• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yaşındaki çocuk nasıl davramalı ? YARDIM

bosbank

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
443
432
53
27
Merhaba yakın bir arkadaşım için yazıyorum.
Bu sabah canı sıkkındı kızı sebebi ile.
Bende daha önce cocuk büyütmediğim için sizlere sormak istedik.
Arkadaşım çalısıyor.
8 yaşında bir kızı var. kaynanası bakıyor.
mesela kaynanasından gün sonunda işten geldiğinde ( eda bugun dışarda oynadı ayaklarını yıkamadan eve girdi) gibi sözler duymak istemediğini söylüyor.
kızına sabah yüzünü yıka dediğinde kızının kalkıp buzdolabı önünde içeçek baktığını söylüyor.
ama arkadaşım yüzünü yıkasın, saçını toplasın, gelsin sarılalalım istiyor.
gardırobunu güzel kullansın,
saçlarını banyoda tarasın istiyor (cocugu her yerde tarıyormuş sürekli uyarılara rağmen)
Çocuğu temiz olsun, güzel oturmayı olsun bilsin.
güzel oturmakla ilgili öğrettiklerini uygulasın istiyor. (bacakların acarak, dikkat çekici oturma sergiliyormuş)
atletleri hep dışarda oluyor kızının ,sürekli atletlerini toplamasını gerektiğini ama bunu yapmadığını.
ayagını elleyip ağızına sürdüğünü, arkadasımda uyarınca (anne ne var benim ayagım gibi sözler söylediğini söylüyor.
ellerini yıkadığında havluya silmeyip suyu etrafa sirkelediğini söylüyor.
cocugunada bunları güzellikle anlatan bir anne kendisi.
ama cocugu asla bu temizlik kurallarına yerine getirmiyor

(bunların dışında cocugu gerçekten tatlı bir kız, arsız değil. süsü püsü çok sever. sürekli annesinin makyaj malzemlerini kullanmak ister,güzel eşyalar giyip,saçlarına bir sürü tokalar takar, kolları bileklelik doludur. :KK70: İnsalarla güzel konusur saygılı bir kızdır, konusunca güzel eğitim almış dersiniz ama eve gelince işler değişiyor)

arkadaşım arafta kalmış
acaba cocugundan cok mu şey bekliyorum diyor ?
yada cocugum sorumsuz mu diyor ?

sizce

Son düzenleme:
Anneden uzakta büyüyen çocuklarının Bi bölümü bu şekilde davranış gösterebiliyor hırçınlık söz dinlememe dikkat çekmeye çalışmak gibi tavsiyem annesinin daha fazla ilgi göstermesi beraber vakit geçirmeleri farklı aktiviteler yapması her çocuk anneden sevgi şevkat göstermesini ister ve bekler çalışan anneler bunu biraz daha fazla yapması gerekiyor

Anneden uzakta büyüyen çocuklarının Bi bölümü bu şekilde davranış gösterebiliyor hırçınlık söz dinlememe dikkat çekmeye çalışmak gibi tavsiyem annesinin daha fazla ilgi göstermesi beraber vakit geçirmeleri farklı aktiviteler yapması her çocuk anneden sevgi şevkat göstermesini ister ve bekler çalışan anneler bunu biraz daha fazla yapması gerekiyor
Teşekkürler. anne yoğun çalısıyor. Elinden geldiğince aktivite yapıyor kızıyla ama yetişemiyorum daha çok ilgi bekliyor diyor. sanırım babalarında devreye girmesi şart

Teşekkürler. anne yoğun çalısıyor. Elinden geldiğince aktivite yapıyor kızıyla ama yetişemiyorum daha çok ilgi bekliyor diyor. sanırım babalarında devreye girmesi şart
Demek ki yetmiyor Bi şeyler eksik yanlış yapılıyor mecbur değilse çalışmaya Bi süre ara verip kızıyla ilgilenebilir babanın devreye girmesi şart demişsiniz hiç katılmıyorum sorun anneden kaynaklı annenin çözmesi gerek babanın yeri farklı annenin yeri farklı

arkadasım da, annesini cok yakın bir zamanda intarharla kaybetti malesef. zor alah kolaylık versin :(

