Çocuk Hastalıkları 9 aylık bebeğim 5 aydır kabız :(((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

izmirlipsikolog

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2009
9
0
86
43
İzmir
Kızım zaten 2. ayına girdiğinden beri 3-4 günde bir kaka yapar olmuştu. Ek gıdaya geçince de inanılmaz zor kaka yapar oldu. Bizim karnına ayaklarını bastırmamızla 5-6 günde bir. 7 aylıkken 1 ay duphalac kullandım. Herkesinki hemen düzelirmiş. Bizimkisi 2. haftanın sonunda anca düzeldi. İlacı bıraktıktan 2-3 hafta sonra da eskiye döndü. Artık büyüdüğü için canı acımasın diye kakasını tutuyor. Ancak otururken kakası gelirse tutamadığı için ağlayarak yapabiliyor. İçim parçalanıyor. Armut püresi, her sabah aç karnına kayısı, kaynatılmış üzüm suyu, bol bol su, lifli gıda ağırlıklı diyet, yemekerine sütüne ve makatına zeytinyağı, karnına masaj, hepsini denedim artık ve çok yorulduk. En çok da kızımın döktüğü gözyaşlarına dayanamıyorum. Sinirden ben de ağlıyorum sonra. Lütfen yardım edin... Her türlü öneriye ihtiyacım var.

arkadaşım bu çok zor bir durum.benim yeğenimde de böyle bir durum vardı ne yapsak düzelmiyordu.kaç kere acile götürülmüştü bu durumdan ötürü...sende yapılacakların çoğunu yapmışsın zaten...istersen bir de eğer ki demir ilacı kullanıyorsan başka bir markayı dene..demir ilaçları çoğu bebeklerde kabızlık yapıyor.ablamın zamanında yoktu ama ben bebeğime VEGAFERON adlı demir damlası kullanmaya başlayınca daha iyi sonuçlar aldım..hem öyle kötü bir tadı ve kokusuda yok.yalnız bulmak biraz zor..elma sindirimi rahatlatır bide içirebilirsen zeytinyağını gün içinde azar azar sade içir.bir an önce geçmesi dileği ile...

Cam bu konuyla alakalı bi yazı yazılmıştı daha önce.arayıp bulursan faydalı olacağına inanıyorum.aynı badireleri bizde atlattık...

çok geçmiş olsun.bebeğinizde makat darlığı olabilirmi bir doktora gösterdinizmi?

ilgi gösteren herkese çok ama çok teşekkür ederim. yalnız olmadığımı hissetmek çok güzel :)

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Sizin hayatınız nasıl bilemiyorum ama benim internet başında saatler geçirecek, arama yapıp hangi forum başlığı daha uygun acaba diye bakıp incelemeye ayıracak o kadar zamanım olmuyor. Zira, hem evimin tüm temizliğini ve işini ben yapıyorum, hem çocuğuma bakıyorum, hem eşimle ilgileniyorum (zaten o da ayrı bir bebek :) hem de yarı zamanlı çalışıyorum. Bir miktar arama yaptım, okuyabildiklerimi okudum ama farklı bir şey göremeyince ben de bir yazayım dedim. yanlış yaptıysam özür dilerim.

Daha önce konuşuldu denilen konuyu okudum. 2-3 yaş çocuk için çok güzel bir çözüm. Ama benim kızım 9,5 aylık. Ben ona nasıl oturma banyosu yaptırabilirim? Tuvalet eğitiminin en kritik olduğu dönemde; çünkü şu anda yaşadıkları bilinçaltına işliyor. Onu neye zorlarsam, o konuda hayatı boyunca tersini yapmak isteyecek nedenini bilmeden. Ona bunu anlatamam çünkü daha anca anne, gel, baba, hadi diyor. Orada bahsedilen tedavi yöntemi tam konuşamasa bile ne dediğinizi anlayabilen çocuklar için uygun.

Benim eşim eczacı ve duphalacı bile 1 ay ondan gizli kullandım, sonra ortaya çıktı. Resmen boşanmaya kalktı benden gizli ilaç mı verdin diye. O tarz ilaçlara inanılmaz karşı. Bu ilaçların kesinlikle tembellik yaptığını söylüyor. Önce 1-2 kaşıkla başlarsın, sonra şişe şişe içersin diyor. Eşimin ailesi tümden böyle, kızım da onlara çekmiş.

İlginç olan kakasının küçük küçük top top değil, halat gibi kalın ve uzun gelmesi. Ya böyle geliyor, ya da günlerce tutuyor. Ben zaten herhalde yine ondan gizli ya çocuk gastroya ya da çocuk cerrahiye götürücem bu gidişle. Bana ankarada bu konuyla ilgilenen bir doktor adı verebilir misiniz?

Çok ama çok teşekkür ederim.

zor bir durum arkadaşlar bebeciklerin sıkıntısına kıyamıyor insan
aynı durumu ark.yaşadı hem kabızlık hem aşırı iştahsızlık
götürmediği dr.kalmadı
doktor varr doktor var işte en sonunda sorunun sebebi bulundu
süt alerjisiymiş sebep sıkı bir diyetle geçermiş
kaka yapamadığı için yemezmiş yemediği için yapamazmış kısır döngü

arkadaşım bencede bir uzmana götürmende yarar var ancak illaki bir sorunu olacak diye de birşey yok...ablamın oğlunda hiçbir problem çıkmamıştı...büyüdükçe kendiliğinden düzelmişti...bu arada ablamdan öğrendim;kuru kayısı,üzüm ve mürdüm eriğini demleme şeklinde sıcak suda bekletip ılıyınca suyunu içiriyormuşsun püresini yiyebilirse onu da yediriyormuşsun bebeği rahatlatıyormuş ayrıca büyüklerede iyi geliyormuş...dene istersen belki bir faydasını görürsün...

