9 aylık bebeğimi gezme için kayınvalideme emanet edebilir miyim yoksa her yere onu götürmeli miyim? Vicdan yapıyorum

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.512
2.966
333
Bir eve iftara davetliyim. Oğlum çok hareketlendi sürekli sürünüyor ve akşam erken uyku saati geliyor. Ya yanımda götüreceğim hep tetikte olarak ya da birkaç saatliğine ayrı kalacağım. Kayınvalidemgil istekli bakmaya ama ben oğlumun beni arayıp özleyebileceğini düşünüyorum çünkü çok da düşkünüz birbirimize. Sizler kaç yaşında bıraktınız bu şekilde? 9 aylık daha erken mi?

Bir eve iftara davetliyim. Oğlum çok hareketlendi sürekli sürünüyor ve akşam erken uyku saati geliyor. Ya yanımda götüreceğim hep tetikte olarak ya da birkaç saatliğine ayrı kalacağım. Kayınvalidemgil istekli bakmaya ama ben oğlumun beni arayıp özleyebileceğini düşünüyorum çünkü çok da düşkünüz birbirimize. Sizler kaç yaşında bıraktınız bu şekilde? 9 aylık daha erken mi?
Arada bir anne ve baba nefes almalı. Emanet ettiğiniz kişi yabancı değil ve üstelik birkaç saat. Emin olun iyi gelecek.

herkesin annelik stili farklidir. benim ablam aşırı korumaci bir anne, cocugunu fanusta büyütür. 30 yasindaki teyzesiyle (ben oluyorum o) bir aktivite planladiysak bile cocuk ilkokul cagina gelene kadar kapida beklerdi - cikista eve beraber donmemize bile musade etmezdi. simdi biraz daha büyüdü, azicik daha sınırları genisledi. en azindan 1 km mesafe varsa tiyatro sonrası eve getirebiliyorum😂
benim annem de bizi fanusta büyütürdü, hep bir endişe halindeydi
sahsen hic faydasini gormedim:)
o yüzden ben daha rahat bir anne olmayi hayal ediyorum. küçücükken bile gitsin babasiyla tatile trekking yapsinlar - sirtinda bebek sirt cantasiyla. ben de iki gün uyumanin tadini cikartayim. ya da babasiyla carsambadan ciksinlar ben cumadan onlara katilayim:) annemlere vereyim bazen torunlariyla zaman gecirsinler - basbasa kalsinlar birbirleriyle anıları olsun.
sahsen ben olsam birakirdim anneme , giderdim iftara. iki saat annesiz kalsa korkmaz uzulmez cocuk. hatta nenesiyle oynar ne güzel. ben de aylar sonra ilk defa hic yorulmadan, bin tane sey dusunmeden sicak yemek yerim, gülerim sohbet ederim. o 2 saat bana 2 ay yeter:)
çok da kasmaya gerek yok. bu kadar el bebek gül bebek büyüt, buyuyunce "beni fanusta büyüttüler" diye yakinacak zaten😂😂
ayrica bazi anneler ne çocuğu annesine emanet eder, ne evine gelen bir yakininin kucagina verip dusa girer, ne kocasina rahat rahat emanet eder. sanki eşeysiz üremiş gibi- cocuk kendisinin bir organiymis gibi davranir. haliyle asla özel alani olmaz - bu hayat ve stres onu yorar . esiyle de kendiyle de soranlar yasamaya baslar. stres seviyesi yükselir, bebekler boyle seyleri hissederler stresli anne bebegi de strese sokar. kaosun icinde mutlu aile margarin reklami cekmeye çalışırlar .
hic gerek yok bence hayati bu kadar zorlastirmaya.
7 aylik ccouk. nice bebek ondan daha küçükken anneannelerde / bakıcılarda / baska ulkelerde kreslerde kaliyor cok daha uzun saatler boyunca.

kayınvalidenize güveniyorsanız bırakın birkaç saatten ne olacak? İnsanlar 4 aylık bebeği hiç tanımadıkları bakıcıya bırakıp işe gitmek zorunda kalıyor. 2/3 saat nefes almak size iyi gelecek daha motive anneliğe devam edeceksiniz. Ben sakınca görmedim

Bırakabilirsiniz tabi.
Çalışıyor olsanız gün boyu bırakacaktınız zaten. Bir kaç saatten bir şey olmaz

Bırakın hiçbir şey olmaz eğer sürekli babaannesini görüyorsa, iyi bakacağına inancınız varsa. Şahsen ben kendi anneme bırakıyorum birkaç saat, ilk bıraktığımda 20 günlüktü çok iyi gelmişti nefes almak. Hala da bırakırım ayda 1 2 kez 2 saat falan şu an 20 aylık. Babaannesine güvenim hiç yok ama ona 5 dk bırakıp ayni evde lavaboya bile gidemiyorum. Olay kişide bitiyor yani güveniyorsanız sizin de 2 saat kendinize zaman ayırmak hakkınız.