çalışan anne olarak bu dönemi ben de atlattım zor. önemli olan uzun zamanlar geçirmek değil güzel zaman geçirebilmek. kaliteli zaman dedikleri yani. mesela işten gelip mutfağa girdi arkadaşınız. mecbur akşama yemek lazım ama kız da akşama kadar anneyi görmemiş ona da anne lazım. çağırsın kızını da mutfağa ama yardım et diye değil mesela sen yanımda olunca enerjim yerine geliyor gel de yanımda ol diye iş yaparken çorbayı sen karıştır da lezzetlensin diye. bir yandan da sohbet muhabbet ama sadece kızına ne yaptın nasıl geçti bugünün değil ay işyerinde şöyle oldu böyle oldu güle eğlene. kızı onla birlikte olmaktan zevk aldığını görsün. gel bu akşam senin istediğin filmi izleyelim diyip kolunun altına alsın mesela salonda otururken. yani günük hayatında ona daha çok yer açsın. daha fazla ilgi daha fazla aktivite demek değil kızı muhtemelen aktivite isteyecek yaşı geçiyor artık hayatına ortak olmak büyüdüğünü hissetmek istiyor. Bunu yaptıktan sonra braz zaman geçtikten sonra yapmasını istediklerini yapmamasının kendisini nasıl üzdüğünü anlatsın. mesela heryerde saç taradığında hep dökülüyor ve ben süpürgeye daha çok zaman harcamak zorunda kalıyorum hem yoruluyor hem de siz harcayacağım zamanımı enerjimi süpürgeye harcıyorum gibi. kızmak yerine bol bol psün sarılsın kızına. biz de bir 6 ay yaşadık bu kriz gibi dönemi benim ki erkek biraz daha farklısıydı. sabır ve anlayış, kavga yerine bol sohbet çözecektir.

Demek ki yetmiyor Bi şeyler eksik yanlış yapılıyor mecbur değilse çalışmaya Bi süre ara verip kızıyla ilgilenebilir babanın devreye girmesi şart demişsiniz hiç katılmıyorum sorun anneden kaynaklı annenin çözmesi gerek babanın yeri farklı annenin yeri farklı
Niye sorun anneden kaynaklı?
Baba da işte çalışıyor, baba bir süre ara verip kızıyla ilgilense olmaz mı?

Olur neden olmasın ama baba annenin yerini tutabilir mi Bi süreden sonra kız evlat sonuçta anne daha iyi ilgilenebilir daha iyi anlar dilinden diye düşünüyorum o yüzden annenin halletmesş gereken Bi sorun bana göre

Olur neden olmasın ama baba annenin yerini tutabilir mi Bi süreden sonra kız evlat sonuçta anne daha iyi ilgilenebilir daha iyi anlar dilinden diye düşünüyorum o yüzden annenin halletmesş gereken Bi sorun bana göre
anne tam bence elinden geleni yapıyor. bence cocuk babayla az zaman geçiriyor ve bu yüzden eksik kaldığı için olabilir

kendi çocukluğumu hatırlıyorum, bana sürekli tatlı dille dahi olsa oturuşum - saç taramam - uyanır uyanmaz yüzümü yıkamam, yatağı toplamam gibi konularda uyarı yapıldığında inatla yapmazdım.
çünkü en tahammül edemediğim şey bişeyleri yapmam gerektiğinin "ısrarla" söylenmesidir.
yani annem için önce yüzümü yıkamam önemli olabilir ama ben uyanır uyanmaz soğuk birşey içmek isteyebilirim.
o yaşlarda aynen bu yukarıdaki cümleyi kurmuştum annemlere.
arkadaşınız asla kötü-yetersiz bir anne değil, sadece kızı ile çok farklı karakterleri var bence. ben olsam kızımı daha iyi tanımaya çalışıp onun kabullenebileceği şekilde açıklamalar yapmaya çalışırım.

