Abartmıyor musunuz

Canım benim borç gırtlakta evlendik. Borçların hepsi bekarlıktan kalma ve bilmiyordum. Düğün takılarımla düğün borcumu kapadım toplam 15 bindi. Ama hala bekarlık borcu ödüyorum. Kaynanam kendi evine parke, cam, saten alçı, mutfak dolapları vb yaptırırken iyiymiş ama gelin borç içinde yaşarken hemde onun hevesi için şimdi kolunda altın boynunda set takımı ile gezmesi normal mi? Benim kirasını ödediğim evde bile parke yok özelden foto atabilirim. Ayrıca çocuk olunca işten çıktım çünkü bakmadı hemde yakınımda. Oğullarını okutmayıp aman oğlum çalış borç var (görümcemşn düğün borcu, kp nin nereye neden nasıl yaptığı belli olmayan borçlar) deyip maaşını elinden alınması nasıl normalse benimde destek beklemem normal.

O borclar esinizin ailesi sebebiyle ise ve eşiniz maaşini ailesine verdiyse bunu sizin degil sizden once eşinizin dert edinmesi lazimdi ve hakkini aramasi lazim, eşim borc gizleyerek evlense benimle, dusunecegim sey kvnin parkesi olmaz. Bu cok ciddi bir durum, tüm bunlarin suçlusu baskasi degil evlendiginiz adam aslinda. Ama siz eşinizi degil baskalarini hedef alarak daha kolay sindiriyorsunuz elbette.

Evet anormal. Başlık parasından farkı yok benim gözümde. Kendine değer biçiyorsun ben şu kadarlık takı istiyorum benim değerim bu kadar bana bunu alın diyorsun resmen. Bence ayıp olmaktan öte çirkin bir durum. Evlenme olgunluğuna eriştiğini düşünen insanın birilerinden bir şey beklemesini anlayamıyorum.

M Musluk Suyu senin yaşadığının benzer şeylerini bende yaşadım :)
Ne altın istedim ki istemem isteyemem yani ne bişey
Mobilyalarm desen zora girmesinler diye uyduruktan aldığım mobilyalardi

Hala daha o mobilyalarla idare ediyorm
Düğünden önce sürekli ev yaptırıp saycam düğününüzü yapcam diye eşimi yolmus resmen düğünden sonra musluğun suyu kesilince Trip atıp konuşmadı bizimle vs vs bu konular uzar gider

Bir şekilde şuan kv min oturdugu evin tapusu bizim oldu :)
Zamanla inan herşey senin oluyor :D

Bu yazınızı şimdi gördüm fena evet. Ancak burada sorun altın istemek istememek değil. Eşinizin sömürülmesi. Altın alsalardı düğünü yapsalardı da eşinizi bir şekilde sömürürlerdi. Önemli olan eşinizin burada kendi ailesini öncelikli görüp bu olan bitene dur demesi ve sınır koyması. Umarım önceki yazımda kırmamışımdır kırdıysam da özür dilerim.
Yo kırılmadım eşim de anne babasının biz sana yardımcı oluruz demesine kandı. Öyle de kaldı. Sadece etrafımda gördüğümde düğün hazırlıklarında fazla şey isteyenlere karşı daha korkarak yaklaşıyorlar. 😂
O borclar esinizin ailesi sebebiyle ise eşiniz ve maaşini ailesine verdiyse bunu sizin degil sizden once eşinizin dert edinmesi lazimdi ve hakkini aramasi lazim, eşim borc gizleyerek evlense benimle, dusunecegim sey kvnin parkesi olmaz. Bu cok ciddi bir durum, tüm bunlarin suçlusu baskasi degil evlendiginiz adam aslinda. Ama siz eşinizi degil baskalarini hedef alarak daha kolay sindiriyorsunuz elbette.
O borçları eşim anne babasının sen yaptır düğün zamanı yardım ederiz diyerek kanması ile yapmış. İş ciddiye binince görmüş gerçekleri. Yaşadıklarımı burada hepsini anlatamam tabii ki. Yazdıklarım kadarı ile bilirsiniz. Bne başkalarını hedef göstermiyorum. Bir şeyleri de kolay sindiremiyorum. Diyorum ya yaşadıklarımın hepsini yazamam. Düğünden sonra bile yardımcı olucaz bu borçlar bizim yüzümüzden deyip ölü taklidine yattıkları için gözümde daha da suçlular. Bu zamana kadar kim oğlunu kızını okutmayıp maaşını elinden alıyorsa evlenicem dediğinde de yardım etmek zorunda bu benim görüşüm.

