• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 milyon kişi sosyal yardımlarla hayatta kalmaya çalışıyor!

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.130
18.283
823
haber.sol.org.tr/toplum/9-milyon-kisi-sosyal-yardimlarla-hayatta-kalmaya-calisiyor-140210
9 milyon kişi sosyal yardımlarla
hayatta kalmaya çalışıyor!
Açlık sınırı ve yoksulluk sınırı
rakamlarının giderek yükseldiği
Türkiye'de insanlar her geçen gün
daha da yardıma muhtaç hale
geliyor. Verilere göre yaklaşık 9
milyon kişi sosyal yardımlarla
geçinmeye ve ayakta kalmaya
çalışıyor.
Salı, 22 Aralık 2015 10:16

Kömür, eğitim, gıda ve sağlık
desteği olarak bilinen sosyal
yardımlardan 2015'in ilk dokuz
ayında 8 milyon 608 bin 968 kişi
yararlandı. 2014 yılında 9,8 milyon
kişiye sosyal yardımda
bulunulmuştu. Aile ve Sosyal
Politikalar Bakanlığı verilerine göre
74 bin kişiye nakdi yardım
yapılıyor.
Gıdadan sağlığa, giyimden eşyaya
kadar ihtiyaç sahiplerine yapılan
sosyal yardımlardan 2014 yılında 3
milyon 5 bin 898 hane ve 9 milyon
885 bin 637 kişi yararlandı. 2015
yılının ilk 9 ayında ise 2 milyon 745
bin 213 hane ve 8 milyon 608 bin
968 hak sahibi bu yardımlarla
ayakta durmaya çalışıyor.
Sosyal yardım programları
kapsamında 2 milyon vatandaş da
"Sosyal Yardım Kartı" kullanıyor.

Ama herkesin elinde iphone var.. bu sefer kimse yazmadan ben yazdim inanin rahatlama geldi.. keske bu habere bir de kart borclularini eklesek.. bakin o zaman senlige..

Peki bu sosyal yardımı gerçekten ihtiyacı olana mı veriyor devlet ?Hiç sanmıyorum .
Çevremde gayet zengin olan aile çocukları üniversiteye giderken burs alıyor devletten .
Tanıdığım bi kadın var genç henüz 3 yaşında çocuğu var , kocası çalışıyor . Hem çocuk parası hemde sosyal yardım parası mı ne alıyormuş . Kadın 28 yaşında eli ayağı tutuyor çalışabilir. Hatta çocuğu hiperaktif diye doktor raporu alıp hem çocuğuna hem kendine bakıcı parası adı altında yardım alacakmış bunu araştırıyordu en son . Erkek çocukların nerdeyse %80 i hiperaktif zaten .
Ben bu işten bişey anlamadım .
Gerekli araştırmaların yapılmadığını düşünüyorum .

Açlık sınırında olup çok çocuğu olan gururundan yardım aldığını sanmıyorum , onlar zaten bulgur ve makarna ve ekmek ile beslenmeye devam ediyorlar meyva ,et yediklerini sanmıyorum ,çocukların
görüntüleride dışardan aynı suriyelileri anımsatıyor

Son model cep telefonları satışında Avrupada ilk sıralardayız.Otomobil pazarı 1 milyona dayandı.Sosyal devlet sorumluluklarını tabiki yerine getirmeli.Devlet son yıllarda özürlülere ,hiç geliri olmaya yaşlılara,babası ölmüş çocuklara maaş bağladı.Bunlar çok faydalı uygulamalar.

Telefonla birlikte berekette bitti ev gezmeleride komşulukta, aslında bu rakamın içinde çalışmak istemeyende vardır onlar kaç kişi acaba yurtdışında maddi yardımlar o kadar iyi olduğu için pek çalışmaya yanaşmayınca maddi yardımlarda asgari düzeye indiriliyor sonra geçinemeyince çalışmaya başlıyorlar ,
bizdeki sorun çocuk sayısı çok ondan fakirlik

Back