Kıslar bana onerebılecegınız bı dıet lıstenız varmı calıŞan oldugum ıÇın pek dıger lerınız takıp edemıyorum
tşk ederim kaptanım sende benim kalbimdesin çok saolun herşey için destekleriniz için hepinizi çok seviyorumm
şekerkızı tanıyorum cnaım zaten diğer topikten arkadaşım burda onu gördüğüme çok mutlu oldum eminim oda güzel paylaşımlarda bulunacak oda kilolarından kurtulacak ve eminim birgünikimizde bebişi olacak
:dance:
Burdayım bitanem nezaman birşey ihtiyacın olursa yanındayım merak etme kurtulacaz bu kilolardan hiç üzülme birgün bizimde olacak kuşum şeniz
cnmmm şimdi 7.takımdan arkadaşlar sağlık orucu die bir diet yapmışlar
biri haftada 6 kilo diğeri 3 kilo vermiişdelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden:1shok:
şimdi o linkii buraya bulup koplayalıcaam
isteyen arkadaşlarala onu yapacağııza.s
azracım sormak istediğin bişey olursa sorabilirsin canım bizim geçen cuma gününe bakarsan geçmiş olarak orda herşey yazılı canım ben 60 la başladım cumartesi başladım bugün 56 yım 4 kilo verdim %olarak 6.67 ama listede geçen hafta 59.4 olduğu için 3.5 yansıdıbugün pazara kadar ara vericez pazar kendimizi hazırlama günü pazartesi tekrar ancak bu ara dediysek çok yemek yk salata yoğurt çorba salatalık patates haşlaması ızgara meyve sebze ve sebze yemeği çok az olmak kaydıyla her türlü sorularınız olursa hayal ve ben cevaplarız canım Şeniz a.s.
saol cnm bnmmyaaaopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanzemuszemus
siz verdinz bizde verek de kurtulak şu kilolardaan kaydirigubbakcemile5
yapma aşkıım:teselli:azra bul şu diyet listesini bu gün icimde nedeni bbelli olmayan bir üzüntü var hep aglamak istiyorum cok üzgünüm bu sıkıntıyla belki yaparım hı
bende yapacam o listeden nasılsa bende yapayımm pazartesi başlarım bend eyaparım tabi adetim gelirse :roflol:cnmmm şimdi 7.takımdan arkadaşlar sağlık orucu die bir diet yapmışlar
biri haftada 6 kilo diğeri 3 kilo vermiişdelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden:1shok:
şimdi o linkii buraya bulup koplayalıcaam
isteyen arkadaşlarala onu yapacağııza.s
kız neden sende benden mi kıskandım ne oldu cnaımcım söyle bana opuyorumnanaktanazra bul şu diyet listesini bu gün icimde nedeni bbelli olmayan bir üzüntü var hep aglamak istiyorum cok üzgünüm bu sıkıntıyla belki yaparım hı
azra bul şu diyet listesini bu gün icimde nedeni bbelli olmayan bir üzüntü var hep aglamak istiyorum cok üzgünüm bu sıkıntıyla belki yaparım hı
kızlar hemen söliyim bi iş çıkmadan bulduğum yeni şeyin adı ***** SAĞLIK ORUCU******
bir nevi detoks vücudumuzu zehirlerden arındıralım diye bunu seçtim ve yapanların verdikleri kiloyu görünce aklım şaştı 10 günde 5 kilo veren var 11 günde 6 kilo veren 3 günde 2 kilo veren vb...okudukça hoşuma gitti çünkü son günlerde sırtımda omzumda kolumda bacağımda heryerimde sivilce çıkıyor buda toksinleri işaret ediyormuşkullandığım ilaçların karaciğerde biriktiğini düşündükçe beni başka nasıl hastalıklar bekliyo kimbilir özetle isterseniz buraya da aktarayım beğenirseniz siz de başlarsınız hemen ön bilgiyi vereyim arkasından detoks proğramı gelecek
