9 aylık bebeğimi gezme için kayınvalideme emanet edebilir miyim yoksa her yere onu götürmeli miyim? Vicdan yapıyorum

Bir eve iftara davetliyim. Oğlum çok hareketlendi sürekli sürünüyor ve akşam erken uyku saati geliyor. Ya yanımda götüreceğim hep tetikte olarak ya da birkaç saatliğine ayrı kalacağım. Kayınvalidemgil istekli bakmaya ama ben oğlumun beni arayıp özleyebileceğini düşünüyorum çünkü çok da düşkünüz birbirimize. Sizler kaç yaşında bıraktınız bu şekilde? 9 aylık daha erken mi?
Arada bırakmak lazım 39 aylık oğlum hiç bırakmadım ben nereye o oraya oldu hep bebekken tamamdı ama büyüyüp hareketlenince zor oldu inanın sıradan bir market alışverişi bile zehir oluyordu bir yere bıraksam 10 dk sonra telefon çalardı durmuyor gelin diye bazen anne baba olarak nefes almak lazım oda bir ihtiyaç bence bırakın.

Güvenmenize bağlı, ben bırakmam, ilk zamanlar bırakmıştım, pişman oldum kendi doğurdu zannetmeye başladı. Kimseye güvenmiyorum, hele kayınvalideler bir üyenin dediği gibi kendi doğurdu zannediyorlar, net emin oldum yani 😂

Kayınvalidenizle iyiyseniz bebeğinize iyi bakıyorsa elbette bırakın sizin de molaya ihtiyacınız var.

Bırakılabilir, ben de bir iki kez gezmek için bıraktım. İşe döndüm 18 aylık 11 saat uzak kaldık, işte başım çatladığı ve tansiyonum çıktığı için 3 hafta biter bitmez tekrar ücretsize ayrılıyorum şimdi..Birim değiştirip kafam patlamadan eve dönmek istedim ama kabul edilmeyince çocuğuma bunu yapmak istemedim daha fazla.
Bırakma nedeniniz kendiniz içinse ben bunu anlarım, annenin de dinlenmeye ihtiyacı var. Ama gittiğimiz evi döker saçar diye çekiniyorsanız o bebeği gözetmesi gereken tek kişi siz değilsiniz, eğer eşinizle gidiyorsanız..Çağıran da kıymetli eşyalarını ortada bırakmamalı tabi ki..

Burdakı tüm yorumlar çok doğru bırakmakta bırakamamakta normal ama bu daha cok kişilikle alakalı bir durum kızım 7 aylık on dakika bile bıraksam kriz geçirecek gibi hissediyorum bunun sağlıklı bir düşünce olmadığını farkındayım ama sanki yanından ayrılırsam büyük bir haksızlığa uğramış olacak kızım bunların hepsinin abartılı hatta ilerde keşke böyle yapmasaydım diye düşüneceğimi biliyorum ama şuan ki durum bu biraz esnersem belki anneme bırakabilirim ama kayınvalideme ölüm kalım olmadığı sürece bırakamam

Back
X