M Musluk Suyu senin yaşadığının benzer şeylerini bende yaşadım :)
Ne altın istedim ki istemem isteyemem yani ne bişey
Mobilyalarm desen zora girmesinler diye uyduruktan aldığım mobilyalardi

Hala daha o mobilyalarla idare ediyorm
Düğünden önce sürekli ev yaptırıp saycam düğününüzü yapcam diye eşimi yolmus resmen düğünden sonra musluğun suyu kesilince Trip atıp konuşmadı bizimle vs vs bu konular uzar gider

Bir şekilde şuan kv min oturdugu evin tapusu bizim oldu :)
Zamanla inan herşey senin oluyor :D
Yaşadıklarımı bilen yaşayan biri anlıyor işte. 😊 Ay hiçbir şey istemiyorum uzak olsunlar. 3 senelik evliyim 2 senedir ağız tadım yerimde. Her şey onların olsun. 😂 Aynen musluk kesilince kötü gelşn hayırsız evlat oldu eşim. 😂 Benden uzak mısıra sultan olsunlar. 😂 Kv kendine pırlanta set yapsın isterse. Borçların bitmesine 1 sene kaldı. 😂

Yo kırılmadım eşim de anne babasının biz sana yardımcı oluruz demesine kandı. Öyle de kaldı. Sadece etrafımda gördüğümde düğün hazırlıklarında fazla şey isteyenlere karşı daha korkarak yaklaşıyorlar. 😂

O borçları eşim anne babasının sen yaptır düğün zamanı yardım ederiz diyerek kanması ile yapmış. İş ciddiye binince görmüş gerçekleri. Yaşadıklarımı burada hepsini anlatamam tabii ki. Yazdıklarım kadarı ile bilirsiniz. Bne başkalarını hedef göstermiyorum. Bir şeyleri de kolay sindiremiyorum. Diyorum ya yaşadıklarımın hepsini yazamam. Düğünden sonra bile yardımcı olucaz bu borçlar bizim yüzümüzden deyip ölü taklidine yattıkları için gözümde daha da suçlular. Bu zamana kadar kim oğlunu kızını okutmayıp maaşını elinden alıyorsa evlenicem dediğinde de yardım etmek zorunda bu benim görüşüm.

İnsan ailesini tanıyamıyor daha doğrusu objektif olarak değerlendirmede sıkıntı yaşayabiliyor maalesef. 🤔

Demin bir konu okudum konu sahibi nişanlıymış ve nışanlısının ailesine neler istediğini dile getirmiş takı olarak. Yorumlara bir baktım resmen linç ötesi öyle böyle değil yok utanmıyor musun, bu para konularını nasıl konusabiliyosunuz vb gibi bir ton yorum. Yani birinin evlenirken bir set istemesi çok mu anormal? İstenmemesi falan mı gerekiyor ben anlamadım :KK70: sadece bu olsa gene iyi her konuda yorumlara bakarım çoğu kitle de yazılan şeyi anlamadan direk linçe başlıyor bence coğu kişi sinirlenip sinirlenip buraya geliyor :KK70:
Katılıyorum size :rapci:

İnsan ailesini tanıyamıyor daha doğrusu objektif olarak değerlendirmede sıkıntı yaşayabiliyor maalesef. 🤔
Evet hele ki ablaya yapıldığı görüyorsa bana da yapar sanıyorlar herhalde evlat ayrımı yapılıyor. Aman benden uzak mısıra sultan olsunlar.

Ay şu yok ben düğun yapmadim,gelinlik giymedim,altin takmadım dünyayi gezdim falan çok komik değil mi bunla ilgili övgü bekleminiz benim de tarzim değil ama gelip yapana da burda saçma benzetmeler yapıp kendimi üstün gormüyorum bi de gezmenin kutsallastırilmısina da ayri gıcık oluyorum iki turistik yerde fotoğraf çekip gelince eminim ufkunuz iki katına çikmistir

