Ne diyorsun kızÇabalamış
Kaloriye kiloya çok takılma . Dediğim gibi o tarifler de her çocuğa yaramıyor. En mantıklısı çocuğun sağlıklı beslenmesi . Püreleri muhallebileri boşver . Doktorlar onlari çok önermiyor . Instagramdaki kilo aldıran tariflere de inanmıyorum.Biz biraz yemek seçiyoruz o nedenle bebeğime ayrı yapıyorum.
Sebze yemeğini kıymalı yapıyorum sebze kalorisi düşük olduğunu düşündüğüm için akşamları mama tarzı meyve veriyordum kilo alsın diye ama onu da ara öğün gibi vermeye çalışıyım. Onun haricinde yemek yerse.
Bazen de öğlen ve akşam yer değişiyodum akşam sebze verebiliyordum.
Kız bebenin gönlünü yapmak zor parmak kadar amaNe diyorsun kız
Ben dis muhabbetinden 7 aylikken taze sarimsak veriyordum kemiriyordukız sarımsak nedir Allah aşkına
kayinvalidem her yemegi sarimsakli sarimsakli sarimsaktan soguttu verdimde gec verdim birazBen dis muhabbetinden 7 aylikken taze sarimsak veriyordum kemiriyorduhala cok sever 10 aylik
benim ilk çocuğum 7 yaşında hiç yemek yeme sıkıntımız olmadı çok iştahlıydı oğluşumKız bebenin gönlünü yapmak zor parmak kadar amaana olunca anladım biz 2 aylık olanı memmun edemiyoruz. Sarımsak seviyorsa yesin bişi yesin de aman moduna doğru evriliyorum ben
Bence yapısal bir durum ben hiç kasmiyorum ek guda konusunda ben ne yersem ondan yediriyorum genelde pankek yapıyorum çok seviyor kahvaltıda bebek keki yapiyoeum pekmez muzlu tatlı patates kiymayla yemek yapıyorum o nu çok seviyor çorbaları çok seviyor herg un meyveli yoğurt yapıyorumBebeğim 9 aylık, 8 kilo. Kilosu düşük.Erkek bebek. Ne kadar yediğini takip ettim.
Sabah tereyağlı ruşeymli omlet yapıyorum yarısını yiyor (20 gr)
Öğle sebze yemeği (60 gr)
Akşam yulaf unlu meyve püresi (70-80 gr)
Toplamda 160 gr yemiş oluyor ama bu ayda 3 bebek kavanozu yiyebilir deniyor yani yaklaşık 375 gr yemeli. Ne yapmalıyım sanki püre tarzı şeyleri ve çorbaları gram olarak daha çok yiyor ben taneli, pütürlü vermeye çalışıyorum.
Eksik yedirdiğimi de hissediyorum yumurtayı yesin bitirsin diye yanında bişey vermiyordum ama bugün yarım yumurta sonrası meyve püresi verince onu biraz yedi mesela.
Menüyü nasıl zenginleştirebilirim. Meyve püresi olarak bi gün avokado, bir gün armut, elma, muz çeşitlendiriyorum her gün farklı meyve. İçerisine de yulaf unu ve irmikle yaptığım püreyi ekliyorum, ceviz, keçiboynuzu özü ekliyorum.
Öğle ana sebze yemeğinin içinde soğan,sarımsak,patates,havuç bunları ekliyorum
bazen tarhana çorbası veririm.
Nasıl menü yapacağımı bulamıyorum da genelde aynı şeyleri yediriyor gibiyim
Mücver denedim yapamadım kıvamını içi pişmedi yapıştı falan. Farklı ne yapacağımı bilemedim. Farklı farklı tarifler var aslında ama yemek konusunda biraz kötüyüm o tarifleri tutturamıyorum ya da her malzeme evde olmuyor çünkü farklı bir şeyler katıyorlar.
