• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abarttım mı..?

esin insan degil
nasil bebeği acidan kivranirken seni tersleyip yatabilir? ben 33 yasindayim, ne zaman hastalansam babam gelir karnim agriyorsa havlu ütüler, gelir atesime bakar, hastaneye gidelim diye darlar. elinden bisey gelmiyorsa en azindan nazar okur
bu ne aymazlik?
böyle babasi olan çocuk hayata 1-0 geriden baslamistir. keske es secimini daha dogru yapsaydiniz.
bir insan bebegine bile merhamet gostermiyorsa size nasil göstersin?
cok üzüldüm konuya

Kızlar selamlar
2 gece önce şöyle bi olay yaşadık eşimle.
3 yaşında ki çocugumuz gece yarısı kalkıp karın ağrısından kıvranmaya başladı. Zaten ishali vardı bi haftadır rahatsız ama bu kadar zıplatacak kadar ağrısı yoktu. Her kalktığında 10 dk bu şekilde kıvranıp sonra uykuya dalıyordu. İlk kalktığında hemen kalktım elimden gelen bişey olmadı çok üzüldüm haline eşim de yanımızda arkası dönük uyumaya devam ediyor gibi gözüküyor. Bi iki kere seslendim kalkıp baksana napsak acile mi götürsek falan diye. Oralı olmadı yatmaya devam etti çok sinir oldum. Elimden bişey de gelmiyordu çocuğumla konuşmaya falan çalıştım. Bildiğiniz yatakta zıplıyor ağrıdan. O an elimde ağrı kesici şurup falan da yoktu. Neyse eşime dedim ki apandist falan olmasın bi acile götürsek. Kalktı sinirlice kanser olmasın! Dedi. Kızarak. Sonra yataktan kalktı. Çok üzüldüm destek olmasını beklerdim. Bende kalktım çocuguma ishal şurubu içirdim bi kez daha bu şekilde uyandı. Sonra uyudu sabaha kadar. Ertesi gün eşim bana kızgın ben ona kırgın hiç konuşmadık. Küstüğümde ya da kırıldığımda evimin işlerini yaparım aksatmam. Biraz da rahatsizdım yemeği mi bile yaptım aç kalmasın diye. Ben yiyemedim rahatsız olduğum için. Akşam öyle konuşmadan yattık ertesi gün yine öyle mesafeliyiz. Akşam kendisi yemektensonra geldi beni öptü biraz buzlar eridi. Eski halimize dönmüştük. Ama özür dilemedi kesinlikle kendisini haklı buluyor. Bu sabah kahvaltıdan sonra muhabbet ediyorduk konu buraya geldi. Aslında genel küslüklerden bahsetmeye başladı son zmanlarda bi iki olay daha oldu kalbimi kırmıştı. Böyle her tartışmada kızdığımızda bu kadar uzatıcakmıyız dedi. Evlendiğim ilk 2 sene aşırı yapıcı oldum hep alttan aldım ama şuan o kadar yapamıyorum çok kırılıyorum 4. Senemiz bitti daha iyi tanıyoruz birbirimizi daha dikkatli olmasını bekliyorum. Kırıldığımda ya da kavga ettiğimizde de hiç kötü bişey söylemem. sadece kırgınlığımı belli ederim konuşmam pek odama bile kapanmam