- 8 Nisan 2017
- 56.961
- 299.633
- 698
- Konu Sahibi Minik Duduklu Tencere
-
Şekil a benim oğlum hiç sevmedi okulu dersi hala da öyle gidiyorO yaşlarda ay farkı bile önemli oluyor dediğin gibi ben de bunu hep duydum. Erken başlayanlarda da ders başarısı düşebiliyormuş. Acele etmeye gerek yok diyorsunuz o zaman
Hayırlı olsun başarılar diliyorumSelam kızlar bu sene bende 1. Sınıf annesiyimE harfine bugün geçtik hayırlısıyla ilk haftalar her hafta 1 harf vericekmis öğretmenimiz. Ödev pek vermeyen bir hoca ama verdiği o az odevde bile hemen sıkılıyor benim oğlan. Sınıftaki diğer arkadaşları da öyleymiş. Harika bir baslangic oldu bizim ilk çocuk ilk heyecan hiç bişey bilmiyoruz :)
İçine sinen şekilde yaparsın, araştır biraz hangisi kafana yatarsa öyle yaparsınAnladım canım çok sağ ol. İyice sorup soruşturmak lazım tabi, merak ediyorum herkes nasıl yapıyor bu konularda diye. Kafam kazan oluyor vallahiO zaman 5-6 yaşlarında mı anaokuluna gitmiş oluyor. Fazlası sıkar zaten anaokulunun. Şimdi kızımı bir yıl bekletecek olsam o zaman seneye değil sonraki sene başlatmam lazım sanırım.
Mikanin da dediği gibi büyük değil küçük olması problem o hatayı ilk çocuğumda yaptım sınıftaki diğer çocuklar abi abla gibi duruyordu yanında bir cogu 7 yaşındaydı bizimki 5.5 çünkü 5.5 yaş oğlumun döneminde başlamısti diye hatırlıyorum benim gibi bekletmeyen çoğu anne pişman oldu .
Bazı şeyleri yapabiliyor ama diğerleri ile yaşıt olmadığı için kavramada bile fark yasanabiliyor
Çocuklar belli yaşa kadar soyut kavramları anlayamazmis. Derslerde buna göre somut şekilde ilerliyormuş. Diyelim 11 yaşında soyut kavramları öğrenmeye başlıyorlar, ortaokul çağı demek ve dersler soyuta dönüyor. Ama yaşıtları 11ken küçük olan 9.5 10 yaşındaki bir çocuk soyut kavramları anlayamıyor bu sefer derslerde zorlanma geri kalma başlıyor. Yakalamakta daha zor ortaokul çağında temel önemli...O yaşlarda ay farkı bile önemli oluyor dediğin gibi ben de bunu hep duydum. Erken başlayanlarda da ders başarısı düşebiliyormuş. Acele etmeye gerek yok diyorsunuz o zaman
Bizimkide dün çok kolay yaptı cocugun kız olması mi 2 yıl anaokuluna gitmesi mi etkili bilmiyorum oglanlar çok uğraştırdı ödevler deÇocuklar belli yaşa kadar soyut kavramları anlayamazmis. Derslerde buna göre somut şekilde ilerliyormuş. Diyelim 11 yaşında soyut kavramları öğrenmeye başlıyorlar, ortaokul çağı demek ve dersler soyuta dönüyor. Ama yaşıtları 11ken küçük olan 9.5 10 yaşındaki bir çocuk soyut kavramları anlayamıyor bu sefer derslerde zorlanma geri kalma başlıyor. Yakalamakta daha zor ortaokul çağında temel önemli...
Ben büyük kızımın bile geç gitmesini isterdim ama hem temmuz doğumlu tam 6 yaşında. Hemde 4 yaşında kreşe başlamıştı. 3 sene anasinifina veremezdim. Şuan bile sıkıldı cizgilerden
Evet benim kızım da şimdi Ağustoslu tam 6 yaşında, başlattık ama ortancada bu dediklerini bir düşüneceğimÇocuklar belli yaşa kadar soyut kavramları anlayamazmis. Derslerde buna göre somut şekilde ilerliyormuş. Diyelim 11 yaşında soyut kavramları öğrenmeye başlıyorlar, ortaokul çağı demek ve dersler soyuta dönüyor. Ama yaşıtları 11ken küçük olan 9.5 10 yaşındaki bir çocuk soyut kavramları anlayamıyor bu sefer derslerde zorlanma geri kalma başlıyor. Yakalamakta daha zor ortaokul çağında temel önemli...
