Herkese Merhaba :) Kasvetli ve soğuk bir hava var İstanbul'da. Hem havalar hem sömestr tatili benim yürüyüşleri baltaladı. Sabah oğlum kreşe gidiyor gene ama kızım evde, bırakıp çıkamıyorum tabii. Bugün sabahtan başladı mızıldanmaya sıkıldım diye, ben de dedesini aradım, gelip aldılar. Ama kızımın gitmesi ile oğlumun okuldan gelmesi arasında 20 dk. olduğu için yürüyüş yapamadım gene. Eğer uyursa yardımcıma bırakıp çıkarım belki
Önümüzdeki hafta içi ve hafta sonu için bir kaç ayrı program yaptım. Devamlı evde çocuklar d aben de çok sıkılacağız yoksa :)
Evet canım, seviyor böyle faaliyetleri. Neredeyse 2 yıldır oyuncaklarına el sürmüyor. Bu sebeple bir senedir filan hiç klasik oyuncak almıyoruz biz de. Hani oyuncakçıkarda boyama seti, kolye seti, vitray seti filan gibi el işi, faaliyet tipi setler oluyor ya, onlardan alıyoruz. Onları yapmaya bayılıyor, her tipini. Yaramaz oğluş yüzünden gönlünce yapamıyor tabii. Yaş farkı daha fazla olsa d asizde de benzer sahneler olmuştur eminim. Elimize makası, boncuğu, dağılabilecek bilimum malzemeyi alınca oğlan ciğer görmüş kedi gibi saldırıyor :)) Neyse büyüdükçe o da biraz düzeliyor, dün önüne koyduğumuz bir parça rüşvetle oyalandı, hevesini aldı, bize bulaşmadı pek
Arkadaşının kızı çok tatlıymış, ben görsem motivasyon için kesin alırdım ufak bir şeyler :)
Derinciğim, bir şey değil. İçin rahat olsun inan. Bak maşallah sonuçların da güzel gelmiş. Biraz dikkatli, tedbirli olmak gerekiyor o kadar. Eminim doktorun da söylemiştir, beslenmen de çok önemli, tansiyonunu yükseltebilecek hiç bir şey yememelisin.
Ben de senden çok farklı değilim aslıda canım faaliyetler konusunda, bakma sen :) Oğlum 12.30'dan sonra tüm gün evde, bir yarım saat ayırıyorum ona oyun-kitap vb. için. Kalan zamanda da arada ufak oyunlar (kovalamaca filan gibi) toplasan yarım saati bulmaz. Ama kızım okul zamanı 17.30'da geliyor, yorgun olduğu için 1.5 saat TV hakkını kullanıyor. Zaten saat 19.00 oluyor. O arada biraz sohbet ya da ufak oyunlar vb. olursa oluyor. Yemek, babası ile oyun, banyo, giyin soyun derken 21.00'de yatıyor. Her akşam okuduğum kitap dışında gün içinde ona o kadar az vakit ayırıyorum ki, onun suçluluğu ile tatilde bir şeyler yapalım bari istedim. O da ilk günlerin hevesi :))
Canım geçmiş olsun, çok rahat geçer umarım ameliyat da iyileşme süreci de...
Ben de merak etmiştim, sağol canım haber verdiğin için. Bu arada sana kolay gelsin, fazla yorma kendini, bu aralar mutfak faaliyetleri yoğunlaşmış :)
Nursenacım, yukarıda Derin'e yazdığım gibi biraz suçluluk biraz da ilk günlerin hevesi ile bütün günü doldurduk. Yoksa ben de farklı değilim :) İsterdim tabii saatlerini kızına ayıran süper ilgili bir anne olmayı. Ama gerçekte öyle olamıyor :))
Halletmem gereken diğer işler müsade etse bile uzun süren faaliyetlerden çok sıkılıyorum işin doğrusu. Bu yüzden oyun ve faaliyetleri 20 dk. ile sınırlıyorum. Sonra ara veriyorum, belki 1-2 saat sonra yeni bir etkinlik yapıyorsa katılıyorum vb. Ama sadece tatillerde oluyor böyle, okul günleri çok kısıtlı vakit ayırabiliyorum zaten. Mesela haftada 1-2 gün satranç oynamamız lazım ama çooooook sıkılıyoruz :)))) Eşim bana, ben ona topu atıyoruz oynamak için :) Okul açıldığından beri toplam 4 kere oynadık, bilmem anlatabildim mi? :))