SAGLIK ORUCUYLA KILO VEREN ARKADASLARIMIZ
HERCAI 21 GÜNDE 13 KILO
ELIZABETH 21 GÜNDE 11 KG
FURKFILIZ 17 GÜNDE 9 KILO
KUSLUCA 21 GÜNDE 15 KILO
SERSENIS 11 GÜNDE 7 KILO
SIRIN 10 GÜNDE 5 KILO
ALYAZMALI 10 GÜNDE 5 KILO
KATRE26N 6 GÜNDE 3.4 KG
NAZAY 5 GÜNDE 3,5 KG
HERCAI 21 GÜNDE 13 KILO
ASLIÖGRETMEN 6 GÜNDE 2 KILO
UGURUM 6 GÜNDE 8,4KG
DENIZKIZI 3 GÜNDE 2,8KG
SÜHEDA 7 GÜNDE 3,2KG
IHL SEMA 4 GÜNDE 3 KILO
TAHIRE 4 GÜNDE 3 KILO
ELANURA 11 GÜNDE 5 KILO
SEVSEN 5 GÜNDE 3 KILO
AYICIK 13 GÜNDE 7 KILO
INCECERKEZ 7 GÜNDE 3 KILO
RENK 6 GÜNDE 3 KILO
(sendezayıfladan alıntı )
Vücudun kendi kendisini iyileştirme yöntemleri çoktur, oruç sırasında bu iyileştirme yöntemlerinin hepsi aynı anda çalışır. Çünkü oruç vücudun tüm bu muazzam iyileştirme yöntemlerinin hepsinin üstünde bir etkiye sahiptir. Bir nevi onlara kumandanlık edebilme yeteneğine ve gücüne sahiptir. Hastalıklarda kullanılan düzeltici bir yöntemdir. Oruç vücutta hayatsal fonksiyonları yeniler ve iyileşmesini sağlar. Şunu anlamamız gerekiyor ki, eğer hastalandığımız zaman vücudumuzun yiyeceklere karşı bir isteği kalmazsa ve onları reddederse, şu anlaşılmalıdır ki vücudun kendini yenilemesi ve hastalıklardan kurtulması için oruca ihtiyacı var. Akıl sahibi insan için bu durumda kimyasal ilaçlarla hastalık tepkilerini bastırmak yerine oruç tutması makbuldür.
Bütün bunlarla beraber bilinmesi gerekir ki, oruç tedavisini yapmanın tabi ki bazı zorlukları yok değildir ve hatta bilinçsiz ve gözetimsiz yapılırsa çok tehlikeli de olabilir.
Oruç tedavisinde fiziksel değişmeler çok da belirgin bir şekilde meydana gelmez bu yüzden herhangi bir endişe söz konusu olmaz. Fakat bununla beraber olabilecek yan etkiler şunlardır. Dil bir tabaka ile kaplanır, ağızda kötü bir tat ve nefeste kötü bir koku meydana gelir. Dişler solgun görülebilir. Aslında oruç tedavisinin bu durumu akut bir hastalığın meydana getirdiği rahatsızlığa benzemektedir. Bu durumlar arınma sırasında ortaya çıkan normal durumlardır. Tedavinin başından sonuna kadar tedricen vücut temizlenir, kendisindeki toksinlerden oluşan fazlalıkları atar, tedavi gerçek bir açlık hissine kadar devam eder. Sonunda ağızdaki kötü tat ve nefesteki berbat koku gider.
Orucun başlangıcında idrar normaldir. Fakat bir gün sonra idrarda da bir koyulaşma meydana gelir, neredeyse siyah bir renk alır. Kokusu da çok keskindir. Hatta bu durumu oruç tedavisini anlamayan bir doktora söyleseniz o size hemen antibiyotik vermeye çalışacaktır. Bir veya iki hafta sonra, oruç tutan kimsenin durumuna bağlı olarak, idrar temizlenmeye başlar, daha berraklaşır, o kötü kokusunu da kaybeder.
