Teşekkürler. anne yoğun çalısıyor. Elinden geldiğince aktivite yapıyor kızıyla ama yetişemiyorum daha çok ilgi bekliyor diyor. sanırım babalarında devreye girmesi şartAnneden uzakta büyüyen çocuklarının Bi bölümü bu şekilde davranış gösterebiliyor hırçınlık söz dinlememe dikkat çekmeye çalışmak gibi tavsiyem annesinin daha fazla ilgi göstermesi beraber vakit geçirmeleri farklı aktiviteler yapması her çocuk anneden sevgi şevkat göstermesini ister ve bekler çalışan anneler bunu biraz daha fazla yapması gerekiyor
Demek ki yetmiyor Bi şeyler eksik yanlış yapılıyor mecbur değilse çalışmaya Bi süre ara verip kızıyla ilgilenebilir babanın devreye girmesi şart demişsiniz hiç katılmıyorum sorun anneden kaynaklı annenin çözmesi gerek babanın yeri farklı annenin yeri farklıTeşekkürler. anne yoğun çalısıyor. Elinden geldiğince aktivite yapıyor kızıyla ama yetişemiyorum daha çok ilgi bekliyor diyor. sanırım babalarında devreye girmesi şart
Niye sorun anneden kaynaklı?Demek ki yetmiyor Bi şeyler eksik yanlış yapılıyor mecbur değilse çalışmaya Bi süre ara verip kızıyla ilgilenebilir babanın devreye girmesi şart demişsiniz hiç katılmıyorum sorun anneden kaynaklı annenin çözmesi gerek babanın yeri farklı annenin yeri farklı
anne tam bence elinden geleni yapıyor. bence cocuk babayla az zaman geçiriyor ve bu yüzden eksik kaldığı için olabilirOlur neden olmasın ama baba annenin yerini tutabilir mi Bi süreden sonra kız evlat sonuçta anne daha iyi ilgilenebilir daha iyi anlar dilinden diye düşünüyorum o yüzden annenin halletmesş gereken Bi sorun bana göre
Çocuk belki de ilgi istiyordurMerhaba yakın bir arkadaşım için yazıyorum.
Bu sabah canı sıkkındı kızı sebebi ile.
Bende daha önce cocuk büyütmediğim için sizlere sormak istedik.
Arkadaşım çalısıyor.
8 yaşında bir kızı var. kaynanası bakıyor.
mesela kaynanasından gün sonunda işten geldiğinde ( eda bugun dışarda oynadı ayaklarını yıkamadan eve girdi) gibi sözler duymak istemediğini söylüyor.
kızına sabah yüzünü yıka dediğinde kızının kalkıp buzdolabı önünde içeçek baktığını söylüyor.
ama arkadaşım yüzünü yıkasın, saçını toplasın, gelsin sarılalalım istiyor.
gardırobunu güzel kullansın,
saçlarını banyoda tarasın istiyor (cocugu her yerde tarıyormuş sürekli uyarılara rağmen)
Çocuğu temiz olsun, güzel oturmayı olsun bilsin.
güzel oturmakla ilgili öğrettiklerini uygulasın istiyor. (bacakların acarak, dikkat çekici oturma sergiliyormuş)
atletleri hep dışarda oluyor kızının ,sürekli atletlerini toplamasını gerektiğini ama bunu yapmadığını.
ayagını elleyip ağızına sürdüğünü, arkadasımda uyarınca (anne ne var benim ayagım gibi sözler söylediğini söylüyor.
ellerini yıkadığında havluya silmeyip suyu etrafa sirkelediğini söylüyor.
cocugunada bunları güzellikle anlatan bir anne kendisi.
ama cocugu asla bu temizlik kurallarına yerine getirmiyor
(bunların dışında cocugu gerçekten tatlı bir kız, arsız değil. süsü püsü çok sever. sürekli annesinin makyaj malzemlerini kullanmak ister,güzel eşyalar giyip,saçlarına bir sürü tokalar takar, kolları bileklelik doludur.İnsalarla güzel konusur saygılı bir kızdır, konusunca güzel eğitim almış dersiniz ama eve gelince işler değişiyor)
arkadaşım arafta kalmış
acaba cocugundan cok mu şey bekliyorum diyor ?
yada cocugum sorumsuz mu diyor ?
sizce
evet bende öyleydim.kendi çocukluğumu hatırlıyorum, bana sürekli tatlı dille dahi olsa oturuşum - saç taramam - uyanır uyanmaz yüzümü yıkamam, yatağı toplamam gibi konularda uyarı yapıldığında inatla yapmazdım.
çünkü en tahammül edemediğim şey bişeyleri yapmam gerektiğinin "ısrarla" söylenmesidir.
yani annem için önce yüzümü yıkamam önemli olabilir ama ben uyanır uyanmaz soğuk birşey içmek isteyebilirim.
o yaşlarda aynen bu yukarıdaki cümleyi kurmuştum annemlere.
arkadaşınız asla kötü-yetersiz bir anne değil, sadece kızı ile çok farklı karakterleri var bence. ben olsam kızımı daha iyi tanımaya çalışıp onun kabullenebileceği şekilde açıklamalar yapmaya çalışırım.
O da olabilir ben tahmini konuşuyorum aile ilişkilerini bilemem genelde çalışan annelerin sıkıntısı bu oluyor ondananne tam bence elinden geleni yapıyor. bence cocuk babayla az zaman geçiriyor ve bu yüzden eksik kaldığı için olabilir
Merhaba yakın bir arkadaşım için yazıyorum.
Bu sabah canı sıkkındı kızı sebebi ile.
Bende daha önce cocuk büyütmediğim için sizlere sormak istedik.
Arkadaşım çalısıyor.
8 yaşında bir kızı var. kaynanası bakıyor.
mesela kaynanasından gün sonunda işten geldiğinde ( eda bugun dışarda oynadı ayaklarını yıkamadan eve girdi) gibi sözler duymak istemediğini söylüyor.
kızına sabah yüzünü yıka dediğinde kızının kalkıp buzdolabı önünde içeçek baktığını söylüyor.
ama arkadaşım yüzünü yıkasın, saçını toplasın, gelsin sarılalalım istiyor.
gardırobunu güzel kullansın,
saçlarını banyoda tarasın istiyor (cocugu her yerde tarıyormuş sürekli uyarılara rağmen)
Çocuğu temiz olsun, güzel oturmayı olsun bilsin.
güzel oturmakla ilgili öğrettiklerini uygulasın istiyor. (bacakların acarak, dikkat çekici oturma sergiliyormuş)
atletleri hep dışarda oluyor kızının ,sürekli atletlerini toplamasını gerektiğini ama bunu yapmadığını.
ayagını elleyip ağızına sürdüğünü, arkadasımda uyarınca (anne ne var benim ayagım gibi sözler söylediğini söylüyor.
ellerini yıkadığında havluya silmeyip suyu etrafa sirkelediğini söylüyor.
cocugunada bunları güzellikle anlatan bir anne kendisi.
ama cocugu asla bu temizlik kurallarına yerine getirmiyor
(bunların dışında cocugu gerçekten tatlı bir kız, arsız değil. süsü püsü çok sever. sürekli annesinin makyaj malzemlerini kullanmak ister,güzel eşyalar giyip,saçlarına bir sürü tokalar takar, kolları bileklelik doludur.İnsalarla güzel konusur saygılı bir kızdır, konusunca güzel eğitim almış dersiniz ama eve gelince işler değişiyor)
arkadaşım arafta kalmış
acaba cocugundan cok mu şey bekliyorum diyor ?
yada cocugum sorumsuz mu diyor ?
sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?