Püre tarzı şeyleri çenesini yormadan yiyor, belki ondan daha cok yiyordur o tür şeyleri. Tavuk, et, balık falan yedirebilirsiniz. Baliklardan hangileri 9 aya uygun emin değilim bu arada.Bebeğim 9 aylık, 8 kilo. Kilosu düşük.Erkek bebek. Ne kadar yediğini takip ettim.
Toplamda 160 gr yemiş oluyor ama bu ayda 3 bebek kavanozu yiyebilir deniyor yani yaklaşık 375 gr yemeli. Ne yapmalıyım sanki püre tarzı şeyleri ve çorbaları gram olarak daha çok yiyor ben taneli, pütürlü vermeye çalışıyorum.
Eksik yedirdiğimi de hissediyorum yumurtayı yesin bitirsin diye yanında bişey vermiyordum ama bugün yarım yumurta sonrası meyve püresi verince onu biraz yedi mesela.
Menüyü nasıl zenginleştirebilirim. Meyve püresi olarak bi gün avokado, bir gün armut, elma, muz çeşitlendiriyorum her gün farklı meyve. İçerisine de yulaf unu ve irmikle yaptığım püreyi ekliyorum, ceviz, keçiboynuzu özü ekliyorum.
Mücver denedim yapamadım kıvamını içi pişmedi yapıştı falan. Farklı ne yapacağımı bilemedim. Farklı farklı tarifler var aslında ama yemek konusunda biraz kötüyüm o tarifleri tutturamıyorum ya da her malzeme evde olmuyor çünkü farklı bir şeyler katıyorlar.
Benim bebek de 6 aylık mecbur şuna püre veriyorum ne zaman eline vereyim yemekleri pekiAkşam neden meyve püresi yiyor ? Normal siz ne yemek yiyorsanız tuzsuz bir şekilde çataşşa ezerek verebilirsiniz. Oğlunuz sürekli püre şeklinde besleniyor anladığım kadarıyla.
Eline haşlanmış sebze verin yesin yada makarna yapın köfte et tavuk elleriyle yemeği öğrensin.
Sürekli püre yaparsanız ileride çok zorluk çekersiniz.
Sabahları haşlanmış yumurta peynir zeytin tarzında verin öğlen çorba akşamda normal bir yemek şeklinde verin. Biz en başından beri öyle yapıyoruz yemek konusunda sıkıntı çekmedik. Ek gıdaya geçtiğinden beri sürekli önüne koydum kendi yedi döktü etraf kirlendi ama 2yaşından beri çok düzgün yemeğe başladı. Meyve püresi bir öğün olarak vermeyin ne kadar doyurucu yararlı olabilirki ?
Bebeğim 9 aylık, 8 kilo. Kilosu düşük.Erkek bebek. Ne kadar yediğini takip ettim.
Öğle ana sebze yemeğinin içinde soğan,sarımsak,patates,havuç bunları ekliyorum bazen tarhana çorbası veririm.
Menimde 10 aylık iştshsiz erkek bebeğim var .Sabah uyandikdan yarim saat sonra yemek yedirmeye calişin .Benim dütün fazla olduğu için yedirmiyirdum sabahları oğle akşam şekilinde aliyordi ek gidayi.Sabah bəslənməsi verdikdən sonra iştahi bu tik daha iyi .Sert olmayan meyveleri soyup eline veriyorum öyle yuyi püre halinde istemiyo .Benimkinin dişleri var sizinkide yoksa vermeyin .Meyvəli yogurt veriyorum ara oğun olarak .Benimde oğlum daha sulu yemekleri seviyor katı olunca yemek istemiyo .Bebeğim 9 aylık, 8 kilo. Kilosu düşük.Erkek bebek. Ne kadar yediğini takip ettim.
Ben 9 ayından sonra kabugu soyulmuş yumşak meyveler veriyorum eline .Dişleri çıktı diye altli ustluBenim bebek de 6 aylık mecbur şuna püre veriyorum ne zaman eline vereyim yemekleri peki