Selam, bu sene liseye başlıyorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. İlk gün ne yapmalıyım veya ne yapmamalıyım, nasıl giyinmeliyim vs... vs... Yıl boyunca işe yarıyacak tavsiyeleriniz falan her şeye açığım :)
Ayrıca lisenin ilk günü ne yaptıklarınızı da merak ediyorum, onları da benimle paylaşırsanız sevinirim :)
fazla takma kafana boyle şeyleri
istediğin kadar hazırlan 11 ve 12 lerin gözünde çöm olacaksın
hatta 10 ların bile :)
ayrıca herkesle aranı iyi tut :)
ortama fazla uyma . sonra çok pişman olursun okul bitince
9.sınıf çok önemli
bunu sana okuldaki hocalarında surekli soyleyecektir zaten
dokuzu sıkı tuttun mu gerisi gelir
ipin ucunu kaçırma sadece :) konuları iyi takip et
insan liseye başladığı zaman her şey çok farklı olacakmış gibi hisseder ama daha sonra görür hiçbir şeyin öyle olmadığını :) hele ki özelde okulda okuyorsan :)
benim için böyleydi şahsen
kolay gele :)
Her zaman söylenen şeyi yap ilk nasıl baslarsan öyle gider.
Düzenli ol etrafını gözlemle sana faydası olacak insanların bilincine var ve onlarla arkadaşlık kur.
Derslerde yani öğretmenlerle yeni tanısmada sürekli aktif ol bilsende bilmesende ortama katıl.Öğretmenler öğrenmeye açık öğrencileri her zaman tutacaktır.
Giyime gelince göze batma yeter :)
Giyinme konusundan başlayım çok abartma spor ve şık ol bence etekti elbiseydi kapri falan giyme pantolon ve üstüne şık bişi giy genelde rahat olsun bide yürüyemiyosan topuklu ayakkabı falan da giyme çok komik oluyo çok göze batma yani derslere katıl yazılıları çok takma konuyu öğren iyice çalış zaten yazılılarda da iyi alırsın o zaman ama olurda düşük gelirse oturup ağlama konuyu öğrenmeye bak,konu eksiğin olmasın (söylemek kolay tabii:)) sadece hocalara zıt kaçma çok gözlerine batma sevgili durumu falan baya hocaların dikkatini çeker yani laf falan sokarlar derste bazıları bizde öyle tabii devlet okulu yani kolejse bilemem Herkesle iyi geçinmeye bak kimseye öyle derdini sırrını çok anlatma kafana göre birini bul tam tanı ondan sonra güven çünkü 9.sınıfta iyi olduğun 10da kötü oluyo veya tam tersi falan herkesle iyi geçinmeye bak :) ilk günü de dert etme yani çöm falan durumu oluyo tabi git bi şu duvarı it bakıyım ne kadar güçlüsün veya al biberonunu unutmuşsun şakalrı olmuştu şahsen karşıyım ama diyenler de olmuyo değil eğer ufak tefek değilsen öyle diyeceklerini de sanmıyorum öyle yani 8.sınıf nasılsa 9 da öyle ortam değişiyo falan ama derslere devam aynı kendin ol kimseyi takma çekemeyen çok olur ama salla gitsin sen de neyin ne olduğunu az çok biliyorsundur zaten :)
10.sınıfa geçtim bu sene. Geçen senenin ilk günü berbatti herkes birbirini tanıyordu sanki önceden ben tektim hep. Bütün senede öyle geçti zaten sürekli yalnizdim ama bizim sınıf ortamı çok kötüydü küfürler saçmalıklar gırla giderdi. İnşallah senin okulun benimki gibi değildir yani iyi bir yere dusersin. Benimki cidden çok kötüydü antidepresan almadan gitmezdim okula günde 16 saat uyurdum düşün evde uyurdum bide gider okulda uyurdum bütün gün o ilaçlar yüzünden... Boyle olunca notlarimda çok kötüydü tabi benim icin kabus gibi bir seneydi yani umarim bu sene farklı olur...
Sevmediğin derslerde bile hocayla göz iletişimi kur arkalarda oturma önlere geçmeye çalış anlaş falan arkalarda sakın oturma bu ikisi çok önemli kesinlikle uygula derim başarılar dilerim şimdiden
kendin ol ben de 9. sınıftayım ilk gün ne yapacağım diye çok korkuyodum ama hiç kasma biz daha sınıfa girmeden sıradayken ortam kurmuştuk utanma gerilme kendin ol zaten sınıfa girdiğinde önce 10. sınıflar gelecek yanına onlar tanışmak isteyecekler ama sakın ilk ay edilen hiç bir çıkma teklifini kabul etme bu çok önemli adın çıkar :