Şuanki bağlılığınızı anlıyorum ama 1 bucuk 2 yaşlarına geldiğinde insan bazen yalnız kalmak istiyor bunun için önceden zemin hazırlanmadığında o zaman bebekte,babaanne anneanne de zorlanıyor.

Böyle şeyler görünce ben anneliğimi sorguluyorum ya.
En başından beri anneme bırakırım ben bebeğimi, market alışverişi için eşimle bi kahve içmek için kuaföre gitmek için arkadaşlarımla buluşmak için 1-2 saatliğine bıraktım defalarca. Kayınvalideme de bıraktım da bakamıyor gittiğim yerde huzursuz oluyorum ya da arıyor koştur koştur dönüyoruz o yüzden daha da bırakmam. Zaten gece gündüz benimle her zaman, 1-2 saat için bu kadar vicdan muhasebesi yapmaya gerek yok.

çalışırken 6 saat civarı annem bakıyor ama başka herhangi bir sebeple bırakamadım. annem gönüllü değil benim de aklıma gelmedi 🙈 ama karşı taraf bakmaya hevesliyse birkaç saatten hiçbir problem olmaz

herkesin annelik stili farklidir. benim ablam aşırı korumaci bir anne, cocugunu fanusta büyütür. 30 yasindaki teyzesiyle (ben oluyorum o) bir aktivite planladiysak bile cocuk ilkokul cagina gelene kadar kapida beklerdi - cikista eve beraber donmemize bile musade etmezdi. simdi biraz daha büyüdü, azicik daha sınırları genisledi. en azindan 1 km mesafe varsa tiyatro sonrası eve getirebiliyorum😂
benim annem de bizi fanusta büyütürdü, hep bir endişe halindeydi
sahsen hic faydasini gormedim:)
o yüzden ben daha rahat bir anne olmayi hayal ediyorum. küçücükken bile gitsin babasiyla tatile trekking yapsinlar - sirtinda bebek sirt cantasiyla. ben de iki gün uyumanin tadini cikartayim. ya da babasiyla carsambadan ciksinlar ben cumadan onlara katilayim:) annemlere vereyim bazen torunlariyla zaman gecirsinler - basbasa kalsinlar birbirleriyle anıları olsun.
sahsen ben olsam birakirdim anneme , giderdim iftara. iki saat annesiz kalsa korkmaz uzulmez cocuk. hatta nenesiyle oynar ne güzel. ben de aylar sonra ilk defa hic yorulmadan, bin tane sey dusunmeden sicak yemek yerim, gülerim sohbet ederim. o 2 saat bana 2 ay yeter:)
çok da kasmaya gerek yok. bu kadar el bebek gül bebek büyüt, buyuyunce "beni fanusta büyüttüler" diye yakinacak zaten😂😂
ayrica bazi anneler ne çocuğu annesine emanet eder, ne evine gelen bir yakininin kucagina verip dusa girer, ne kocasina rahat rahat emanet eder. sanki eşeysiz üremiş gibi- cocuk kendisinin bir organiymis gibi davranir. haliyle asla özel alani olmaz - bu hayat ve stres onu yorar . esiyle de kendiyle de soranlar yasamaya baslar. stres seviyesi yükselir, bebekler boyle seyleri hissederler stresli anne bebegi de strese sokar. kaosun icinde mutlu aile margarin reklami cekmeye çalışırlar .
hic gerek yok bence hayati bu kadar zorlastirmaya.
7 aylik ccouk. nice bebek ondan daha küçükken anneannelerde / bakıcılarda / baska ulkelerde kreslerde kaliyor cok daha uzun saatler boyunca.
Katılıyorum lakin bırakılan kişiye güven olmalı. Ben anneme bıraktım bi kaç kez. Eşim çok iyi bakar kızıma tüm bakımını bilir kuaföre de gittim bırakıp. Ramazan geçsin dolaşmaya da gidicem. Lakinn mecburi görümceme bıraktım aklım kaldı :) keza kaynanama da bırakamam. Belkii ilerde. Keyfi bırakamam yani. Kaynanalar torunlarını kendi evlatları sanıyor. Söz hakkı olduklarını düşünüyorlar. Lafta söylenmiyor ayılıp bayılıyorlar. İstemezdim bırakmayı.
Görümceme bıraktığımda kızımın kombinini değiştirmiş. Evde rahat giydiriyorum ben takım olmasına gerek yok. Kendisi takım giydirmiş panduf giydirmiş bana küfreder gibi. Zevkin yok der gibi.. ne münasebet üstünü değiştiriyorsun kızımın sıçmamış kusmamış. Dolabını karıştırıyorsun. Annem sorar herşeyi bana. Yanlış yapsa uyarırım. Kaynanalar buluttan nem kapıyor laf söylesekk ayy torunumuu göstermiyor diye bayılırlar.