kaynak(sendezayıfla)
Dokuların Yenilenmesi
Orucun tüm mükemmel sonuçları sadece toksinlerin atılması ile sınırlı kalmaz. Oruç sırasında organizma, öz hasta dokularını yemeye başlar, böylece ilaçların ve ameliyat bıçaklarının ulaşamadığı ur ve tümörleri kuşatır ve onları içten çökertir. (eğer urlar veye tümörler son aşamaya gelmemişse)
Hiçbir cerrah, sağlıklı dokuları muhafaza ederek ve onlara hasar vermeden ödem veya ülserin zararlı hücrelerini imha edemez. Ama büyük doktor “ORUÇ” bu ameliyatı kolaylıkla yapar. Bundan başka, hastalıklı hücreleri imha ederken organizma yeni, tamamen sağlıklı hücreler oluşturur. Bu, oruç sırasında mümkün olur, özellikle yeni hücreler yoğun olarak yeniden yapılma döneminde oluşurlar. Örneğin orucun 28. gününde mide salgısının tamamen yeniden yapılışı ile kalmayıp, ileri fonksiyonel hücreler sayesinde oldukça “sağlıklı rezerv” kazandığı saptanmıştır.
Benzer yenilenme diğer organ ve dokularda da meydana gelir, zira “oruç üniversal bir doktordur”. Lehim yerleri, ödemler, sertleşmiş bölgeler, siroz ve nekrozlar (nekroz etkisi sonunda hücreler işlevsel özelliklerini yitirir ve tam çözünmeye sonuçta da yapısal bozukluklar ortaya çıkar) iyileşme sürecine girer.
kaynak sendezayıfla
Organlarda Toksinlerin Birikme ve
Atılma Yolları
Beden kilosunun % 20 sini oluşturmakta olan deri organizmadaki zehirlerin atılması yolunda en işlevsel olanıdır. Deri gözeneklerinden atılan toksinler idrar ve diğer dışkı yollarından atılan toksinlere oranla 3-4 kere fazla toksin ve cüruflar atılmaktadır. Deride görülmekte olan, sivilce, mantar, yara ve yağ bezeleri vücudun toksinlerle dolup taştığını ve yakında ciddi hastalıkların ortaya çıkacağını haber veriyor. Toksin ve cürufların daha çok biriktiği organların önünde karaciğer ve safra kesesi gelmektedir. Bu organlar sindirim sisteminden gelen tüm yararlı ve zararlı ne varsa her şeyi kendilerinde biriktirmekten sorumludurlar.
Yararlı olanlar burada depolandıktan sonra diğer organlara dağıtılmaktayken, zararlı olanlar önce bu organları bozar sonra da başka parçalara sıçramaya başlar. Safra yollarında eski safra birikimi tedricen, muma benzer küçücük taşlara dönüşecektir, bununla da tüm sistemde maddeler mübadelesi bozulmaya başlayacaktır, sindirim sisteminin gücü azalacak, toplar damarlar tıkanacak ve durgun hale gelecektir.
Tahminen 7-10 gün açlık sırasında sizde karaciğer temizlenmeye başlayacak bu arınma veya bıçaksız ameliyat sureci sizi ilk önce zayıf ve halsiz düşürebilir, lütfen böyle bir durumda kötü oldum diyerek paniklemeyin. Eğer bu arada lavman yaparak kendinize yardım ederseniz içinizden atılan kötü kokulu mazota benzer kitleyi göreceksiniz, bunlar karaciğer ve safra yollarından atılan gereksiz, yağlar, taşlar ve zehirlerdir. Karaciğeriniz temizlendikten sonra bedeniniz yeniden düzene girecektir, bunun yansıması, eğer şişmansanız zayıflarsınız. yok zayıfsanız kilo alırsınız, (oruçtan sonra) dişlerinizin minesi iyileşir, varsa taşları dökülür. Hafızanız güçlenir, gözleriniz parlar ve iyi görür.
kaynak sendezayıfla
bu kısım çok güzel
Oruç tedavisi gerçekçi bir temizleme sürecini başlatır ve tedavi sonunda vücut dokuları bütünüyle temizlenir.
(Tedavinin uzunluğuna da bağlı olmak kaydıyla). Fakat kişi tekrar aşırı ve zararlı beslenme sürecine girerse vücut dokuları yine toksinlerle dolmaya başlar ve hastalıklar da bize tekrar döner. Buna da “beslenme intiharı denilir” böyle bir durumda kişi kendini kınamalıdır orucu veya doktorunu değil.