Eşinizin aileisnde de kabızlık probleminin olduğunu yazmışsınız muhtemelen ırsi bir durum.. Benim bebeğim de 2. aydan sonra kakasını 4-5 günde bir yapmaya başladı ve 5. aydayız hala böyle devam ediyor. Benim baba tarafımda da ailede olan bir sorun bağırsak tembelliği, ki bende de var. Maalesef kendim için çok şeyler denedim hiçbir kalıcı çözüm bulamadım.
Bebeğime bazen zorlandığını hissettiğimde bir çay kaşığı zeytinyağı içiriyorum. Bir gün içinde işe yarıyor. Zeytinyağını sade olarak içirmenizi tavsiye edebileceğim yalnızca.. Canım benim çok zorlanıyordur yavrucak. allah kolaylık versin..

tatlım merhaba...
benim kızımda 2 yaşında ve son 2 aysır bizde de var bu kabızlık sorunu..bikaç dr götürdüm hepside aynı konuda hemfikir...
makadında zorlamadan dolayı oluşan çatlak yada ufak sıyrık ve yarıklar sonrasında çok acıdığı için kakası geldiğinde tuttuğunu ve canının acıyacağını düşündüğü için yapamadığını, tuttukçada kakanın o bölgede sertleştiğini ve bi süre sonra iyice kakası geldiğinde zorda olsa yapmaya çalışmasıyla tekrar yırtılıp acıması sonrasında gelişen bi süreçmiş...bunun için biz suan duphalac suruba başladık etki etmeye başladı çok şükür...poposundaki çatlak içinde anestol ve bepanthen krem karıştırıp sürüyorum ve inanaılmaz faydası oluyor..denemeni öneririm hiçbir yan etkisi çok bu kremlerin...

duphalacdan önce zeytinyağı içiriyodum gün içinde bununda faydası oluyor...en azından kaka çıkarken dışı yağlı oluyor ve poposu yırtılmıyor...açık açık yazdım ama özür dilerim yanlış ve kötü cümle kullandıysam....yanlız başka bi dr zeytinyağı içirirken çok dikkatli olunması gerektiğini aksi takdirde nefes borusunu yağ kaçırıldığında (allahım korusun) yağ zatüresi denilen hastalığın oluştuğun ve bununda ciddi tedavi sonucunda geçtiğini söyledi..dikkatle içiriyorum bende...
çok uzun yazdım ama canım aynı sorunu bende yaşadığım ve iyice psikolojimi bozduğum için sanada yardımcı olabilmek adına yazıyorum...

sabahları bi tane armudun suyunu sıkıp içiriyorum bi yakınımda çok işe yaramış bu yöntem...bunun dışında erik üzüm tarzı şeyleri zaten sen denemişsin...allah yardımcın olsun bitanem...

Son düzenleme:
cnm.ben kuru incir yazayım derken kuru üzüm yazmışım.oğlum nedeniyle bazen eksik ya da yanlış yazabiliyorum maalesef...yani kuru kayısı,kuru incir ve kuru mürdüm eriği...üçünü bir arada demlemen gerekiyormuş...

canım bilmiyorum yazıldı mı ama sabahları aç karnına eczaneden asidi alınmış zeytinyağı al ona bi iki damla limon sıkıp bebeğine ver.. gerçekten çok etkili..

Portakal suyuna zeytinyağı katıp içirseniz belki faydası olurdu,kabızlığa iyi geldiğini duymuştum. Çocuğunuz 9.5 aylıkmış portakalın bi zararı olmaz sanırım bi deneyin isterseniz.Geçmiş olsun

benim kızın doğduğundan beri hergün yapmazsa ortalığı yıkıyordu.kimisine o kadar etki etmez ağlamaz ama bizimki illa hergün yapacak..yapmayınca zeytinyağı içiriyordum br sonraki öğüne yapıyordu..yada pamuğu zeytinyağlayıp makattan sokuyordum 10 dk içinde boşalıyordu.düzene girene kadar yaptım bunu..zeytin yağı mucize resmen..çocuğum ağlayacağına içiririm dedim.iyikide yaptım.şimdi ikincidede düşünüyorum.

arkadaşlar, konuyu açtıktan kısa süre sonra çocuk cerrahına gittik. kızım 3,5 haftadır tedavi alıyor. gazi üniversitesi çocuk cerrahisinde bunun için bir krem formülü bulmuşlar. günde 2 defa o kremi sürüyorum. anestolü altını her değiştirdiğimde sürüyorum. bir günde 30 ml duphalac alıyor. 10 ml ile başladık. sonuç alamadıkça arttırdık. hala tam bir düzelme yok ama en azından arada bir kendisinin yaptığı oluyor. 30 ml den fazla alması gerekiyor muhtemelen ama daha fazlasını içiremiyorum. o krem yaralarını çok çabuk iyileştiriyor.
makat darlığı yokmuş, sadece aileden gelen bağırsak tembelliği varmış. bu tedaviyi kaç ay alacağımız belli değil ama tuvalet eğitimi zamanından önce çözmen lazım dedi doktor.
bir ara duphalac ı hiç içmemeye başlayınca magnesie calcinee ye geçtik. o mahvetti kızımı. resmen eski kolik sancılarına döndük. saatlerce sancısı dinmedi, kabus gibiydi. bu nedenle duphalacla devam ediyoruz tekrar.
ilgilenen herkese çok ama çok teşekkür ederim. bu uzun bir yol anladığım kadarıyla. sabretmeye devam etmek gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…