2-3 saatlik iftar yemeği için çok abartı düşünceler değil mi? İnsanlar 4 aylıkken bırakıp işe dönüyor. Bi işiniz olabilir, arkadaşınızla bir iki saat kahve içebilirsiniz çocuk babanesiyle dursun ne olacak. Severler oynatırlar uyur sonra.
Hep iyi zamanları düşünüp asla bırakmam diyen anneler kötü zamanlarıda düşünsün. Günün günü var kaza bela olsa bırakmak zorunda kalsan bebek bu sefer strese girer durmaz hiç anneden ayrı kalmaya alışık olmadığı için.
1-2 saat iyi vakit geçireceksiniz diye vicdan yapmayın.

Bence bırakabilirsin hiç bişey olmaz. Kayınvalidene güveniyorsan gözün arkada kalmasın.
Bence çok iyi geliyor anneye.

Çalışan anneler bakıcıya bırakıp işe gidiyor . Kayınvalideye bırakabilirsiniz bence .

Ben hep bıraktım oh miss valla eşimle de bana vakit kaldı dınlendım uyudum gezdım alısverıs yaptım misafirim varsa hemen bıraktım rahat rahat hazırlığımı yaptım bebişimde onlarla vakit gecırdı hem bayılırdı bizimkisi babaanne anane diyince bilirdi çünkü odakları hep o olacak şımartılacak duyunca bile heyecanlanır kapıda beklerdi 😀 kayınvalıdeme guvenmeyıp kime güvencem kocamı büyüten kadın oğlunu almışım oğlumu esirgemedim 🤣🤣

Ahhhh annelik , ben ilk defa kızımı 10aylikken kayınvalideme bırakıp sinemaya gitmiştim eşimle, dönene kadar kızımdaydı aklım ama Allah var kayınvalidem güzel ilgilenmişti ben gelene kadar biraz uyumuş kızım, uyanınca da ek gıdasını vermişti, normalde kendi evimde bıraksam aklım kalmıyor ama başkasının ev ortamı ise ve kayınvalidem harici birine maruz kalacak ise hiç istemiyorum bırakmayı, kayınbabam eski kafalı bir insan , çocukları terbiye etmeyi bağırıp çağırmak sanıyor, bir kere kızıma bağırıp akıllı ol döverim seni dediği için asla bırakmıyorum onlarda, ille de bırakmak zorunda isem kayınvalidemi bize getiriyorum, anne olmak çok büyük bir vicdan yükü 🥲

Ahhhh annelik , ben ilk defa kızımı 10aylikken kayınvalideme bırakıp sinemaya gitmiştim eşimle, dönene kadar kızımdaydı aklım ama Allah var kayınvalidem güzel ilgilenmişti ben gelene kadar biraz uyumuş kızım, uyanınca da ek gıdasını vermişti, normalde kendi evimde bıraksam aklım kalmıyor ama başkasının ev ortamı ise ve kayınvalidem harici birine maruz kalacak ise hiç istemiyorum bırakmayı, kayınbabam eski kafalı bir insan , çocukları terbiye etmeyi bağırıp çağırmak sanıyor, bir kere kızıma bağırıp akıllı ol döverim seni dediği için asla bırakmıyorum onlarda, ille de bırakmak zorunda isem kayınvalidemi bize getiriyorum, anne olmak çok büyük bir vicdan yükü 🥲
Kayınbabaya sinir oldum ha okurken

Kayınbabaya sinir oldum ha okurken
Onunla ilgili imtihanlarımız hiç bitmiyor, çareyi uzak durmakta buldum ,ne kadar uzak durabilirsem o kadar iyi , zaten hiç anlaşamıyoruz onunla , birbirimizi sevmiyoruz ve inadıma yapıyor, bunu bildiğim için tepkisiz kalıp çocuğumu ona maruz bırakmıyorum, eşim de bana hak verdiği için ısrar etmiyor..

Onunla ilgili imtihanlarımız hiç bitmiyor, çareyi uzak durmakta buldum ,ne kadar uzak durabilirsem o kadar iyi , zaten hiç anlaşamıyoruz onunla , birbirimizi sevmiyoruz ve inadıma yapıyor, bunu bildiğim için tepkisiz kalıp çocuğumu ona maruz bırakmıyorum, eşim de bana hak verdiği için ısrar etmiyor..
İyi bari o adamın yetiştirdiği çocuk (eşiniz) ona benzememıs .

Back
X