Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maalesef uygulanabilecek tedavi belli.. semptomatik tedavi yapacaksınız. Ateş düşürücü, ağrı kesiciler ile rahatlamasını sağlayacaksınız.Merhaba,çocugu covid gecirenlerden tavsiye istiyorum.Ates dusurucu disinda tedaviye yardimci önerileriniz var mi?Atesimiz 4 saate bir cikiyor,bogazda agri var.Dr pediatrik surup ve antibiyotik verdi.Cok panikledim ben
Okuldan bulasti malesef ogretmeni pozitifÇok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Okula giden bir çocuk annesiyim. Geçtiğimiz yıl, en azından çocuklara bulaşmıyor diye kendimizi avutuyorduk. Şimdi çocuklarda da sıklıkla görülmeye başladı. İnşallah hemen iyileşir çocuğunuz. Allah şifalar versin.
Çok geçmiş olsun geçen sene kızım 3 yaşında geçirdi, antibiyotik ve ateş düşürücü dışında takviye doktor tavsiyesiyle karamürverli vitamin kullanarak geçirdik, bol bol protein tüketmemizi söylemişlerdi ek olarak, korkmayın inşallah çok çabuk atlatacaktırMerhaba,çocugu covid gecirenlerden tavsiye istiyorum.Ates dusurucu disinda tedaviye yardimci önerileriniz var mi?Atesimiz 4 saate bir cikiyor,bogazda agri var.Dr pediatrik surup ve antibiyotik verdi.Cok panikledim ben
Offff o zaman birçok çocukta da olabılır..Allahım hepsini bütün dünyadaki çocukları korusun Gerçekten aklım almıyor ne olacak? Nasıl olacak böyle? İnşallah atlatacak cocuklar daha hızlı atlatıyor dıyorlar...Allahım şifa versin inşallahOkuldan bulasti malesef ogretmeni pozitif
Dönüşümlü verin diyen benim ve ben doktorumÇocuklar için çok ihtiyaç olursa parasetamol içerikli ateş düşürücü kullanın ibupofen grubu dolven, ibufen, pedifen gibi ateş düşürücüler sakıncalı.
Çocuk doktorumuz ve daha bir sürü doktor bu konuda açıklama yaptı.
Hele ki üstte biri dönüşümlü verin demiş en tehlikelisi de bu.
Sakın dönüşümlü vermeyin sadece parasetamol grubundan birini 8 saatte bir olacak şekilde o da.
Fazla verirseniz karaciğer için sıkıntı.
Bu yetişkinler için de geçerli.
Geçmiş olsun.
Çocuk doktoru musunuz?Dönüşümlü verin diyen benim ve ben doktorum
Belli bir doz vardır karaciğer için, eğer aşılmazsa karaciğeri bozmaz.
parasetamol ve ibuprofenin etki mekanizmaları farklıdır ve ibuprofenin ateş düşürücü etkisi parasetamoldan kat be kat fazladır.
tek ilaç genelde yeterli oluyor ancak inatçı, düşmeyen ateşte parasetamolun yanına ibuprofen de kombine ediyoruz
ha bir de yetişkinlerde parasetamol 4 saatte 1 kullanılabilir. Yanlış biliyorsunuz.
çocuklarda da yenidoğan döneminde ibuprofen zararlı olabilir ancak 9 yaşındaki çocukta kullanılabilir gayet de
çocuk doktoru olmama gerek yok,ateş tedavisi her hekimin bilmesi gereken bir durumdur .Çocuk doktoru musunuz?
siz doktor musunuz?Çocuk doktoru musunuz?
Yok ben genel verilmesinden bahsetmedim.çocuk doktoru olmama gerek yok,ateş tedavisi her hekimin bilmesi gereken bir durumdur .
ancak endişelenmeyin, babam 32 senelik çocuk doktoru ama, 4 ayın üzerindeki çocuklara gayet de ibuprofen reçete ediyor,merak etmeyin
Aşağıda anlattım.siz doktor musunuz?
Dediğiniz gibi bazı çocuklarsa sıkıntılar olabiliyor bazılarında olmuyor. Biz çocuklarımız o anda hangi ilaca ihtiyaç duyuyorsa doktorların söylemesiyle bilgi sahibi oluyoruz. Bu yüzden benim çocuğuma verilen ilaç ve kullanma talimatı başka bir çocuğa uygun olmayabilir. böyle konularda bu bilgileri vermekten her zaman çekinirim. Allah korusun çok daha farklı sonuçları olabilirAşağıda anlattım.
Çocuklarımın doktoru bu şekilde önermiyor bazı çocuklarda bazı sıkıntılara şahit olduğu için.
Yoksa ne haddime.