öyle. Bende artık daha fazla anlayış beklediğimi artık daha çok kırıldığımı falan söyledim. Birikti bişeyler dedim. Yani kaç yıllık evliyiz ki öyle birikmişlikten bahsediyorsun dedi. Salcakmıyız kendimizi artık falan dedi. İstesemde adım atamıyorum kendimi haklı görüyorsam. O da zatsn herkes kendine göre haklı hep ben adım atyorum diyor. (Bende adım atıyorum ama ben zaten normalde yapıcı biriyim o benim daha çok kalbimi kırıyor genellikle) Neyse sonra konu geçen gece ki olaya geldi. Kesinlikle kendisini haklı görüyor. Ben senden ilgilenmeni bekledim neden öyle yatmaya devam ettin kalkıp bi baksaydın çocuğun hali ne kadar kötüydü dedim. O da sende sürekli çocuğa soru soruyorsun onun yerine kalk bişeyler yap elinden gelen bişey varsa ya d çocuğu rahat bırak uyusun dedi. Bide apandist dememe baya kızmış. Nerde görülmüş 3 yaşında ki çocugun gece bi anda apandistinin patladığı korkutuyosun bizi boşu boşuna dedi biraz da sesi yükselmeye başladı. Bende olmayacak bişey değil ağrısı normal değildi öyle aklıma geldi dedim. Onu kaldırmak için abarttığımı düşünüp kızmış. Ben gerçekten öyle düşündüm kızacağına kalk bizi rahatlat bişeyler yapalım beraber ben anneysem sende babasın dedim falan derken ikimizinde hafiften sesler yükseldi. Öylr yatmasına çok kızdım çocuk ağlarken. Bebekkende öyleydi çok nadiren kalkardı hastalıklarında gece ben ilgilenirdim. Hakkını yemiyim geçen gece de ben çok hastalandım kalktı baktı bana. Ama bakmadığı zamanlarda olmuştu. Bu konuda eksik görüyorum eşimi. söylediği sözlere bu olayı böyle değerlendirmesine çok üzüldüm. Söz arasında bu konuda sana hakkımı helal etmiyorum dedi bende masadan kalkarken bende sana etmiyorum dedim gözlerim dolu dolu kalktım içerde ağladım. Gurbetteyim kızlar ailemi senede bir görüyorum. Daha çok anlayış bekliyorum özünde ilgili bi eş ilgili bi babadır. Muhabbeti güzeldir iyi anlaşırız normalde. Son zamanlarda bazı anlaşmazlıklae üst üste geldi bende her olayda ona karşı soğuyorum. Her tartışmada keşke hiç evlenmeseydim diyorum içimden yüzüne hiç söylemedim böyle. Sevgimin azaldığını hissediyorum ama İlerde pişman olacağım şeyler söylememeye çalışıyorum. Ama iyiyken de çok iyiyz. Hr ay en fazla 1 kere böyle üzüyor beni sürekli kavga etmeyiz. Bilmiyorum ben mi abartıyorum bu konuyu. Sizce kim haklı. Bugun de tatil günümüzdü içine etmiş bulunduk.
Çocuk ağrıdan zıplarken totosunu dönüp yatan baba mı iyi bi es ilgili bi baba? Ben ordan sonrasını okumadım. Allah yardımcınız olsun inşallah

