- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.825
- 898
Amsterdamdayim ben. " genel olrak" sorusuna burda yasayanlar farkli farkli cevaplar verir. Cunku amsterdamda dogu bati kuzey guney taraflari cok farklidir birbirinden. Birisi derki" cok bogucu, evler dip dibe, trafikten nefes alinmiyor vs vs". Ben daha cok" genisce mustakil evler , saginda sogunda parklari ve yesilliklerle bol, trafik yonunden cok sessiz nefes alinasi biyer" diyenlerdenim Amsterdam icin.
Ddigim gibi semtten semte fark ediyor bu soru. Ama tumunun genelinde guzel bi ulkedir hollanda. Tempolu, herkes kendi isinde ama bunu birbirini ezerek degil, hastanede hastalarin memnuniyeti en en mutlak temel olan, kurallar icinde yasayan bi ulke. Suc oranida fazla degildir. Bilmiyorum ne kdr dogru ama bi yerde okumustum " suc orani dusuk olan hollanda, hapishane kovuslarini multecilere yatakhane yapti" diye.
Oyle yani. Ben genel olarak severim burayi. Arada sirada ayrimcilik oluyor onuda artik haklarimizi bildigimiz icin altinda kalmiyoruz.
ben turist olarak gezdim amsterdamı ama turistik yerler güzel, orda yaşama gibi durum olabilirde gerçi bi kaç sene sonra belli olcak, oğlumun eğitim konusu beni endişelendiriyor kendisi şuan 7 ye geçti, eğitimini beğeniyor musun, ırkçılığa maruz kalıyormu çocuklar ve dutch öğrenmek zorundalar değil mi ingilizceyle olmuyordur