Çok Yiyen, hayatını yer. Hayatını yiyenlerin elde ettikleri, ancak ölümdür. Midesinin kulu olan kimsede, ne akıl, ne gönül, ne göz, ne kulak olur.
kaynaksendezayıfla
Kilolarından dolayı oruç tutan bir hanımın yazmış olduğu mektup;
Y. Y . ( 24 ) “ Açlık tedavisi süresince çok değişik şeyler yaşadım. Kilo vermek için çok defa perhiz yaptım. Ama hep başarısız oldum. İdrar yolu için aldığım ilaçlar da hiç fayda vermedi.
Sancı için aldığım ilaçların da hep yan etkisi bulunurdu. Bir arkadaşım bana Gülhan Beyi tavsiye etti. Bu yöntemi de deneyeyim dedim ve hiç pişman olmadım. 11 günde 13 kilo verdim.
Biraz sıkıntı çektim, ama bir ameliyat için çektiğimiz sıkıntıları düşünürsek bu sıkıntı sinek ısırığı gibi bir şeydi. Kilo vermemin yanısıra ağız kokusundan kurtuldum, sancı ve baş ağrısı duymuyordum.
Bol miktarda balgam söktüm. Kara ciğerim temizleniyordu. İlk olarak kiremit renkli bir sıvı kusmuştum. Çok korktum bu tedavinin mahiyetini bilmediğim için mide kanaması geçiriyorum zannettim meğer karaciğerim bozuk olması ve onun tedaviye muhtaç olduğunun işaretiymiş ve koyu renkli sıvı kara ciğerimden geliyormuş. Daha sonraları yem yeşil oldu bu sıvılar. Artık zehir kusuyordum.
Yıllardır içtiğim sigaraların, yaşadığım sefaletin cezasını çekiyordum. Çok enteresan bulduğum, geceleri rüyalar görüyordum ve cenabı-ı Allah manamda bana güzel çok lezzetli taamlar yediriyordu. Sabah kalktığım zaman doymuş gibi uyanıyor ve açlık hissetmiyordum.
kaynak sendezayıfla
1992 tayinim İzmir’e çıkınca çok sevindim çünkü burada yabancı diyarda tahsil gören hem profesör’lerimiz var hem yurt dışından getirilen tıbbı cihazlar var. Araştırdım en iyi E… bey efendiyi tavsiye ettiler. Gittim özel Muayenesine 15- 20 dakikalık muayeneden sonra git yarın gel üniversiteye dedi, gittim, orada bir Doçent bir tanede hemşire çağırdı tarif etti dizimden su aldılar ve 10 cclik enjektörle ilaç verdiler. Ve eve gönderdiler. Bir ay sonra uyuşmalar gitti aynı ağrılar ve sızılar devam etti, bunun yanında günde sabah, öylen, akşam için değişik ilaçlar alırdım. Maalesef yine dizde şişlik yine kistli ağrılarım devam ediyordu. Çok doktorlara devam ettim yine aynı problem aynı kortizon ilaçlarıyla avutuldum yani 20 senelik romatizmalı arterit hastalığım devam etti. Yalnız hep halime şükür ederdim, beterin beteri var diyordum. Muhakkak Allah her derdin hastalığın dermanını göndermiştir arayıp bulmak lazım.
Ben 25 Nisan 2002’den 10 Mayıs 2002’ye kadar oruçlu kaldım. 15 gün boyunca vücudumdan zehirler akmaya başladı sonuçta kilom 97’ten 73’e indi, şekerim 120’den 75’e indi, tansiyonum 17’den 13’e indi, 390 kolesterolüm 135’e indi. Halbuki 20 senede gittiğim doktorları toplasam 200’ü geçmiştir. Maalesef 20 senede bizi sedyelik ettiler. Ama bunu samimiyetimle söylüyorum ben bu mektubu yazarken gözlerim sevinç yaşları döküyor. 20 günde Allah’ın izniyle ayağa kalkıp, koşup, manken gibi olduk ve yeniden hayata döndük.”
