A kalite dondurulmuş embriyo çözülünce neden bozulur?

kuppkuppkupp

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2023
126
88
33
İyi günler. Benim 3tane A kalite embriyom dondurulmustu. Dün transfer icin gittim, bazı aksaklıklar yüzünden birkaç saat gecikti. O arada benim çözülen embriyom bozulmuş, diğerini çözdürmüşler. Beklediği için mi bozuldu dedim hayır o zaten demek ki tutmayacakmis dediler. Kafamda soru işareti kaldi. Acaba laboratuvar koşulları yüzünden mi bozuldu anlamadım.. Benzer durum yaşayan oldu mu?

Benim de basima gelmisti a kalite embriyom cozulurken bozulmustu,b kalite embriyo konmustu o tutmustu.

İyi günler. Benim 3tane A kalite embriyom dondurulmustu. Dün transfer icin gittim, bazı aksaklıklar yüzünden birkaç saat gecikti. O arada benim çözülen embriyom bozulmuş, diğerini çözdürmüşler. Beklediği için mi bozuldu dedim hayır o zaten demek ki tutmayacakmis dediler. Kafamda soru işareti kaldi. Acaba laboratuvar koşulları yüzünden mi bozuldu anlamadım.. Benzer durum yaşayan oldu mu?
Embriyolog hatası olabiliyor çok düşük bir ihtimal bile olsa. Bunu size kesinlikle söylemezler ama. Çözdürme işlemi basit kolay ama hata olmayacak diyr birşey yok. Çözülünce bozulması sizin genetiğinizle vs de alakalı olabilir. İhtimaller var hangisi olduğunu bilmek meçhul

Embriyolog hatası olabiliyor çok düşük bir ihtimal bile olsa. Bunu size kesinlikle söylemezler ama. Çözdürme işlemi basit kolay ama hata olmayacak diyr birşey yok. Çözülünce bozulması sizin genetiğinizle vs de alakalı olabilir. İhtimaller var hangisi olduğunu bilmek meçhul
Ben de anlamadım tam olarak ne olduğunu. Hatta doktor transfer esnasında bi duyunca niye bozulmuş ki falan diye bi sordu ama sonra geçti tabi. Kısmetimizde ne varsa artık..

Ben de anlamadım tam olarak ne olduğunu. Hatta doktor transfer esnasında bi duyunca niye bozulmuş ki falan diye bi sordu ama sonra geçti tabi. Kısmetimizde ne varsa artık..
üzücü olan lab koşulları ve embriyolog hatası olduysa bunu bilememek. Aslında ahlaken söylemeleri lazım.

Çok büyük emekler ve maddi masrafı cabası. Düşünsenize sizin sadece tek embriyonuz olmuş olsaydı ona da hata yapmış olsalardı?! Bunun hesabını ahirette verirler ancak.
Benim ilk opu'dan sonra embriyo oluşmamisti. Bu 2.den sonra 3tane olustu çok fazla yumurta toplanmasına rağmen sadece 3tanesi 5.gune geldi. Tek olmamasına rağmen içim gitti yani çünkü çok zor geldik bugüne.. ya onların hatası olduysa diye kafama takıldı.. Dediğiniz gibi nedenini bilemicez..

Tevekkülün verdiği dinginlikteyim. Asıl seni sormalı. Gökalp her yerde reklam yapıyor. Geçende bilim şenliğinde stand açmış tüp bebek çağırıyor. Ne güldüm bugüne kadar hiçbir Dr da görmedim bunu. İlmin bir ağırlığı yok.
Bende bu TV programina felan çıkmasına sinir oluyorum. Doktorum doktorlugunu yap
Bende beklemedeyim canimm

Bende bu TV programina felan çıkmasına sinir oluyorum. Doktorum doktorlugunu yap
Bende beklemedeyim canimm
Ocakta bomba zamlar gelir en az %40 dan başlar. Ki paracı merkezler 40 la kalmaz bence. Hakkında hayırlısı olsun. Çidere çıkanlarda hasta toplama ticaret görüyorum ben. Kitap fuarında da 2 kitabını gördüm, yemek tarifleri vermiş sanırım gebelik için 😂 Geçen de bir arakadaşa da ultra yanlış bir bilgi vermiş mail ile. Seni etkilemek istemem ama. eğer olmazsa bundan sonrası için düşünme derim.

Benim ilk opu'dan sonra embriyo oluşmamisti. Bu 2.den sonra 3tane olustu çok fazla yumurta toplanmasına rağmen sadece 3tanesi 5.gune geldi. Tek olmamasına rağmen içim gitti yani çünkü çok zor geldik bugüne.. ya onların hatası olduysa diye kafama takıldı.. Dediğiniz gibi nedenini bilemicez..
Hangi merkez? yani yılların labı ve tecrübesi olarak değiştirirsiniz eğer olmazsa. İnşaAllah Allah nasip eylesin tabi de. Maddiyatı da zor bir tedavi iyi karar vermek önemli. psikolojik ve vücut üzerinde etkisi de büyük. Allah yardımcınız olsun.

X