• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları 9 aylık oğlum için oto koltuğu? kullananlar veya fikri olanlar???

arzuayten

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
1.010
50
158
arkadaşlar oğlum 8. ayını bitiriyor artık yolculuk esnasında pusetimiz küçük gelmeye başladı oto koltuğu almak istiyorum. ama çok kararsız kaldım. 9-36 olanlar var 9-18 olanlar var. tabi marka konusundada kararsızım. birde isofix çok gerekli mi onuda bilmiyorum. tecrübeli annelerden bu konuda yardım bekliyorum. kullanıp çok memnun kaldığınız yada kesinlikle alma diyebilecekleriniz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. fiyat konusu da önemli tabiki. 1000 tl nin üstünde olanlar bile var ki ben o kadar hiç düşünmüyorum. 400-500 üstüne çıkamam. daha uygun olursada daha iyi olur tabi.

Biz 9-18 aldık Römer marka.Çok araştırdık ve arkadaşlarımıza sorduk çoğunda Römer var.En iyisi oymuş daha doğrusu güvenlik açısından en iyisi.Alman malı bir sürü sertifikası falan varmış.fiyatı dediğin gibi biraz fazla.1000'li bişeydi.Biz e-bebek'ten aldık tabi bir sürü başka marka da vardı.Hatta biz ana kucağını maxi cosi almıştık ve bazası da maxi cosi idi ilerde oto koltuğu alıp onu da o bazaya oturtacaktık.Ama yan yana gelince fark çok açıktı.Römer'de kafa ve boyun bölgesi olduğu gibi korunuyo diğer birçok modelde öyle değildi.Römer'i gördükten sonra diğerlerini almak istemedik.Maxi cosi baza da kaldı öyle.İsofix extra emniyet sağlıyo oto koltuğunu koltuğa sabitliyo.Yani devrilme gibi bir ihtimali yok.Zaten birçok model isofixli yanılmıyosam.

biz maxi cosi priori xp kullanıyoruz. Almadan önce maxi cosi tobi, priori xp ve römer king plus arasında kalmıştım. Joker mağazasında 3ünü de denedik,oğlum en çok priori xpde rahat etti. Şimdi de severek oturuyor koltuğunda. O yüzden aklında bi kaç model belirleyip kararı küçük beylere(hanımefendilere) bırakmak gerekiyor :)

Kesinlikle Römer'i tavsiye ederim,biz isofixli olmayanı,yani emniyet kemeriyle bağlananı aldık,ama o kadar sıkı bağlanıyor ki,açılması mümkün değil.

biz chicco neptune black label kullanıyoruz...çok memnunuz..9-36 kilo taşıma kapasitesi var..en güzel yönü de kemer açık ikazı var..yani çocuğunuz kemeri falan açarsa uyarı veriyo sesli...diğer koltuklarda yok sanırım bu özellik..

ilk oto koltuğumuz anakucağı olanlardan kraft cocoon kullandık 11.aydan itibaren maxi cosi tobi aldık gayet memnunuz.

Back