Kızlar selamlar
3 yaşında ki çocugumuz gece yarısı kalkıp karın ağrısından kıvranmaya başladı. Zaten ishali vardı bi haftadır rahatsız ama bu kadar zıplatacak kadar ağrısı yoktu. Her kalktığında 10 dk bu şekilde kıvranıp sonra uykuya dalıyordu. İlk kalktığında hemen kalktım elimden gelen bişey olmadı çok üzüldüm haline eşim de yanımızda arkası dönük uyumaya devam ediyor gibi gözüküyor. Bi iki kere seslendim kalkıp baksana napsak acile mi götürsek falan diye. Oralı olmadı yatmaya devam etti çok sinir oldum. Elimden bişey de gelmiyordu çocuğumla konuşmaya falan çalıştım. Bildiğiniz yatakta zıplıyor ağrıdan. O an elimde ağrı kesici şurup falan da yoktu. Neyse eşime dedim ki apandist falan olmasın bi acile götürsek. Kalktı sinirlice kanser olmasın! Dedi. Kızarak. Sonra yataktan kalktı. Çok üzüldüm destek olmasını beklerdim. Bende kalktım çocuguma ishal şurubu içirdim bi kez daha bu şekilde uyandı. Sonra uyudu sabaha kadar. Ertesi gün eşim bana kızgın ben ona kırgın hiç konuşmadık. Küstüğümde ya da kırıldığımda evimin işlerini yaparım aksatmam. Biraz da rahatsizdım yemeği mi bile yaptım aç kalmasın diye. Ben yiyemedim rahatsız olduğum için. Akşam öyle konuşmadan yattık ertesi gün yine öyle mesafeliyiz. Akşam kendisi yemektensonra geldi beni öptü biraz buzlar eridi. Eski halimize dönmüştük. Ama özür dilemedi kesinlikle kendisini haklı buluyor. Bu sabah kahvaltıdan sonra muhabbet ediyorduk konu buraya geldi. Aslında genel küslüklerden bahsetmeye başladı son zmanlarda bi iki olay daha oldu kalbimi kırmıştı. Böyle her tartışmada kızdığımızda bu kadar uzatıcakmıyız dedi. Evlendiğim ilk 2 sene aşırı yapıcı oldum hep alttan aldım ama şuan o kadar yapamıyorum çok kırılıyorum 4. Senemiz bitti daha iyi tanıyoruz birbirimizi daha dikkatli olmasını bekliyorum. Kırıldığımda ya da kavga ettiğimizde de hiç kötü bişey söylemem. sadece kırgınlığımı belli ederim konuşmam pek odama bile kapanmam öyle. Bende artık daha fazla anlayış beklediğimi artık daha çok kırıldığımı falan söyledim. Birikti bişeyler dedim. Yani kaç yıllık evliyiz ki öyle birikmişlikten bahsediyorsun dedi. Salcakmıyız kendimizi artık falan dedi. İstesemde adım atamıyorum kendimi haklı görüyorsam. O da zatsn herkes kendine göre haklı hep ben adım atyorum diyor. (Bende adım atıyorum ama ben zaten normalde yapıcı biriyim o benim daha çok kalbimi kırıyor genellikle) Neyse sonra konu geçen gece ki olaya geldi. Kesinlikle kendisini haklı görüyor. Ben senden ilgilenmeni bekledim neden öyle yatmaya devam ettin kalkıp bi baksaydın çocuğun hali ne kadar kötüydü dedim. O da sende sürekli çocuğa soru soruyorsun onun yerine kalk bişeyler yap elinden gelen bişey varsa ya d çocuğu rahat bırak uyusun dedi. Bide apandist dememe baya kızmış. Nerde görülmüş 3 yaşında ki çocugun gece bi anda apandistinin patladığı korkutuyosun bizi boşu boşuna dedi biraz da sesi yükselmeye başladı. Bende olmayacak bişey değil ağrısı normal değildi öyle aklıma geldi dedim. Onu kaldırmak için abarttığımı düşünüp kızmış. Ben gerçekten öyle düşündüm kızacağına kalk bizi rahatlat bişeyler yapalım beraber ben anneysem sende babasın dedim falan derken ikimizinde hafiften sesler yükseldi. Öylr yatmasına çok kızdım çocuk ağlarken. Bebekkende öyleydi çok nadiren kalkardı hastalıklarında gece ben ilgilenirdim. Hakkını yemiyim geçen gece de ben çok hastalandım kalktı baktı bana. Ama bakmadığı zamanlarda olmuştu. Bu konuda eksik görüyorum eşimi. söylediği sözlere bu olayı böyle değerlendirmesine çok üzüldüm. Söz arasında bu konuda sana hakkımı helal etmiyorum dedi bende masadan kalkarken bende sana etmiyorum dedim gözlerim dolu dolu kalktım içerde ağladım. Gurbetteyim kızlar ailemi senede bir görüyorum. Daha çok anlayış bekliyorum özünde ilgili bi eş ilgili bi babadır. Muhabbeti güzeldir iyi anlaşırız normalde. Son zamanlarda bazı anlaşmazlıklae üst üste geldi bende her olayda ona karşı soğuyorum. Her tartışmada keşke hiç evlenmeseydim diyorum içimden yüzüne hiç söylemedim böyle. Sevgimin azaldığını hissediyorum ama İlerde pişman olacağım şeyler söylememeye çalışıyorum. Ama iyiyken de çok iyiyz. Hr ay en fazla 1 kere böyle üzüyor beni sürekli kavga etmeyiz. Bilmiyorum ben mi abartıyorum bu konuyu. Sizce kim haklı. Bugun de tatil günümüzdü içine etmiş bulunduk.
Siz iyi misiniz o gece cocuğa birşey olabilirmiş. Üc yaş çocuk gece ağrım var diye uyanmaz ciddi derdi olmasa. Siz de hala mıy mıy kırıldım diye dolanın ben olsam gece ambulans ya da taksi çağırır giderdim hastaneye. Evdeki de b.k yesin. Bir de yemek yapmıssınız. Siz alttan aldıkça sizi ve çocuğu insan yerine koymayı bile bırakmış. Gece komşum arada çocuk böyle diye gider ilgilenirim. Bu ne rezillik. Kırıldım da mıymıy da mıymıy yani. Evi basına yıkacaktınız bı silkelensin kendine gelsin

