ABD'de türk öğrencilerinin büyük başarısı

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
158
Ankara
ABD'nin New Jersey eyaletinde “Türk koleji” olarak bilinen “Pioneer Academy of Science”, ABD Ulusal Bilim Olimpiyatlarında takım halinde ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

ABD'nin ünlü bilim araştırma şirketi Dupont ve George Washington Üniversitesi işbirliğiyle, Washington D.C'de, geleceğin bilim adamlarını seçmek amacıyla düzenlenen olimpiyata, ülke genelinden, 25 kategoride 340 öğrenci katıldı.

4 altın, 6 gümüş ve 12 bronz madalya kazanarak ABD'nin en popüler okullarını geride bırakan ve çoğunluğunu Türk öğrencilerin oluşturduğu Pioneer öğrencileri, geçtiğimiz hafta da New Jersey eyaletinde yapılan bölgesel bilim olimpiyatlarında birinci olmuştu.
------------------------
Ülkemizin adını başarılarıyla duyuran gençlerimizi kutluyorum,sağolun,başarılarınız daim olsun .a.s.

Kutlarım hepsini..Aferin onlara..
Allah başarılarını daim etsin..
Türkiye onlarla gurur duyuyor...............

Hepsini tek tek tebrik etmek isterdim
Rabbim başarılarının devamını getirsin
Türkiye adına teşekkür ediyorum

Keşke o okullardan mezun olanlara devlet reddedilemeyecek teklifler götürüp onları ülkemize kazandırsa bu gibi bilim okulları açıp o öğrencileri buralara profesör yapsa yeni öğrenciler yetiştirse sonra biz de ABD'de başarılı olanlar için değil, Türkiye'de başarılı olanlar için sevinsek ve başarılı öğrenciler ABD için çalışmasalar da vatanları için çalışsalar... ÇOK MU ZOR??

elbette ben de o öğrencileri tebrik ederim.. fırsat verilince Türk'ün neler yapacağı ortada..

Haklısınız,az önce Isparta'da düşen yada düşürüldüğü iddiaları olan içinde ülkemiz adına başarılara imza atmış,ülkemizi dünya ülkeleri arasında ilk sıralara taşıyacak buluşu hayata geçirmek üzere aynı uçakta olan bilim adamlarını anlatan proğramı izliyordum.Ne yazık ki.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…