8 Haftalık gebelik kalp atışı duymuştuk, bugün test silik sebebi ne olabilir?

VanessaMs

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2024
55
76
Merhaba kızlar, erken döllenme benim 5+3ken kalp atışını duyduk kesemizi gördük, bebişi gördük. HCG çok yüksekti. Kan testlerim dahil doktorum herhangi bir sorun görmedi. İlerleyen haftalarda tekrar kontrole gidecektim, 8.haftadayım.
Bu sabah öylesine erken gebelik testi yaptım 2.çizgi silik çıktı endişelendim biraz. Aile hekimliğine gidip kan verdim (2.kan verişim) Sonucu pazartesi alacağım. Hiçbir kanama/lekelenme yaşamıyorum.
Araştırdım ‘hook effect’ diye bir durum varmış, HCG normale göre çok yüksek olursa idrar testi saçmalayıp silik hatta negatif sonuç verebiliyormuş. Özellikle 6. Haftadan sonra bu tür idrar testleri yanılabiliyormuş değer çok fazla olduğu için :) Sonuçta erken gebelik testi bunlar.
İnşallah sorun yoktur ama ister istemez merak ettim.
Böyle bir durum yaşayan veya duyan var mı? Sevgiler 🌸

Merhaba kızlar, erken döllenme benim 5+3ken kalp atışını duyduk kesemizi gördük, bebişi gördük. HCG çok yüksekti. Kan testlerim dahil doktorum herhangi bir sorun görmedi. İlerleyen haftalarda tekrar kontrole gidecektim, 8.haftadayım.
Bu sabah öylesine erken gebelik testi yaptım 2.çizgi silik çıktı endişelendim biraz. Aile hekimliğine gidip kan verdim (2.kan verişim) Sonucu pazartesi alacağım. Hiçbir kanama/lekelenme yaşamıyorum.
Araştırdım ‘hook effect’ diye bir durum varmış, HCG normale göre çok yüksek olursa idrar testi saçmalayıp silik hatta negatif sonuç verebiliyormuş. Özellikle 6. Haftadan sonra bu tür idrar testleri yanılabiliyormuş değer çok fazla olduğu için :) Sonuçta erken gebelik testi bunlar.
İnşallah sorun yoktur ama ister istemez merak ettim.
Böyle bir durum yaşayan veya duyan var mı? Sevgiler 🌸
bence bir sorun yoksa test falan yapmayın durduk yere kendinizi de sıkmayın içinizi ferah tutun zaten doktor sorun yok demiş belki test bozuktur.

Sonucumu da yazayım benim gibi ilerleyen haftalarda boşu boşuna test yapan varsa belki okur :) HCG epey yüksek, hiçbir sorun yok Allah’a şükür. Tahmin ettiğimiz gibi ‘hook effect’ denen şey olmuş.

Sonucumu da yazayım benim gibi ilerleyen haftalarda boşu boşuna test yapan varsa belki okur :) HCG epey yüksek, hiçbir sorun yok Allah’a şükür. Tahmin ettiğimiz gibi ‘hook effect’ denen şey olmuş.
Ya ben de 2-3 gün önce test yapmıştım bayağı belirgin çıktı çizgi ama şimdi öylesine yine yapayım dedim daha silik ilk yapılana göre ama doktora da gidemedim henüz. Haftaya gidebileceğim. Acaba silikleşince kötü bir şey mi ifade ediyor diye ben de endişelendim şimdi 😭

M Mucizebekliyoruz Kan testi vermediyseniz verin mutlaka. Ben hamileliğimin 6.haftasında yaptım vücutta çok fazla HCG olduğu için silik çıkmıştı. Siz de kesin hamileyseniz ilerleyen haftalarda silik çıkması anlam ifade etmez endişelenmeyin bence. 🌸

M Mucizebekliyoruz Kan testi vermediyseniz verin mutlaka. Ben hamileliğimin 6.haftasında yaptım vücutta çok fazla HCG olduğu için silik çıkmıştı. Siz de kesin hamileyseniz ilerleyen haftalarda silik çıkması anlam ifade etmez endişelenmeyin bence. 🌸
Yaa inanılmaz mutlu oldum yazdığınıza. Benim adetim 2 haftadır gecikti ve testler pozitif ama 3-4 gün önce yapılanda T çizgisi kopkoyuyken sabah yine yaptım ama ilkine göre daha silik markalar farklı tabi testlerin. Ama bazı yerlerde beta değeri azalınca test silikleşir yazıyor çok korktum ve eşimi de üzdüm dünden beri. Her şeyin hayırlısı yine de ama inşallah güzel şeyler duyarım doktordan 🙏🏻♥️

IMG_3306.jpeg
bunlarda testlerim. Kopkoyu olan pazar yapıldı diğerleri bu sabah

M Mucizebekliyoruz hiç kendinizi üzmeyin gayet pozitif testleriniz 🥰 Tabii ki kan verin ama bu tür hassas testler sadece düşük değerler yani gebelik şüphesi için kullanılmalı. Şöyle düşünelim test hassas olduğu için HCG 15-100 arasına bakıyor olsun. Yani testin amacı düşük değerleri görmek. Ama siz 2 hafta geciktiyseniz bat’a göre 6 hafta geçse tıbben 5-6 haftalık hamilesinizdir ve HCG değeriniz belki 50.000lerdedir. HCG artık aşırı yüksek kalıyor ve test bu kadar yüksek değerlerde bir nevi saçmalıyor 🙂 Ben de 6 haftalıkta silik çıkınca hemen akabinde kan verdim 229.000 HCG çıktı, şimdi ise 15 haftalık hamileyim. İçinizi rahat olsun 🥰

Yaaa 😍😍Mesajınız öyle iyi geldi ki ♥️Çok teşekkür ediyorum vakit ayırıp yazdığınız için 🙏🏻Uzuuuun zamandır gebelik için uğraşıyoruz ve şimdi ufacık şeylere bile takılıyorum :KK43: İnşallah ben de sizin gibi muhteşem şeyler duyarım ve her şey sağlıkla mutlulukla ilerler♥️🙏🏻Dilerim kelebeğiniz sağlıkla konsun kollarınıza 🙏🏻♥️ Umarım sağlıkla ilerler sizin de gebeliğiniz 🙏🏻♥️ Tekrar teşekkür ediyorum 💕

M Mucizebekliyoruz ben teşekkür ederim güzel sözleriniz için 🥰 İnşallah sizin de çok sağlıklı ilerler, çok uzun güzel sağlıkla mutlulukla yaşarsınız daima 💕 Aklınıza takılan bir şey olursa bilgim dahilinde cevaplamaya çalışırım, kocaman sevgiler 🌸♥️💕

Ah çok tatlısınız 💕💕😍 Dilerim sağlıkla alalım kucağımıza ve dileyen herkese de nasip olsun en sağlıklı şekliyle 🙏🏻♥️ Mutlaka yazarım size bir şey olursa 🙏🏻 Tekrar teşekkür ediyorum sevgiyle kalın 🥰🥰😘

X