- 5 Ekim 2018
- 1.641
- 1.277
- 39
Öncelikle hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutlarım. Bu konuyu açmamdaki sebep de aslında genel olarak bu güne dair duygu ve düşüncelerinizi merak etmiş olmam. Kadın olmak kimine göre ayrıcalık, kimine göre ise pozitif ayrımcılık sebebi... Hal böyle olunca genel olarak kadınlar da ikiye ayrılıyor belki de daha fazlaya bu düşünce bakımından. Neden merak ediyorsun işin gücün yok mu derseniz, sosyolojik bir araştırma değil bu ama gerçekten kendi içimde de kadın olmanın avantajları olduğu kadar dezavantajlarını yaşadığım için şanslı mıyım şanssız mı hala kafam karışıyor... Mesela çalışıyorsanız iş yerinde sizce hala erkeklerden ayrı tutuluyor muyuz? Kadın olmamız ön yargılara sebep oluyor mu işimizi yaparken? Ya da ne bileyim toplumsal olarak baktığımızda da kadın olmanın sorumluluğunun daha fazla olduğuna inanıyor musunuz? Yoksa dengeler değişiyor ve kadın olmak daha avantajlı bir hale mi geliyor? Kadına şiddet olayı bambaşka bir konu o yüzden bu konuya girmiyorum. Ben daha çok genel anlamda yaşam alanlarımızdan, normal olması gerekenlerden bahsediyorum. İşte bu yüzden de sizlerin de düşüncelerini merak ettim. Mesajı yazıp kayboldu demeyin, ara ara bakacağım muhakkak ve hepsini elimden geldiğince cevaplamak, fikirlerimi sunmak isterim. Sadece iş bu aralar fazlasıyla yoğun, çocuk da var hatırlayanlarınız olursa :) O yüzden beni mazur görün geç dönüş yaparsam. Tüm kadınları seviyorum. Biliyorum ki dünyayı çekilir kılan yegane güzellikleriz. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum...