Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

kızlar bişey soracağım bu zatürre bulaşir mı yaaa kızım 4 oğlan 52 günlük şimdi tırstım ya bulaştıysa diye:KK43: 10 gundur beraberdik sonucta
Zatürre'ye neden olan mikroplar kişiden kişiye, bir iki metrelik mesafelerden yakın temas sonucu bulaşırlar. Hastalığın sağlıklı kişilere bulaşması, öksürük, aksırık ya da hasta kişilerin konuşması sırasında havaya yayılan damlacıkların doğrudan solunması yoluyla gerçekleşir. Zatürreye neden olan bakteriler, yakın temas sonucu, solunumla beraber vücuda alınır.

Üst solunum yollarında, burun ve ağzın birleştiği yerde yerleşip çoğalırlar. Burada gruplar halinde yer alırlar. Kalabalık yerler, kapalı alanlar, insanların toplu halde yaşadığı okullar, askeriye ve yurtlar zatürrenin bulaşma ihtimalinin fazla olduğu yerlerdir. Salgın şeklinde ortaya çıkabilir fakat soğuk algınlığı kadar bulaşıcı değildir. Bulaşması için en uygun ortam bir arada yaşayan ailedir. Özellikle küçük çocuklar arasında yaygındır

alıntıdır.

böyle yazıyor canım sen yinede dikkatli ol takip et çocukları Allah korusun

bugünki menüm

sabah: bir yumurta, bir dilim kepek ekmek, salatalık
öğle: yarım kıymalı pide, kola zero
ara: bir avuç erik
akşam: yulaf ezmeli yoğurt

su: 3 lt
spor: yok

berilcim spor olsun istiyorsun buna önem verdiğini biliyorum ancak inan vaktim hiç yok
gündüz işe ancak yetişiyorum tüm gün işteyim akşam da eşim çok yorgun geliyor eskiden kızımla o ilgilenirdi şimdi ilgilenemiyor da bi de kızım yürümeye çalışıyor hiç yerinde durmuyor o yüzden sürekli peşindeyim aman düştü düşer korkusuyla yatana kadar böyle, kızımı yatırdıktan sonra da (11den önce uyumuyor artık :( ) benim pestilim çıkmış oluyor girip yatıyorum :(
nasıl olacak böyle bilmiyorum ama sporu bi araya sıkıştırmam lazım ama nereye bilmiyorum :(

Kızlarrr
Herkese kocaman selamlarr,

Dün demiştim evlilik yıldönümümüz diye.. Akşam yemeğe gitmiştik, eşim gündüz ofiste göz korneasını çizmiş, akşam kötü oldu iyice kızardı şişti, doktora gittik, mikropta kapmış hemen, ilaçlar falan filan.. Çokkk üzüldümm :( herşeyin başı sağlık.
Burada geçmişi okudum hastalıklarla boğuşan arkadaşlara da ennn içten geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum..

Kilo veren herkesi kocaman tebrik ediyorum ayrıca :) :KK66:

Zatürre'ye neden olan mikroplar kişiden kişiye, bir iki metrelik mesafelerden yakın temas sonucu bulaşırlar. Hastalığın sağlıklı kişilere bulaşması, öksürük, aksırık ya da hasta kişilerin konuşması sırasında havaya yayılan damlacıkların doğrudan solunması yoluyla gerçekleşir. Zatürreye neden olan bakteriler, yakın temas sonucu, solunumla beraber vücuda alınır.

Üst solunum yollarında, burun ve ağzın birleştiği yerde yerleşip çoğalırlar. Burada gruplar halinde yer alırlar. Kalabalık yerler, kapalı alanlar, insanların toplu halde yaşadığı okullar, askeriye ve yurtlar zatürrenin bulaşma ihtimalinin fazla olduğu yerlerdir. Salgın şeklinde ortaya çıkabilir fakat soğuk algınlığı kadar bulaşıcı değildir. Bulaşması için en uygun ortam bir arada yaşayan ailedir. Özellikle küçük çocuklar arasında yaygındır

alıntıdır.

böyle yazıyor canım sen yinede dikkatli ol takip et çocukları Allah korusun
evet ya bende okudum netten baya da tırsıyorum su an offff ya bulaştıysa 52 günlük bebede anlaşilmaz da

Kızlarrr

Dün demiştim evlilik yıldönümümüz diye.. Akşam yemeğe gitmiştik, eşim gündüz ofiste göz korneasını çizmiş, akşam kötü oldu iyice kızardı şişti, doktora gittik, mikropta kapmış hemen, ilaçlar falan filan.. Çokkk üzüldümm :KK43: herşeyin başı sağlık.
Burada geçmişi okudum hastalıklarla boğuşan arkadaşlara da ennn içten geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum..

Sizede geçmiş olsun. Inşallah sende istediğin rakamları görürsun

Kızlarrr

Dün demiştim evlilik yıldönümümüz diye.. Akşam yemeğe gitmiştik, eşim gündüz ofiste göz korneasını çizmiş, akşam kötü oldu iyice kızardı şişti, doktora gittik, mikropta kapmış hemen, ilaçlar falan filan.. Çokkk üzüldümm :KK43: herşeyin başı sağlık.

allah allah geçmiş olsun.....

Kızlarrr

kuzum çok geçmiş olsun :(

kızlar bişey soracağım bu zatürre bulaşir mı yaaa kızım 4 oğlan 52 günlük şimdi tırstım ya bulaştıysa diye:KK43: 10 gundur beraberdik sonucta
Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun.. 2 ay önce zattüre atlattım ben. 3 gece hastanede yattım. Allah kimsenin başına vermesin. Öncelikle kendin sonrada çocuklarının bağışıklığını güçlü tutmak için çok çok özen göstermen gerek. Çünkü bulaşıcıdır zaattüre. Hep kulaktan dolma bilgi derler ama doktorum bile söylemişti, tavuk suyuna çorba iç diye. Bol limonlu, zerdeçallı bir çorba yap. Kendinde bol bol tüket bebişine de yarasın. Evi bol bol havalandır, bide mümkünse kayınpederenin kullandığı ne varsa iyice temizle. Biz böyle yapmıştık, doktorun tavsiyeleriydi. EvelAllah hiçbişey olmaz inşallah.

Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun.. 2 ay önce zattüre atlattım ben. 3 gece hastanede yattım. Allah kimsenin başına vermesin. Öncelikle kendin sonrada çocuklarının bağışıklığını güçlü tutmak için çok çok özen göstermen gerek. Çünkü bulaşıcıdır zaattüre. Hep kulaktan dolma bilgi derler ama doktorum bile söylemişti, tavuk suyuna çorba iç diye. Bol limonlu, zerdeçallı bir çorba yap. Kendinde bol bol tüket bebişine de yarasın. Evi bol bol havalandır, bide mümkünse kayınpederenin kullandığı ne varsa iyice temizle. Biz böyle yapmıştık, doktorun tavsiyeleriydi. EvelAllah hiçbişey olmaz inşallah.
evet havalandırıyorum bol bol zaten...kendim iiçerim de umarım bebeğe de faydası olur..kızıma da içireyim bari zaten yine kulağı iltihaplanmıstı:( bebek de benden alsın ama yarın yine de bi dr a götürsem mi diyorum ya farketmezsem:(

evet havalandırıyorum bol bol zaten...kendim iiçerim de umarım bebeğe de faydası olur..kızıma da içireyim bari zaten yine kulağı iltihaplanmıstı:KK43: bebek de benden alsın ama yarın yine de bi dr a götürsem mi diyorum ya farketmezsem:KK43:
İçin rahat edecekse götür tabi, ihmale gelmez ama Kötü düşünme iyi düşün güzellikler seni bulsun :KK68:

Bu arada yıldönümü falan filan diye istemediğim şeyleri yedim.. Yazmıyim kızarsınız.. Jübile dedim o yediklerim için.. Bugün hemen toparladım,
Sabah
Taze yeşillik
Yumurta
1 dilim peynir
2 dilim tb ekmeği

Öğlen
Ispanak yemeği
1 dilim tb ekmeği

Ara
Sütlü kahve ve meyve

Akşam
Kabak yemeği
salata

Menüm
Sabah ;
1 dilim kurutulmuş ekmek/peynir/zeytin/yeşillik

öğlen;
kepek ekmek ve lıght peynirle tost (dünden artan malzemeydi)

ara;
1 elma

akşam ;
yoğurt

su; 3,5 litre
spor ; 45 dk yürüyüş

evet ya bende okudum netten baya da tırsıyorum su an offff ya bulaştıysa 52 günlük bebede anlaşilmaz da

Ayyy allahım korusun. Cok ufak bebeğin. Hiç korkma kendini uzme git dr a anlt kontrol etyir canım. Ivin rahatlasin. Ne kadar küçükmus daha bebegin

menum
sabah
1 dilim ekmek
1.5 kk pynir
1 tatli kasigi recel

ogle
3 kasik yulaf ezmesi yarim avuc kuru uzum sutle

ara
1 kk peynir
1 lokma ekmek

aksam
5 kofte
6-7 tane patates kizartmasi
yarim dilim ekmek

O kadar kolay bulaşmıyo benim oğlan 4 yaşındaydı bişey olmadı ama çok dikkat ettim koklamadım bile kuzumu aynı evde değilseniz çocukları o ortama sokma en iyisi

Kızlarrr

Geçmiş olsun canım herşeyin başı sağlık dediğin gibi o oldumu herşey oluyo

Back
X