Yok yatmadım bende. Elimden bişey gelmedi ilaç verip rahatlamasını sağladım çünkü zaten ishali vardı ondan olduğunu düşündüm ishal ilacını verdim rahatladı da sonunda. Bende uyuya

Bu platform insanı boşandırır gerçekten 😂 Haklisiniz valla bişey diyemiyorum. Ama eşim gerçekten iyidir. 4 yıl boyunca bi kere kötü söz etmemiştir bana. İhtiyaçlarımızı karşıalr cömerttir. Sevgisini gösterir. Beni ksııtlamaz. Muhabbetlidir. Evde çok iş beklemez. Saygılıdır. Bazen böyle tutarsız hareketleri oluyor ben pskolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum. Bazı streslerini yönetemiyor.
Allah akıl fikir versin hala adama iyi diyorsunuz. İshal ciddi bir hastalık, böyle gülmeli etmeli saçma sapan yorum yapmıssınız. Çocuğa yazık cidden. Eşinizden de bir b.k olmaz ne kadar ôvseniz de bu gerçek değismez

Baba gece ilgilenmiyor, annede kirildim Allah kirildim diye sadece kendine yapilana bakiyor, Allah o yavrucagin yuzune baksin cidden.

O sacma esinize soyleyin, apandisit saatli gelmez, pat diye geliverir, yas, cinsiyet gibi sinirlamalari yoktur.

Birde size bilgi olsun, kasik agrisiyla kendini gosterir karin agrisi degil, mide bulantisi/kusma, ates ve ani terleme eslik eder.

Ayrica ishal derken? Muhtemelen rota geciriyor olabilir, gunde kac kez kaka yapiyor, kakasinin kokusu vs nasil, yemek yiyor mu? Bulantisi var mi, kusuyor mu?

Birde ishal surubu dediginiz nedir, ilk kez duyuyorum?
H hayalimsenn

Benim ailemde hastalıklarıma çok kayıtsız kalırdı. Hasta yatarken annem lohusa kadınlar gibi yatma derdi. Zaten yaralıyım bu konuda. Eşim daha iyi ailemden çocuga bişey olduğunda da ihmal etmez aslında bu sefer ki davranışına şok oldum
Okey sizin aileniz korkunc biri onda hem fikiriz esinizin daha iyi olmasi ne demek ben anlamadim korkunc birilerinden size gore daha iyi olmasi o kisinin iyi oldugu anlamina gelmiyo. Siz boyle bi aileden geldiniz diye el
kadar bebegin sucu ne ? Beni üzen siz olayin ciddiyetinin farkinda degilsiniz. Esiniz merhametsiz bebekkkkk ya bebegiiiniz orda kivraniyo adam sosyopat gibi dönmüs uyuyo tepki vermiyo sonra da size bagiriyo falan siz hala beni kirdi ühühü modundasiniz. Hala daha bu platform insani boşandırir diyorsunuz. Burda yuzlerce konu okudum ben bu tarz biri bosanilmayi hak eden kisiler listesinde ilk siraya girer de siz bosverin evi falan temizleyin yemek 3 cesit yapin kusur olmasin ev hanimliginizda. Kirilin dökulun falan adamin cocuguna merhameti yok siz ancak kendinizi kandirin . Cocugunuza iki kat
Uzuldum baba merhametsiz anne durumu
İdrak edemiyo . Cok kötü gerçekten

Konuda beni üzen şu oldu, siz eşinizle ilişkinizi dert ediyorsunuz , size olan tavrınj sertliğini ertesi gün tutumunu kabalığını.. çocuğu dert etmiyorsunuz, çocuğuna ağrıdan zıplarken kanser diyen adamın dilini kopartırım
Bu hastalığın ağızdan çıkması dahi çok irkiltici ve irrite oldum ..Böyle birşey dalga konusu edilemez

Evlendiğim ilk 2 sene aşırı yapıcı oldum hep alttan aldım
Sonra da aslında özünde çok iyidir yazıyorlar. Mesela neleri alttan aldınız, nelere yapıcı oldunuz? O iki sene niye süper ilgili, sevgi dolu, ailesini karısını düşünen biri değildi de siz hep alttan almak zorundaydınız? Yok aman, bu site hemen boşandırır demeyin, siz evli kalın. Sonra bu öküzler gidip başka kadınlara musallat oluyor. Siz zaten kabul etmişsiniz bunu ve kabalıklarını. Kendinize ideal koca, çocuğunuza ideal baba sakın kaçırmayın. Ağrıdan kıvranan çocuğa yok kanser olmuştur diye sinirlenen baba aslında muhteşem babadır.

