9 aylık bebeğimin gelişimsel durumu

Tomriss1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2025
18
8
1
28
Her çocuğun gelişimsel özelliklerinin farklı olduğunu biliyorum kızlar ama sormadan da içim rahat etmeyecek. 9 aylık bir oğlum var. 32 haftalık doğdu. Yattığı yerden kendi kendine kalkamıyor. Yani ben bacaklarından destek verince kalkıyor ama tutunup kalkmayı akıl edemiyor. Sıralama yok ya da koltuğun kenarına tutunup kalkmıyor. Emekleme yok ama çok hareketli bır bebek. Kendi kendine 1 aydan fazladır oturuyor desteksiz. Bir de bazen seslendiğimde bakmıyor. Sadece ba-ba-ba diye heceleme var ve çığlık atmayı öğrendi. Etrafımda onun ayındaki bebekler neredeyse yürüyecek. İlk bebeğim beni yargılamayın lütfen. Yorumlarınızı bekliyorum korkulacak bir şey yok değil mi?

Bi uzmana gidin lütfen

Her çocuğun gelişimi farklı diye zaten kendiniz söylemişsiniz :)
Düzeltilmiş 9 aylık mı? Yoksa kronolojik mi?

Her çocuğun gelişimi farklı diye zaten kendiniz söylemişsiniz :)
Düzeltilmiş 9 aylık mı? Yoksa kronolojik mi?
Kronolojik
Düzeltilmiş değil. Evet haklısınız ama anne olmak çok zormuş etraftaki çocuklarla istemesem de içten içe karşılaştırıyorum 🥺

Kronolojik
Düzeltilmiş değil. Evet haklısınız ama anne olmak çok zormuş etraftaki çocuklarla istemesem de içten içe karşılaştırıyorum 🥺
Kronolojik 9 aylıksa düzeltilmiş 7 aylık oluyor sanırım. Yürüme için erken değil mi :) benim kızım da prematüre kronolojik 6 ay 10 günlük ek gıdaya bile başlamadık henüz. Kontrole gidiyorsunuzdur mutlaka doktorlar bir sorun görmüyorsa sakin olun sizi anlıyorum anne olmak hele prematüre annesi olmak çok zor.

Kronolojik 9 aylıksa düzeltilmiş 7 aylık oluyor sanırım. Yürüme için erken değil mi :) benim kızım da prematüre kronolojik 6 ay 10 günlük ek gıdaya bile başlamadık henüz. Kontrole gidiyorsunuzdur mutlaka doktorlar bir sorun görmüyorsa sakin olun sizi anlıyorum anne olmak hele prematüre annesi olmak çok zor.
Doktor şuan desteksiz oturması yeterli dedi. Haklısınız. Yavrularımız sağlıkla büyüsün inşallah 🥺

• Amin
Reactions: Uva
Doktor şuan desteksiz oturması yeterli dedi. Haklısınız. Yavrularımız sağlıkla büyüsün inşallah 🥺
Gelişimsel pediatri kliniği var 3 ayda bir oraya götürüyoruz biz, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer bulunduğunuz ilde varsa götürün bi derim

11 aylık bebeğim daha yeni sürünmeye başladı. Henüz ayaklarının üstüne basmıyor.. İlk çocuğum olmadığı için panik yok. 😊 Size tavsiyem keyfini çıkarın çünkü bi ayaklandımı tutana aşkolsun 😁 çok yorulacağınız günler yakındır 😍

Kendi doktoru şuan oturması gerekiyor emeklemek bir gelişim basamağı değil dedi. Ellerinden tuttuğun da da oğlum ayağa kalkıyor. O yüzden bir sorun görmedi

11 aylık bebeğim daha yeni sürünmeye başladı. Henüz ayaklarının üstüne basmıyor.. İlk çocuğum olmadığı için panik yok. 😊 Size tavsiyem keyfini çıkarın çünkü bi ayaklandımı tutana aşkolsun 😁 çok yorulacağınız günler yakındır 😍
Aslında ailemde hep öyle diyor. Bir yürüsün o zaman görürsün diyorlar ama ne kadar aceleciyiz bazen 🤦🏻‍♀️

32 haftalık doğmuş bir bebekten beklentiniz biraz fazla değil mi?
Oğlum 37 haftalık doğmuştu 1 yaşında sıralamaya başladı. 14 aylık yürüdü. Sizinki bundan da bir tık geç olsa normal.
Bunu doktorunuz da diyordur. Her yerde de yazıyor. Neden kendinize ve bebeklerinize böyle yükleniyorsunuz anlamıyorum hiç.

Kendi doktoru şuan oturması gerekiyor emeklemek bir gelişim basamağı değil dedi. Ellerinden tuttuğun da da oğlum ayağa kalkıyor. O yüzden bir sorun görmedi
Gelişimsel pediatri kliniği var 3 ayda bir oraya götürüyoruz biz, nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer bulunduğunuz ilde varsa götürün bi derim
İmkanı çok olan bir yerde yaşamıyoruz maalesef. Ama yaz tatilinde memlekete döndüğümde mutlaka götüreyim

32 haftalık doğmuş bir bebekten beklentiniz biraz fazla değil mi?
Oğlum 37 haftalık doğmuştu 1 yaşında sıralamaya başladı. 14 aylık yürüdü. Sizinki bundan da bir tık geç olsa normal.
Bunu doktorunuz da diyordur. Her yerde de yazıyor. Neden kendinize ve bebeklerinize böyle yükleniyorsunuz anlamıyorum hiç.
Haklısınız, biliyorum ama aşağıda bu normal mi tarzında yorum yapan hanımefendi gibi yorum yapanlar olduğu zaman korkuyorum. Mutlaka kötü niyetli değil etrafımızdakiler ancak tedirgin oluyorum elimde değil

Bebeğiniz 9 aylık değil 7 aylık. 7 aylık bir bebeğin yaptıklarını yapıyorsa sorun yoktur. Erken doğmuş hemen yakalayamazlar akranlarını. Lütfen etrafa aldırış etmeyin. Benim kızım da 1 yaşında düzeltilmiş 9 aylık. Ama 9 aylık boyunda kilosunda bile değil 😂 Herşey zamanla toparlanacak. Kıyas yapmayın ama yapacaksanız da düzeltilmişse göre yapın.

Size normal gelmeyen ne?

Bebeklerin 12-18 ay arası yürümesi beklenir.
9 aylık değil 🥹
Ayrıca prematüre doğduğu için düzeltilmiş ayı 7.
Ben yürüsün demedim ki 😇tedbir amaçlı uzman görsün dedim

Back
X