anlam hem söyleyiş
Aslan uyumlu ve guzel olur. Bence aslan kaan iyi dusunulmus bir isim fakar aslan ilk isim olunca sifat gibi duruyor.

Aslan uyumlu ve guzel olur. Bence aslan kaan iyi dusunulmus bir isim fakar aslan ilk isim olunca sifat gibi duruyor.
Aslan babamızın favorisiydi bir oğlum daha olursa Aslan koyacam diyordu 🙈 3 te erkek ,ama sağolsun isim konusunda hiç bana karışmaz. Alışamadım Aslan ismine anlamı yok .sadece valide göbek isimlerini ben koyacam diyor ona karışmıyorum. Ali koyacakmış göbekadını

Sizin fikirleriniz önemli benim için abilerinin isimlerini koyarken Aras ve Asil ilk isimleri netti kimseyi dinlemedim . 2. İsim için fikir aldım ama şimdi zorlanıyorum. Kız olsaydı Alin olacaktı nasip
Aras da Asil de cok guzel isimler.. Arden Aren bana isim gibi gelmiyor.. Aslan ismi de guzel ama arkasina 2.bi isjm geldiginde olmuyor :) A ile baslamayan daha fazzla icinize sinen bska bi isim arayisine girseniz..

Aras da Asil de cok guzel isimler.. Arden Aren bana isim gibi gelmiyor.. Aslan ismi de guzel ama arkasina 2.bi isjm geldiginde olmuyor :) A ile baslamayan daha fazzla icinize sinen bska bi isim arayisine girseniz..
Doğru Aslan tek iken anlamı yok birleşincede uymuyor, Hiç bulamamıştım ama 3 tane buldum anlamı olan . Uyumlu isim bulamıyorum bitürlü

Back