inanmayın. bir kere o bilinç yok 8.sınıf çocuklarının çoğunda. ben geçen sene 8 iken hızlı okuma dersi aldırdım ne işe yaradı hiç.
bol bol test çözsün ve saat tutarak deneme çözsün.
şok oldum, sen ergen çocuk annesi misin? Ben hep yaşitiz zannediyordum seninle, 29-30 falan.
Ben dokuzuncu sınıftayken annem de bizi hızlı okuma kursuna götürmüştü. O zamanlar da çok cimri bir çocuktum. 'anne ben zaten hızlı okuyorum,gerek yok' dedim, dinlemedi.
Hayatıma da katkısı sıfır. Gerçekten de o metoddaki gibi gözü fıldır fıldır oynatip hızlı okuyan var mı? Okumak benim için bir zevk valla ,bir sağdan,hop bir soldan ,bir yukaridan , bir aşağıdan...aman da hızlı okuyacağım diye şaşı olacagima hiç okumam daha iyi :)
Bence hızlı okumanin tek yolu vardır hep okumak, daha çok okumak...ben kendimi bildim bileli ne bulursam okurum. Küçükken çocuk kitabı okurdum, evdeki ansikopedileri okurdum, ergen oldum hey girl,go girl,cosmo girl,salsa,trendy ne varsa, küçük reklamlara kadar okurdum...WC'de bile yanima kitap almadiysam deterjanın, sampuanin arkasını okurdum
haliyle hep hızlı okuyan, okuduğunu anlayan biri oldum .
Bence aileler çocuğunu böyle kurslara göndermektense kitapla baristirsin. Her çocuğun gönlüne göre bir kitap vardır.
Bizim bir aile dostumuz da anneme 'sizinkiler ne güzel, bizim kiz kitap okumuyor' diye yakinirdi,ergenlik zamanlarında. Kıza alıp okumadı diye yakındiklari kitaplar da 'kucuk sahabeler' , 'dosta dogru' ,'peygamberimi neden seviyorum' içerikli, içinde ideal insanların pek dürüst yaşamları ve ahiretlerini kurtaracak ogutlerle dolu kitaplardı. Yaz tatilinde kız bizim evde bir hafta zaman geçirdi, bizim epsilon ve yozlaşmış ilkgençlik yayınlarından kitapları su gibi icti
kızlar arasi çeteleşme, sigara, flört, ilk öpüşme, ergenlik sorunları, aileden nefret etme, kimse beni anlamıyor diye kapıyı çarpan ergenler, kaos...meğer kız bunları okumayı seviyormuş
bizim evde kitapların büyülü dünyasına giriş yaptı , elbet zamanla tarzını düzeltti ...
Yani bence çocuk , kitap okumayı sevmiyorsa seveceği kitaplar bulmak lazım. Elbet o vakit heyecanla çevirecektir sayfaları... Harry Potter denmiş yukarıda. Harika bir fikir . Kız, erkek herkes Harry Potter kitaplarına bayılır. Ucyuz beşyüz sayfa su gibi geçer.