Abartmıyor musunuz

Yahu bende yapabilen yapsın kafasındayım👐🏻 Çünkü bu yüzden erkekler evliliğe yanasmıyor şu sıra özellikle cünkü hersey gösterise döküldü . Cart partisi curt partisi milyon tane enstantaneli partiler çıktı ortaya bir o kadarda gereksiz buluyorum bazılarını.
Amma velakin yapanıda kınamam, yapmayanıda ve yapamayanıda.. çünkü herkes az çok karşısında ki kisinin kesesini hayatını yaşam tarzını biliyordur az cok. Bazı şeyleride olmıcagını bile bile zorlamak ve istemek cok anlamsiz gereksiz gerilim ve huzursuzluk getirir diye düsünüyorum.
( partiler demişken az önce nette emzirme, meme bırakma partisi gördüm . Vallahi şaka değil. Ve pasta meme şeklindeydi..:confused: BEN ŞOK )

Sadece sosyal medya var oldugundan beri mi geziyor saniyorsunuz insanlar :)))) Ben kendimi bildim bileli ailem ile seyahat ediyoruz, fotograf makinelerinin filmli oldugu donemlerden bahsediyorum. 60'a yakin ulkede bulundum, ailemin bizden istedigi her tatilde gunluk tutmamizdi. Cocuklugumda ailem ile gezdigim her ulke icin tatil gunlugum var, simdi ayni ulkelere gittigimde yetiskin versiyonunu tutuyorum ve cok iyi bir kulturel birikim oldugunu dusunuyorum.
Merak ediyorsaniz yetiskinlik donemimde gittigim hicbir tatile tur ile gitmedim, sirt cantasi ve harita ile gittigi ulkenin kulturune karismanin zevkine varanlarin tura ihtiyac duymayacagini dusunuyorum. Ayrica bambaska bir ulkede gecireceginiz 1 gun bile cok sey katar. Cok sevdigim bir soz var tercumesi su sekilde = 'Ne yasanirsa yasansin, seyahat edenlerin mutlaka anlatacagi bir hikayesi vardir'

Bunlari ozellikle yazdim cunku ben de okumak, bilgili olmak, kultur tatili yapmak gibi kavramlarin icinin bosaltilmasina ve son on yildir ulkemizde artan cehaleti ovme/yuceltme anlayisina karsiyim.

Konuyla ilgili= Evliyim kocam ve ailesinden hicbir sey istemedim, zaten esim yabanci ailesi ve arkadaslarinin nikah icin Turkiye'ye gelmeleri yeterince buyuk bir hediyeydi. Herkes kendi sartlarina gore yasiyor hayati, kimseye de laf soylemem bu konuda.
Ay icim daraliyor ya siz hep boyle misiniz kendinizle alakasiz bir konuda bile girip 3 paragraf kendini övmuşsunuz tamam cok gezmişsiniz kültürlüsünuz tebrik ederim yeterli oldu mu acaba

Eşimden tek istediğim bi alyanstı gerisi önemsiz beni sevsin bana anne baba eş dost olsun yeter bana bi çorap dahi alınmadı altında hiç yok bohça felanda yapılmadı ama dünyanın en mutlu insayım iki yetim ve öksüz elimizden geleni yaptık çokk mutluyuz

Ay icim daraliyor ya siz hep boyle misiniz kendinizle alakasiz bir konuda bile girip 3 paragraf kendini övmuşsunuz tamam cok gezmişsiniz kültürlüsünuz tebrik ederim yeterli oldu mu acaba

Yazmamin sebebini su paragrafta aciklamistim.

'Bunlari ozellikle yazdim cunku ben de okumak, bilgili olmak, kultur tatili yapmak gibi kavramlarin icinin bosaltilmasina ve son on yildir ulkemizde artan cehaleti ovme/yuceltme anlayisina karsiyim.'

Birakin insanlar guzellikleri konussun sayfalarca, saatlerce. Yuzunu bile gormediginiz insanlara her cevapta ofke kusmaniz sadece size zararli. Ben hayatimdan gayet mutluyum, sizin onayiniza hic ihtiyacim yok. Bu sayfayi kapattigimda benim icin yoksunuz. Surekli bu ofke ve mutsuzlukla yasayan sizsiniz. Hayat kisa, ofke ile curutmeyin derim. Sevgiler :)

Sirf kadin oldugu icin bir seyler istemek cok sacma bence afedersiniz ama sanki bir sey satar gibi. Yillarca gelenek görenek diye yapilmis ama bana artik cok sacma geliyor. Ayni kadinlar ev isi konusunda kadim erkek esittir sorunuda yapiyor. Daha komik oluyor.

