9.5 aylık bebegimin istahsizliği

Birde tavsiyem ben haftanın iki günü olmak kaidesiyle omega3 kullanıyorum (kızım 9 ay bir haftalık) bunların çocuk gelişiminde çok etkisi var iştah konusundan tutun bağışıklığa sağlıklı gelişime kadar etkisi çok büyük. Birde iştah konusunda siz ekstra olarak çocuklar için multivitamin var görümcem çocuklarına kullanıyor çok memnun o da

Merhaba,
Dogumum sezeryan üstelik 35. Haftada oldu.
Söylediğiniz birçok şeyi denedim ama ne yaptıysam olmadı. Önce kabızlık için çocuk cerrahine götürdüm. Onun verdiği tavsiye üzerine sicak suya oturtma, zeytinyağı vs yaptım. Ayrıca bir şurup ve 2 krem verdi kabızlık için. Bir süre işe yaradı sonra yine aynı oldu. Bu defa çocuk doktoruna götürdüm. Kulakları iltihap olmuş dedi ve antibiyotik verdi. Antibiyotik içtiği sürece iştahı iyi gitti fakat antibiyotik bittiğinde yine başa döndük.

Bende mamaları masum bulmuyorum fakat şöyle düşünün ; 11 aylık bir bebek ve çorba dışında başka birsey yemiyor. Bir yerde mecbur kalıyorum. Yeter ki karnı doysun misali.

Karadut şurubu kullandım bir süre işe de yaradı diyebilirim. Lakin sürekli kullanmak alışkanlık yaptı sanırım. Bir süre sonra etkisini kaybettik.

Sonuç olarak halen çorba ve yoğurt dışında birsey yediremediğim, buna rağmen kabızlık problemi yaşadığım ( ki yoğurdu probiyotik maya ile evde kendim yapmama rağmen ) bir bebeğim var. Kesinlikle başka birşey yemiyor özellikle katı gıda vs veremiyorum.

Geceleri ister istemez mama veriyorum. Geceleri başka şansım olmadığını biliyorum çünkü. Mama hakkında uzun uzun yazmışsınız bu yazdıklarınızı bende biliyorum ve anlıyorum ama yapabileceğim başka birsey yok. Geceleri çocuğa kaşıkla yemek yediremem ki zaten yemeyecektir.

Doğru canım Allah şifa versin, geçicidir umarım zamanla düzelir. Bana da çocuk doktoru demişti sezeryan çocuklara probiyotik damlası veriliyormuş doğar doğmaz. İnşallah nir şeylerin faydasını görürsün, hiç kolay değil. Minicikler insan dayanamıyor tabi Allah yardımcın olsun

Benim bebegimde bir ara reddediyordu. Eline yemesi icin salatalik vs vermeyin. Yemek saati gelince yedirmeye calisin. Yemezse 45dk sonra birdaha deneyin. Yemesi için zorlamayin. Dudaklarina yemekten degdirin, tadini alsin, isterse verin, istemezse birdaha vermek icin zorlamayin. Biz bu şekilde aştık bu sorunu.

2 Yemek kasigi yogurt+1tatli kasigi zeytinyagi+1 tatli kasigi kuruyemis+ ceyrek elma rendesi
Eger kizim 2 gunden fazla tuvalete cikmiyorsa bu karisimi veriyorum.
Sadece elma da tuvalete çıkmasına yardimci oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…