80 yıldır böylesi görülmedi... Ve kritik uyarı geldi...

Amsterdamdayim ben. " genel olrak" sorusuna burda yasayanlar farkli farkli cevaplar verir. Cunku amsterdamda dogu bati kuzey guney taraflari cok farklidir birbirinden. Birisi derki" cok bogucu, evler dip dibe, trafikten nefes alinmiyor vs vs". Ben daha cok" genisce mustakil evler , saginda sogunda parklari ve yesilliklerle bol, trafik yonunden cok sessiz nefes alinasi biyer" diyenlerdenim Amsterdam icin.
Ddigim gibi semtten semte fark ediyor bu soru. Ama tumunun genelinde guzel bi ulkedir hollanda. Tempolu, herkes kendi isinde ama bunu birbirini ezerek degil, hastanede hastalarin memnuniyeti en en mutlak temel olan, kurallar icinde yasayan bi ulke. Suc oranida fazla degildir. Bilmiyorum ne kdr dogru ama bi yerde okumustum " suc orani dusuk olan hollanda, hapishane kovuslarini multecilere yatakhane yapti" diye.

Oyle yani. Ben genel olarak severim burayi. Arada sirada ayrimcilik oluyor onuda artik haklarimizi bildigimiz icin altinda kalmiyoruz.

ben turist olarak gezdim amsterdamı ama turistik yerler güzel, orda yaşama gibi durum olabilirde gerçi bi kaç sene sonra belli olcak, oğlumun eğitim konusu beni endişelendiriyor kendisi şuan 7 ye geçti, eğitimini beğeniyor musun, ırkçılığa maruz kalıyormu çocuklar ve dutch öğrenmek zorundalar değil mi ingilizceyle olmuyordur

ben turist olarak gezdim amsterdamı ama turistik yerler güzel, orda yaşama gibi durum olabilirde gerçi bi kaç sene sonra belli olcak, oğlumun eğitim konusu beni endişelendiriyor kendisi şuan 7 ye geçti, eğitimini beğeniyor musun, ırkçılığa maruz kalıyormu çocuklar ve dutch öğrenmek zorundalar değil mi ingilizceyle olmuyordur

Ingilizceyle olmaz okulda, buranin kendi dilini ogretiyorlar. Ama ingilizceyle hayat ilerler burda oda gercek. Market kasiyeri bile ingilizce bilir. O yuzden eger sen ingilizce biliyosan anne olarak zorlanmazsin. Oglun 7nci sinif demissin, kac yasinda oluyor 7nci sinif? Ben turkiyede 2 inci sinifa kadr gittim ve yasim 8 di burya geldgimde. Ilk bir sene ozel dil sinifina yolladilar dili ogreniyim diye. En guzeli erken yasta gelmek. Ornegin kardesim 4 yasindaydi ve turkcede acemidir ornegin ama Hollandacayi ana dil olarak ogrendi. Yas ve ayak uydurmayi cok acik gozlemliye biliyorum ben. Biz 5 kardesiz. Ablam 15 abim 14 yasindaydi gldigimizde. Onlar daha cok turkce insanilar. Ben 8, kcuk kardesim 7 ve en kcugumuz 4 yasinda geldi. Benden kucukleri daha cok hollandca insanilar. Bense kardeslerin tam ortasindayim ve bu iki farkli grubun tam ortasindayim dil olarakta. Turkcem ve hollandacam 50%-50% oraninda. Ama yani neden olmasin, eninde sonunda ogreniyor cocuklar hergun okulda o dili duydugunu var sayarsak.

Ingilizceyle olmaz okulda, buranin kendi dilini ogretiyorlar. Ama ingilizceyle hayat ilerler burda oda gercek. Market kasiyeri bile ingilizce bilir. O yuzden eger sen ingilizce biliyosan anne olarak zorlanmazsin. Oglun 7nci sinif demissin, kac yasinda oluyor 7nci sinif? Ben turkiyede 2 inci sinifa kadr gittim ve yasim 8 di burya geldgimde. Ilk bir sene ozel dil sinifina yolladilar dili ogreniyim diye. En guzeli erken yasta gelmek. Ornegin kardesim 4 yasindaydi ve turkcede acemidir ornegin ama Hollandacayi ana dil olarak ogrendi. Yas ve ayak uydurmayi cok acik gozlemliye biliyorum ben. Biz 5 kardesiz. Ablam 15 abim 14 yasindaydi gldigimizde. Onlar daha cok turkce insanilar. Ben 8, kcuk kardesim 7 ve en kcugumuz 4 yasinda geldi. Benden kucukleri daha cok hollandca insanilar. Bense kardeslerin tam ortasindayim ve bu iki farkli grubun tam ortasindayim dil olarakta. Turkcem ve hollandacam 50%-50% oraninda. Ama yani neden olmasin, eninde sonunda ogreniyor cocuklar hergun okulda o dili duydugunu var sayarsak.