Sadece sosyal medya var oldugundan beri mi geziyor saniyorsunuz insanlar :)))) Ben kendimi bildim bileli ailem ile seyahat ediyoruz, fotograf makinelerinin filmli oldugu donemlerden bahsediyorum. 60'a yakin ulkede bulundum, ailemin bizden istedigi her tatilde gunluk tutmamizdi. Cocuklugumda ailem ile gezdigim her ulke icin tatil gunlugum var, simdi ayni ulkelere gittigimde yetiskin versiyonunu tutuyorum ve cok iyi bir kulturel birikim oldugunu dusunuyorum.
Merak ediyorsaniz yetiskinlik donemimde gittigim hicbir tatile tur ile gitmedim, sirt cantasi ve harita ile gittigi ulkenin kulturune karismanin zevkine varanlarin tura ihtiyac duymayacagini dusunuyorum. Ayrica bambaska bir ulkede gecireceginiz 1 gun bile cok sey katar. Cok sevdigim bir soz var tercumesi su sekilde = 'Ne yasanirsa yasansin, seyahat edenlerin mutlaka anlatacagi bir hikayesi vardir'

Bunlari ozellikle yazdim cunku ben de okumak, bilgili olmak, kultur tatili yapmak gibi kavramlarin icinin bosaltilmasina ve son on yildir ulkemizde artan cehaleti ovme/yuceltme anlayisina karsiyim.

Konuyla ilgili= Evliyim kocam ve ailesinden hicbir sey istemedim, zaten esim yabanci ailesi ve arkadaslarinin nikah icin Turkiye'ye gelmeleri yeterince buyuk bir hediyeydi. Herkes kendi sartlarina gore yasiyor hayati, kimseye de laf soylemem bu konuda.

Geri verecegiz, yardim edecegiz diye kandirip borca sokup, para aldiklari cocuklarina elbette destek olmak zorundalar ama eşinizin de size borclari vs soylemeyip evlenmesi hiç doğru bir hareket değil.
Kendisi kanmiş, arkasini arayamamiş hadi, siz kp kvin borclarini ödemek zorunda degildiniz.

Eşiniz gibi insanlara ben cok sasiriyorum yahu.

Yaşadıklarımı bilen yaşayan biri anlıyor işte. 😊 Ay hiçbir şey istemiyorum uzak olsunlar. 3 senelik evliyim 2 senedir ağız tadım yerimde. Her şey onların olsun. 😂 Aynen musluk kesilince kötü gelşn hayırsız evlat oldu eşim. 😂 Benden uzak mısıra sultan olsunlar. 😂 Kv kendine pırlanta set yapsın isterse. Borçların bitmesine 1 sene kaldı. 😂
Evinde damında değil gözümüz sadece onlar mecbur kaldı :D
Benm evliligimin ilk yıllarını resmen burnmdan getirmişlerdi
Biz 5 sene ödedik
Ve bu 5 senenin içinde en gıcık olduğum şey teyzesi arar sanki çok lazımmış gbi "teyzem paranız yetiyor mu " der
Nasıl sinir olurdum
Her seferinde dediğim çok mu dusunuyirlar vah vah çok belli falan demiştim
En son eşim kızmış artık bu laflara teyze arayıp ne diye soruyorsun gecinemedigimiz ortada laf olsun diye sorma deyince kestiler

En sonunda memlekete döndük hepsi bir melek oldu etrafmzda

Biz düğünü borçla yaptık
Kv min derdi doğalgaz borusu dosencekmis 5 bin TL gonderceksin bana diyor eşime
Eşim de göndermedi
Başladı sen ne biçim evlatsin söylesin böylesin
Düğünde bana takılan bütün küçük altınları istedi
Bişey takmayı bırak bana gelenleri bile istedi
Eşim de onlar eşimin veremem deyince çıldırdı

Yani aklı fikri parada ola insnlar ciddi anlamda zor

Geri verecegiz, yardim edecegiz diye kandirip borca sokup, para aldiklari cocuklarina elbette destek olmak zorundalar ama eşinizin de size borclari vs soylemeyip evlenmesi hiç doğru bir hareket değil.
Kendisi kanmiş, arkasini arayamamiş hadi, siz kp kvin borclarini ödemek zorunda degildiniz.

Eşiniz gibi insanlara ben cok sasiriyorum yahu.
İşte bende ödemek zorunda olmadığım için destek bekliyorum. Yoksa tabi ki mallarında gözüm yok. 50 yaşındaki kadın isterse pırlanta taç yaptırsın taksın banane. Zamanında yalanla dolanla kandırılmam. Eşim de ayrı olay tabi ki ona da aman annen baban ödenir rahat yaşasın saten alçı duvar hakkı demedim. 3 senelik evliyim hala ödeme günleri geldiğinde tadım kaçar ve tadını kaçırırım. 😂
Ben konuda sadece etrafımda fazla masrafla düğün isteyenlerden daha korkularak yaklaşıldığını gördüğüm için ve şuan ki aklım olsaydı 15 bin düğün masrafı yerine 150 binlik düğün yaptırırdım o yüzden isteyin yazdım. 😂