Ben büyük kızımın bile geç gitmesini isterdim ama hem temmuz doğumlu tam 6 yaşında. Hemde 4 yaşında kreşe başlamıştı. 3 sene anasinifina veremezdim. Şuan bile sıkıldı cizgilerden
Benim kız da 2 yıl gitti ama bıkmış işte istemiyorBizimkide dün çok kolay yaptı cocugun kız olması mi 2 yıl anaokuluna gitmesi mi etkili bilmiyorum oglanlar çok uğraştırdı ödevler de
Arkadaşımin kızıyla benim kız arasında 3 ay var. Ekim doğumlu. O da geçen sene anasinifina verdi. Bu yılda kararsizdi. Okul müdür kesinlikle 1.sinifa yazmam nereye şikayet edersen et, bu çocuk çok zorlanır demişEvet benim kızım da şimdi Ağustoslu tam 6 yaşında, başlattık ama ortancada bu dediklerini bir düşüneceğimÜç ay az olacak çünkü Kasımlı olduğu için.
Hadi ya o kadar mı ayArkadaşımin kızıyla benim kız arasında 3 ay var. Ekim doğumlu. O da geçen sene anasinifina verdi. Bu yılda kararsizdi. Okul müdür kesinlikle 1.sinifa yazmam nereye şikayet edersen et, bu çocuk çok zorlanır demiş
Benim ortanca 3 yaşında başladı anaokuluna toplamda 3 yıl gidecek geçen sene ve bu sene yarım gün verdim ama seneye Allah kısmet ederse tam gün düşünüyorum benHadi ya o kadar mı ayBen seneye kızıma anasınıfı düşün yordum. O zaman totalde üç yıl anasınıfı fazla olacak. Ne yapayım yani seneye yollamayayım mı şimdi
Benim kız iki yıl gitti ama sanki sıkılmıştı. Bir de özele göndermeme rağmen.Benim ortanca 3 yaşında başladı anaokuluna toplamda 3 yıl gidecek geçen sene ve bu sene yarım gün verdim ama seneye Allah kısmet ederse tam gün düşünüyorum ben
1. Sınıfta nasıl olur bilmiyorum tabiBenim kız iki yıl gitti ama sanki sıkılmıştı. Bir de özele göndermeme rağmen.
Ben ayarlayabilirsem bu sene de yollayacağım. Kendi çabasıyla ileride okuma yazma öğrense bile erken yazdirmayacagimHadi ya o kadar mı ayBen seneye kızıma anasınıfı düşün yordum. O zaman totalde üç yıl anasınıfı fazla olacak. Ne yapayım yani seneye yollamayayım mı şimdi
Ya biraz da çocuklarin karakteri de önemli tabi1. Sınıfta nasıl olur bilmiyorum tabi
Ben özelle görüştüm küçüğüm için, aylık sekiz bin dedi yakın bir yer varBen ayarlayabilirsem bu sene de yollayacağım. Kendi çabasıyla ileride okuma yazma öğrense bile erken yazdirmayacagim
Doğru öğretmen zaten biliyor deyip ilgilenmeye olur. Ama bizim tanıdığın kızını 1den 2ye geçirdiler öyle okuma biliyor diye malesef sonra hiç başarılı olamadiYa biraz da çocuklarin karakteri de önemli tabi
Ben özelle görüştüm küçüğüm için, aylık sekiz bin dedi yakın bir yer varVaz geçtim ya. Ablası gidiyor diye ağlıyordu da unuttu neyse ki...
Okuma yazma konusunda da şöyle bir durum yaşanabiliyor. Görümcemin çocuğu kendi kendine öğrendi ama bu sefer de hoca doğal olarak onla az ilgilenmiş nasılsa biliyor diye. O zaman da çocuk okuldan soğudu biraz.
Özel kreşler çok pahalı. Belediyelerin olanlar daha uygun yine istanbuldaYa biraz da çocuklarin karakteri de önemli tabi
Ben özelle görüştüm küçüğüm için, aylık sekiz bin dedi yakın bir yer varVaz geçtim ya. Ablası gidiyor diye ağlıyordu da unuttu neyse ki...
Okuma yazma konusunda da şöyle bir durum yaşanabiliyor. Görümcemin çocuğu kendi kendine öğrendi ama bu sefer de hoca doğal olarak onla az ilgilenmiş nasılsa biliyor diye. O zaman da çocuk okuldan soğudu biraz.
Anasınıfına da gitmeyen çocuk kaldı mı yavBizim sınıfta hiç çizgi çekmeyi bilmeyen çocuklar varmışöğretmen onları ayrı grup yapmış mecburen onlarla daha çok ilgileniyormuş
Var hala gondermeyen okul masrafı çok oluyor diyeAnasınıfına da gitmeyen çocuk kaldı mı yav
Hadi ya hiç olmadı diyanetin var sübyan mektebi, onlarda mı ücretli?Var hala gondermeyen okul masrafı çok oluyor diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?