Komşumuzun çocuğu böyle kıvransa beni bırak eşim bile dayanamaz, çocuğu hastaneye götürelim der. Adam uyumuyor da uyuyormuş gibi yapıyor. Yalnız tenrik ederim, bir tane de değil bir sürü öazeret üretmişsiniz merhametsiz evlat sevgisi olmayan adam için.

Yurt dışında ambulans çağırmak dünya para, ona mı kızdı paşa? Arabanız yok mu veya araba var da ehliyetiniz mi yok? Ya o verdiğiniz ilaç işe yaramasaydı çocuk daha fena olsaydı? Yine alttan alır yapıcı mı olurdunuz kocanıza?

O da bana soruyor hangi bilgiye dayanarak böyle söylüyorsun diye😂 Örnek göster var mı hiç öyle gecenin bi yarısı apandisti patlayan diyo 😖
Apandisit in yaşımı varmış..kim demiş patlamaz diye acaba..gayette olur yani ..o kendi vurdum duymaz ligina kılıf uydursun diye saçmalamış..sende abarmamis..aksine az bile yapmisssin..

Ay size üzüldüm, seyit onbaşı gibi her şeyi kendimiz yapa yapa kanıksıyoruz herhalde bu adamları. Bebekken de pek kalkmazdı demişsiniz, çocuğu tek yapmadınız, ne abartması? Bir de üste çıkma peşinde tam cinnet 🔪🔪

İşte böyle yalnız bırakılıp aynı yükü almayınca sevgisi azalıyor insanın, bunu ne öneri kurtarır onu da bilmiyorum 😣

Sizin gozunuz esinize olan askindan kor olmus sanirim bu adamin neresınde iyilik gordunuz? Hastalansaniz sizede bakmadigi zamanlar oluyormus boyle es baba mi olur ya sinirlendim. Zehirli ishal denilen birsey var ölumcul ,apandistin saati yasi yoktur hastaneye gitmek yerine yatip uyudunuz ikinizde yani. Allah akil fikir versin o yavruya aciyorum kimlerin eline dusmus

Kırılmakta kızmakta üzülmekte çok haklısınız. Bana olsa, yani ben yatakta kıvransam ve götürmese inanın o kadar dert etmem, çünkü başımın çaresine bakarım. Arabaya atlayıp yavaş yavaş hastaneye kadar gidebilirim veya taksi çağırabilirim. Ama o çocuk öyle değil, o bebek daha. Size muhtaç. Bakın biriki gün önce oğlum hastaydı biz de ateşini kulak içi ateşölçeri ile ölçüyoruz. Kim bilir yavrumun ne kadar ağrısı ve rahatsızlığı var da ağlayarak onu getirdi bana, ölç diye kulağını gösteriyor. Herhalde onuniyileştirecek birşey sanıyor, bizden medet umuyor.

Ayrıca ishal ve şiddetli karın ağrısı bana da ilk apandisti düşündürdü. Ben kışa görürüm, beyiniz efendi azıcık grip olsun, çoğu erkek gibi düşer yataklara, ahlamaya oflamaya başlar. O zamanı beklerim, “yok artık sanki kanser oldun” demek için. Ben mutlaka söylerim yani.

Benim yeğenim de o yaş civarlarında apandisitten ameliyat oldu yoğun karın ağrısıyla gittiklerinde son anda yetiştiniz iyi ki geldiniz falan deyip direkt ameliyata almışlardı. Ayrıca madem öyle bir durum olmadığını düşünüyor kendince, insan bi nöbetçi eczane bulup bi ağrı kesici şurup alır hiç yoktan yani. Savunulacak hiç bir yanı yok.