kaynaksendezayıfla
gelelim nasil yapildigina
oruca baslamadan önceki günü hazirlik günü olarak gecirmeliyiz
hazirlik gününde meyve sebze pilav az yagli patates gibi hafif seyler yenmeli aksamda yine az yiyip yatilmali
sabah kalikinca müshil kullanilmali
müshil olarak bagirsak bosaltimina yardimci olacak ve zararli olmayan birsey tercih edilmeli
eczaneden sorulup müshil alinabiliir veya sinameki yesilcay herhangi bir bagirsak bosaltimini gerceklestirebilecek cay tercih edilebilir
burda bagirsak bosaltimi cok önemlidir cünkü mide ve bagirsak tamamen bosalinca aclik hissi olusmaz ve böylece dayanmak daha kolay olur
evet nerde kaldik müshil kullaniyoruz sabah sonra bitki cayi meyve cayiyla güne basliyoruz
ögle ve aksam ögünü olarakda 100%100 SAF MEYVE VE SEBZE SULARI TERCIH EDILMELIDIR
eger varsa bu sulari kati meyve sikacaginda hazirlamalidir yoksa hazir meyve sulari icilebilir
fakat dikkat edilecek diger bir noktada sudur ki bu sulari suyla karistirip icmek gerekir kabizligi önlemek icin
ve bu meyve sebze sularinin kalori miktari günlük 300ü gecmemellidir
ve günde en az 3 litre su icmelidir
kaynaksendezayıfla
bende yapacam o listeden nasılsa bende yapayımm pazartesi başlarım bend eyaparım tabi adetim gelirse :roflol:
CNM BEN HALA AEDT OLMADIM BILIYOMUSUN 9GUN GECTI KANDADDA CIKMADI AMAN HAYIRLISI YANAPALIM
ne olur cnmmcanım ben anlatayım isterseniz bulamadıysan selma sıkma canının bende en ümitsiz anda başlamıştım azracım yanlız orda tüm açıklamalrı kopylaki arkadaşlar okusunlar çünkü tam anlamıyle liste yok ve daha sonraki 1-2 günde benim çıkarttıklarımı kopyala inanın ben 5 yıldır bu rakamı görmemiştim şimdi herkesin bunu yaşamasını istiyorum
NEDEN CNM DURUP DURUKEN NEDEN OYLE OLASINKI VARSA BI SORUNUN ÖZELDEDEKONUŞABILRSIN AMA POSITIF OLMAYA BAK CNM SU BIR HAFTADIR BENDE HAYATA KUSMNUŞ GIBI DOLANIYODUM AMA HAYAT DEVAM EDIYO NEDEN GERIYE KALAN VAKTIMI DAH IYI POSITIF GECIRNIYIM VARDIR ELBET HERSIKINTISIN BIR MUJDESI GULUMSE BAKEM YADA IYICE AGLA DOK IÇINI ONDAN SAONRA RAHATLARSIN BELKI AMA SUAN KI VAKTINI BIRDAHA NASIL GERIYE GETORECKSINKI ANINI YASA MUTLU OL HAYATIM:1hug:
bend umudum yok bekliyorum canım zaten günüm 14 geldi geldi gelmedi kan yaptırırım ondan sonrada yoluma dsevam ederim demi ama ölmedikyaa birdahaki aya der devam ederim her ay birdahaki aya :roflol:umutlar bitmez nede olsa allah hayırlısını versin canımmCNM BEN HALA AEDT OLMADIM BILIYOMUSUN 9GUN GECTI KANDADDA CIKMADI AMAN HAYIRLISI YANAPALIM
selma kız ben bunu biliyorum benim bir arkadaş yapıyor 2 gün içiyormuşun sanırım sonra başka şeyler yiyormuşun haftada 3 kilom vermiş odabana mantıklı gelmedi ben kendi adıma boş ver diyorum
canım ben daha önce dietisyene gittim 14 kilo verdim aynı dieti uyguluyorum ama artık veremiyorum değiştirmem gerekiyor istersen bir ara yazarım ama şu yeni meyva sulu şeyi deniyecem bizim neslihan yapıyor onu 2 günde 1,5 kilo verdi haftada 3 kilo verdi biliyorsun neslihanı demi canımİlter nerdesın senın suan yapmıŞ oldugun bır dıet varmı cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?