Büyük çocuktan bisey isteyince yapmıyor(du)...
Mesela gece beraber gideriz banyoya hadi diş fırçalayalım yahut sabah hadi yuzumuyuz yıkayalım baba işten gelince babaya hoşgeldin diyelim böyle böyle öğrendi. Şuan bisey demiyorum kendi işini kendi görüyor..

Arkadaşım çalısıyor.
mesela kaynanasından gün sonunda işten geldiğinde ( eda bugun dışarda oynadı ayaklarını yıkamadan eve girdi) gibi sözler duymak istemediğini söylüyor.
kızına sabah yüzünü yıka dediğinde kızının kalkıp buzdolabı önünde içeçek baktığını söylüyor.
saçlarını banyoda tarasın istiyor (cocugu her yerde tarıyormuş sürekli uyarılara rağmen)
güzel oturmakla ilgili öğrettiklerini uygulasın istiyor. (bacakların acarak, dikkat çekici oturma sergiliyormuş)
atletleri hep dışarda oluyor kızının ,sürekli atletlerini toplamasını gerektiğini ama bunu yapmadığını.
ayagını elleyip ağızına sürdüğünü, arkadasımda uyarınca (anne ne var benim ayagım gibi sözler söylediğini söylüyor.

(bunların dışında cocugu gerçekten tatlı bir kız, arsız değil. süsü püsü çok sever. sürekli annesinin makyaj malzemlerini kullanmak ister,güzel eşyalar giyip,saçlarına bir sürü tokalar takar, kolları bileklelik doludur. :KK70: İnsalarla güzel konusur saygılı bir kızdır, konusunca güzel eğitim almış dersiniz ama eve gelince işler değişiyor)

arkadaşım arafta kalmış

sizce
Çocuk belki de ilgi istiyordur

kendi çocukluğumu hatırlıyorum, bana sürekli tatlı dille dahi olsa oturuşum - saç taramam - uyanır uyanmaz yüzümü yıkamam, yatağı toplamam gibi konularda uyarı yapıldığında inatla yapmazdım.
çünkü en tahammül edemediğim şey bişeyleri yapmam gerektiğinin "ısrarla" söylenmesidir.
yani annem için önce yüzümü yıkamam önemli olabilir ama ben uyanır uyanmaz soğuk birşey içmek isteyebilirim.
o yaşlarda aynen bu yukarıdaki cümleyi kurmuştum annemlere.
arkadaşınız asla kötü-yetersiz bir anne değil, sadece kızı ile çok farklı karakterleri var bence. ben olsam kızımı daha iyi tanımaya çalışıp onun kabullenebileceği şekilde açıklamalar yapmaya çalışırım.
evet bende öyleydim.

dediğiniz gibi anne ve cocugun karakteri farklı. Anne aslında zorlamıyor cocuğu. cocuk ödev asla yapmak istemiyor. sayı saymayı biliyor ama mesela inatla 38-den sonra 45 gelir diyor. aslında biliyor 39 gelir. değişik...

anne tam bence elinden geleni yapıyor. bence cocuk babayla az zaman geçiriyor ve bu yüzden eksik kaldığı için olabilir
O da olabilir ben tahmini konuşuyorum aile ilişkilerini bilemem genelde çalışan annelerin sıkıntısı bu oluyor ondan

Arkadaşım çalısıyor.

arkadaşım arafta kalmış

sizce

Bence yapı meselesi.benim kızımda aynı babası özelikle yıllardır uğraşıyor hala dış fırçalama el yıkama alışkanlığı oda toplama yalvararak yaptırıyoruz artık.bazen kızdığım dada güzellikle.anlattigimdada çok üzülüyor tamam annecim diyor 10 dk sonra aynı ben genetik olarak tembel ve rahat olduğunu düşünüyorum zira aileden birine kopya gibi benziyor

Back