Sizin, birbirinizi ağırlamaya çalışırken çocuğunuz ne durumda 3 yaş çocuğu ishal olmuş Rota virüsü olabilir mi?

Doktora götürün her şeyine baksınlar. Önceliğiniz çocuğunuz olsun.

Yok yatmadım bende. Elimden bişey gelmedi ilaç verip rahatlamasını sağladım çünkü zaten ishali vardı ondan olduğunu düşündüm ishal ilacını verdim rahatladı da sonunda. Bende uyuya

Bu platform insanı boşandırır gerçekten 😂 Haklisiniz valla bişey diyemiyorum. Ama eşim gerçekten iyidir. 4 yıl boyunca bi kere kötü söz etmemiştir bana. İhtiyaçlarımızı karşıalr cömerttir. Sevgisini gösterir. Beni ksııtlamaz. Muhabbetlidir. Evde çok iş beklemez. Saygılıdır. Bazen böyle tutarsız hareketleri oluyor ben pskolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum. Bazı streslerini yönetemiyor.
Ama siz dolu dolu aşk yasama arzusu ve koklaşma arzusundayken 3 yaşındaki çocuğunuz ağrı içinde kıvranmış.

Hadi babalar ruhsuz olur da siz annesisiniz o kıvranırken nasıl dayandınız yavrucağa.

Kalkıp taksi çağırıp hastaneye gitseydiniz.

Siz kocanızla tencere kapak gibisiniz. Yazık çocuğunuza..

Kızlar selamlar
Boşandıktan birkaç ay sonra çocuğumuz gece yarısı hastalandıgı için onu aramıştım ne var niye bu saatte rahatsız ediyorsun diye açtı.X hasta dediğimde ee napayım dedi.Bunu hiç unutmam bosamakla çok doğru bir karar vermişim.Bir insanın iyiliği ebeveynliği ile ölçülür çünkü çocuğunu bile sevemeyen kimseyi sevemez.

esin insan degil
nasil bebeği acidan kivranirken seni tersleyip yatabilir? ben 33 yasindayim, ne zaman hastalansam babam gelir karnim agriyorsa havlu ütüler, gelir atesime bakar, hastaneye gidelim diye darlar. elinden bisey gelmiyorsa en azindan nazar okur
bu ne aymazlik?
böyle babasi olan çocuk hayata 1-0 geriden baslamistir. keske es secimini daha dogru yapsaydiniz.
bir insan bebegine bile merhamet gostermiyorsa size nasil göstersin?
cok üzüldüm konuya
Anne de garip eşine kur yapma peşinde..

Daha 1.5 ay önce 20 yaşındaki oğlum gece karın ağrısı ve kanama yaşadı. O an hissettiklerimi anlatamam elimiz ayağımız titredi sapasağlam çocuğuma ne oldu diye üzüntüden ne yapacağımızı şaşırdık.

İnanın o gece Acile girdik sabah 10 gibi eve döndük. Sabaha kadar tahlil, röntgen sonuçlarını hastanede bekledik.

O günden beri beslenmesine ailece dikkat ediyoruz. Ev yoğurtları, probiyotikler ilaçlar hala toparlamış değil.

Eşim ayrı perişan oldu. Çünkü onunda evladı ne demek sırtını dönüp yatacak. Hadi öyle yaptı diyelim benim elim armut mu topluyor, araba altımda evladımı yine acile götürürdüm.

İnsanlar olgunlaşmadan evlenince işte böyle oluyor Çocuklar, bebekler ilgisiz kalıyor.

Son düzenleme:
Ama siz dolu dolu aşk yasama arzusu ve koklaşma arzusundayken 3 yaşındaki çocuğunuz ağrı içinde kıvranmış.

Hadi babalar ruhsuz olur da siz annesisiniz o kıvranırken nasıl dayandınız yavrucağa.

Kalkıp taksi çağırıp hastaneye gitseydiniz.

Siz kocanızla tencere kapak gibisiniz. Yazık çocuğunuza..
! Bu nasıl söz. Nerden çıkardınız böyle bişeyi pes yani. Eşimle hala bu olaydan dolayı konuşmuyorum. Sonrasında özür diledi. Bidaha olmayacak ishaline vurdum abarttığını düşündüm dedi. İnsanı konu açtığına bin pişman ediyorsunuz.

Back
X