Son düzenleme:
Evinde damında değil gözümüz sadece onlar mecbur kaldı :D
Benm evliligimin ilk yıllarını resmen burnmdan getirmişlerdi
Biz 5 sene ödedik
Ve bu 5 senenin içinde en gıcık olduğum şey teyzesi arar sanki çok lazımmış gbi "teyzem paranız yetiyor mu " der
Nasıl sinir olurdum
Her seferinde dediğim çok mu dusunuyirlar vah vah çok belli falan demiştim
En son eşim kızmış artık bu laflara teyze arayıp ne diye soruyorsun gecinemedigimiz ortada laf olsun diye sorma deyince kestiler

En sonunda memlekete döndük hepsi bir melek oldu etrafmzda

Biz düğünü borçla yaptık
Kv min derdi doğalgaz borusu dosencekmis 5 bin TL gonderceksin bana diyor eşime
Eşim de göndermedi
Başladı sen ne biçim evlatsin söylesin böylesin
Düğünde bana takılan bütün küçük altınları istedi
Bişey takmayı bırak bana gelenleri bile istedi
Eşim de onlar eşimin veremem deyince çıldırdı

Yani aklı fikri parada ola insnlar ciddi anlamda zor
Ay o düğün takısı zaten hala içimde yara. Takı sırası beklemek zor gelenlerin hepsi kv ye verdi gözümle gördüm en az 15 kutu bize 2 tane verdi çeyrek. Gözlerini Allah doyursun. Uzar gider bu kv kp çıkarları. 😂 😂

Ay o düğün takısı zaten hala içimde yara. Takı sırası beklemek zor gelenlerin hepsi kv ye verdi gözümle gördüm en az 15 kutu bize 2 tane verdi çeyrek. Gözlerini Allah doyursun. Uzar gider bu kv kp çıkarları. 😂 😂
Bana takanlar taktı takmayip ona verenleri gormedm
Allah gözünü doyursun :D

Aynen aşırı uzar hemde :D

Alyansim dışında altın takı vs yoktur düğünde de istemedim eşimin ailesi bizim.buranin adetidir dedi taktım. Bana çok manasiz gelir sarı sarı şıngır şıngır sanki inek çanı.
Ikimizinde bekarlık eşyaları yeniydi birleştirdik güzel de bi ev kurduk
Bunun yararı nedir biliyor musun??
Elaleme aaaa ne kadar altını takısı var dedirtrcegime güzel güzel tatiller yaptım tatmadigim yemeklerden tattim bilmediğim kültürleri gördüm...
Kültür ve zevk meselem bu yönde.
Eşimin ailesinden 1 çöp dahi istemedim istemem de ne gerek takmıyorum zaten.
Takana da saygı gösteririm ama bana ters ve Saçma

Bende altın künye takarım tek.

Yalnız , takana saygım var diye yazıp ardından inek cçanı gibi demek tezat geldi.

Hep böyledir zaten , saygı duyuyorum ama ...

Burda kızılan aslında işi pazarlığa dökecek kadar çirkin muhabbetler. Çoğu kız ailesi gösteriş derdine düşüyor.Ne kadar altın,o kadar gösteriş.Bununla övünen bir kesim var.Evliligi zorlaştırmayi doğru bulmuyorum

Ama evliliği zorlastiranlarin daha bir kıymeti var , Bu bir gerçek.

İşte bende ödemek zorunda olmadığım için destek bekliyorum. Yoksa tabi ki mallarında gözüm yok. 50 yaşındaki kadın isterse pırlanta taç yaptırsın taksın banane. Zamanında yalanla dolanla kandırılmam. Eşim de ayrı olay tabi ki ona da aman annen baban ödenir rahat yaşasın saten alçı duvar hakkı demedim. 3 senelik evliyim hala ödeme günleri geldiğinde tadım kaçar ve tadını kaçırırım. 😂
Ben konuda sadece etrafımda fazla masrafla düğün isteyenlerden daha korkularak yaklaşıldığını gördüğüm için ve şuan ki aklım olsaydı 15 bin düğün masrafı yerine 150 binlik düğün yaptırırdım o yüzden isteyin yazdım. 😂

Kendi durumunuz icinde alacakli konumundasiniz ama herkes sizin gibi degil. Çok genel bir tavsiye olmuş o yuzden, deger gormenin para istemekle bir alakasi yok. Allah ödeme kolayligi versin size de.

Back
X