12 yaşında canım, ama gidecek olursa 14-15 yaşlarında olcak burda kalsa liseye başlayacağı yaşta yani, şuan kaç yaşındasın ben seni daha evli çocuklu gibi düşünmüştüm ama değilsin sanırım

Yanıyor burası :silah::mad::rolleyes::KK76:

Yangın var yangın var
Ben yanıyorum
Yetişin a dostlar ben yanıyorum

:halay::rapci:

Ne zaman normale dönecekmiiiş? Çarşı pazar gezmem lazım.

valla bir hafta devam ediyor hafta sonu daha kötü, sonrasını bilmiyorum, ama tüm yaz böyle geçcekmiş genel olarak bünyamin sürmeli öyle dedi, ağustosta öldürücü darbeler geliyor yani :(

12 yaşında canım, ama gidecek olursa 14-15 yaşlarında olcak burda kalsa liseye başlayacağı yaşta yani, şuan kaç yaşındasın ben seni daha evli çocuklu gibi düşünmüştüm ama değilsin sanırım

14-15 yas baya var. Biraz zorlana bilir ama bu tamamen ona bagli. Ornegin ablamla abimlede fark var, bakma sana onlar turkce dedgime. Mesela abim genc yasta calismaya basladi, okulu pek dikkate almadi ve 2 3 iste birden calisti. O yuzdendir mesela tarzanca ogrene ogrene su an cok gelisti dili. Oysaki ablam okula odaklandi, meslegini eline aldi ve okulda ogrendigiyle kaldi. Su anda zaten 2 cocuk annesi ve dille alakasi yok. Aksani( boylemi yaziliyor bilmiyorum) var ablamin. Abimin daha az bu aksan. Ama yani sonuc olarak okulu birakmali felan diyede dusunmeli asla. Cok guzel imkanlar var burda meslek yonunden. Cok guzel yerlere ulasilabilir turkiyeyle kiyaslarsak. Eger 15 yasinda gelirse ve okulun yanisira dilede yogunlasirsa( basta zorlaya bilir bu) o zmn sorun olmaz.

Yok evli degilim ben:).
Ben 22 yasima yeni girdim, okuyorum hala. 14 senedir burdayiz toplam olarak.
Herkes beni neden evli saniyorki ya?:KK48:

valla bir hafta devam ediyor hafta sonu daha kötü, sonrasını bilmiyorum, ama tüm yaz böyle geçcekmiş genel olarak bünyamin sürmeli öyle dedi, ağustosta öldürücü darbeler geliyor yani :KK43:

Birazcık normale dönse öğleden sonra da giderim ben. Sıcağı severim ama bişey olur diye korkuyorum. Bugün çıkacaktım, cesaret edemedim. Dışarda olmam lazım bir de, avm falan olmuyor.

Hafta sonunu da denizde geçiririz artık napalım.

14-15 yas baya var. Biraz zorlana bilir ama bu tamamen ona bagli. Ornegin ablamla abimlede fark var, bakma sana onlar turkce dedgime. Mesela abim genc yasta calismaya basladi, okulu pek dikkate almadi ve 2 3 iste birden calisti. O yuzdendir mesela tarzanca ogrene ogrene su an cok gelisti dili. Oysaki ablam okula odaklandi, meslegini eline aldi ve okulda ogrendigiyle kaldi. Su anda zaten 2 cocuk annesi ve dille alakasi yok. Aksani( boylemi yaziliyor bilmiyorum) var ablamin. Abimin daha az bu aksan. Ama yani sonuc olarak okulu birakmali felan diyede dusunmeli asla. Cok guzel imkanlar var burda meslek yonunden. Cok guzel yerlere ulasilabilir turkiyeyle kiyaslarsak. Eger 15 yasinda gelirse ve okulun yanisira dilede yogunlasirsa( basta zorlaya bilir bu) o zmn sorun olmaz.

Yok evli degilim ben:).
Ben 22 yasima yeni girdim, okuyorum hala. 14 senedir burdayiz toplam olarak.
Herkes beni neden evli saniyorki ya?:KK48:
:KK48::KK48: bilmem yorumların daha olgun galiba:KK48::KK48:

teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için:KK5::KK5:

Gece pencereleri açıp sabah kapatıyorum bende Urfa'da. Gündüzün sıcağı evin içine girmesin diye. Pencereyi açtığımda daha sıcak oluyor evin içi. Birde ılık ılık esiyor bulunduğum yer. Tam migrenlik.

Back