Yahu bende yapabilen yapsın kafasındayım👐🏻 Çünkü bu yüzden erkekler evliliğe yanasmıyor şu sıra özellikle cünkü hersey gösterise döküldü . Cart partisi curt partisi milyon tane enstantaneli partiler çıktı ortaya bir o kadarda gereksiz buluyorum bazılarını.
Amma velakin yapanıda kınamam, yapmayanıda ve yapamayanıda.. çünkü herkes az çok karşısında ki kisinin kesesini hayatını yaşam tarzını biliyordur az cok. Bazı şeyleride olmıcagını bile bile zorlamak ve istemek cok anlamsiz gereksiz gerilim ve huzursuzluk getirir diye düsünüyorum.
( partiler demişken az önce nette emzirme, meme bırakma partisi gördüm . Vallahi şaka değil. Ve pasta meme şeklindeydi..:confused: BEN ŞOK )
bende yaklasık 3 dk once gordum ınstragramda bebeyı sutden kesme partısı yapmıs daha cok memeyı sutden keser gıbı :KK70: o pasta neydı oyle ya

Son düzenleme:
Ben de bir şey istemedim evlenirken. Eşim zaten bütün masrafları karşıladı. Ailesi de ne isterse taktı. Ancak eskiden imam nikahı kıyılınca boşanma durumunda kadına mehir adı verilen önceden belirlenmiş ücret ödenirdi ki boşanan kadın zorda kalmasın. Şimdi mahkeme takıları geline vererek aynı ihtiyacı karşılıyor. Yani düğünde takılan takılar geline zimmetli sayılır. E hısım akrabadan ne geleceğini bilemeyeceğine göre... bir de bi zahmet hamama giren terler demişler, hem hanım alıp hem elini taşın altına koymayacak erkek de bu yola girmesin , bu da ayıp değil mi. Yarın bir gün evini nasıl geçindireceksin??? Bütün kadınlar çalışıyor değil bu memlekette. Hayat müşterek diye diye erkekleri kadın ettiler kadınları erkek... beğenmeyecek beni topa tutacaklara şimdiden sevgiler ❤

Sizinde başka derdiniz yok buradaki yorumları mı dert edip konu açıyorsunuz? herkes istediği yorumu yapar size ne? Başka işiniz yok canınız sıkılıyor buradakilere sarayım da eğleneyim mi diyorsunuz. Evet birşey istemek bizde de ayıptır ben sevdiğim insanla hayatımı birleştirmeye aynı evde yaşamaya karar verdim diye ailesine bana şu kadarlık takı alın, set alın vs demek çok saçma geliyor bana. Bir de borca sokuyorlar insanları neden ben evlenicem diye neden? Maddiyat olmuş herşey ama ailenin yaptığı herşey zorunluluk değil hediyedir bu da gönülden ne olabilecekse olur değerini altınla takıyla ölçenleri anlamıyorum gelininiz olucam bana ev alın onu bunu alın neden? benim eşimin ailesinin durumu çok çok iyiydi ama hiç şunu bunu isterim demedim diyemem de zaten tarzım değil ben sevdiğim insanla evlenmişim yuvamı kurmuşum daha ne?

bende yaklasık 3 dk once gordum ınstragramda bebeyı sutden kesme partısı yapmıs daha cok memeyı sutden keser gıbı :KK70: o pasta neydı oyle ya
IMG_20200113_160317.webp

😂😂😂

Erkek tarafina bu kadar yuklenildigi icin dugunden sonra her şey ters gitmeye başliyor.
Erkek ve erkek ailesi kiz tarafina duşman kesiliyor.
Erkek bir kac yil dugun borcu odedigi icin sinir kupu oluyor.
En son boşanmayla bitir bu gibi durumlar.
Ben de bu kadar taki tokaya karsiyim.
Bazi kiz tarafi yok 100 gram altin, ev istiyoruz, şu kadar başlik parasi istiyoruz, aileye hediyeler istiyoruz falan filan.

Sanki kiz vermiyorlar kiz satiyorlar.

Sizinde başka derdiniz yok buradaki yorumları mı dert edip konu açıyorsunuz? herkes istediği yorumu yapar size ne? Başka işiniz yok canınız sıkılıyor buradakilere sarayım da eğleneyim mi diyorsunuz. Evet birşey istemek bizde de ayıptır ben sevdiğim insanla hayatımı birleştirmeye aynı evde yaşamaya karar verdim diye ailesine bana şu kadarlık takı alın, set alın vs demek çok saçma geliyor bana. Bir de borca sokuyorlar insanları neden ben evlenicem diye neden? Maddiyat olmuş herşey ama ailenin yaptığı herşey zorunluluk değil hediyedir bu da gönülden ne olabilecekse olur değerini altınla takıyla ölçenleri anlamıyorum gelininiz olucam bana ev alın onu bunu alın neden? benim eşimin ailesinin durumu çok çok iyiydi ama hiç şunu bunu isterim demedim diyemem de zaten tarzım değil ben sevdiğim insanla evlenmişim yuvamı kurmuşum daha ne?
Bu ne sinir bacım görende altın istemeyi haklı bulmuşum sanacak. Bak konuda ne yazmışım anormal bir durum mu anlamadım yazmışım yani bir nevi soru soruyorum. Senin gibi lafı anlamadan yorum yapan çok atılgan kadın var burada malesef

Back
X