8 bucuk haftalik döbermannim var yardim edermisiniz

Bırakın ağlasın. Ağlar ağlar susar. Ağladıkça yanına giderseniz davranışı iyice pekiştirirsiniz.

Yalnız dobermann kolay bir ırk değildir, hem ciddi bir eğitim hem doğru bir sosyalleştirme gerektirir. Eğer kendinize dair şüpheniz varsa vakit kaybetmeden sahiplendirin.
Ayrıca hediye köpeği satmaktansa düzgün bir yere sahiplendirmek daha şık bir davranış bence.

canim benim

Canim benim hediye derken eşimin hediyesi dogum günüm için beni bizi sevindirmek için almiş 700ytl miktar ücretle !!!arti mamasiydi taragiydi yatagiydi tasmasiydi sanpuaniydi derken 300 ytlde giderine ekstra para harcadik sen verirmiydin hediye ve tabiki satmayi iyce düşünürsem satarken seçici olacagim hata ara sira görmek bile isterim izin veririlirse ama halla karar aşamasindayim eşim herşeyi bana birakti sen nasil istersen dedi beni etkilemek istemiyor bu denli olacagini ne o kestirdi nede ben çok istedigim bir seydi evet hatami kabul ediyorim !keske bu isteğimi söylemeseydim (keşkem oldu) mutsuzum neden mutsuzum giderse çooook pişmanlik duyacagim icin vijdan azabi ndan mahf olacagim ben biliyorum kendimi, ama arkadaşin dedigi gibi kokuyor ve eve sinyior bunu ben nasil düşünemedim nasil araştirmalar yapmadim!! geceleri beni isteyeceğini uykusuz koyacagini en önemlisi havlamasini bagirmasini nasil bilemedim keşke ogün araştirsaydim!!!!! belki beni anlarsiniz belki anlamasiniz ama vijdan azabindan mahf oluyorum iki arada kaldim

Son düzenleme:
Oynamak istedi oynarken dişliyor canimi yakıyor hayırı dememden 1 saniye bile geçmeden devam ediyor bu komut işe şimdlik yaramiyor ama bayağı dişliyor pirinçli kemik aldim hiç orali olmuyor dişlerini kaşimayi beni dişleyerek geçirtmeyi daha cazip buluyor dişleri çok keskin vee bana arasa sirada havlıyor beni seviyormu sevmiyormu anlamadım bide balkona gitim uyuyordu beni görünce hııırlayip havladi sanki düşmanmiş gibi ondan öncesi buna bir pati ver dedim pati verdi hemen ödülendirdim sonra tekrar yaptım pati verdi gene ödülendirdim sonra otur ve pati verdedim oturdu pati verdi şok üstüne şok geçiriyorum ya bu gerçekten zeki yada ben abartiyorum köpek patisini verdi otur du diye ?diger yanim ver diyor köpegi öbür diger yanım verme nekadar kötü bişey bir seçim yapmak!!! sizden bisey istiyorum arkadaslar siz beni kendinizin yerine koysanız verirmiydiniz vermezmiydiniz kesin net bir cevap akıl akıldan üstündür sizin net bir cevabınız benim için önem taşiyor ama lütfen net bir şekilde evet verirdim hayır vermezdim

Bence siz bu yavruya yetemeyeceksiniz gibi geldi. Yazdiklarinizin hepsini okudum.
Daha fazla size alismadan, daha iyi bakabilecek birilerine verin.

bu başkasına sorarak vereceğin bir karar değil. artısını eksisini düşün... imkanın varsa asla bırakma tabi evlat yani o da. benim gördüğüm bu hayvancık senin evinde çok mutlu olamıcak havlaması sorun olucak koşturması sorun olucak. hani iki saat sokakta spor yaptırdım eve gelince yatacağını sanma... müthiş enerjik bir hayvan bu... o da orayı sahipleniyor her gün daha fazla size bağlanıyor bence kararını bir an önce ver...

ee diş kaşırken birazda oyun oynuyor... o sert ve oyuncu bir ırk... sen ona kızarsan o da sana kızar :) küçük o daha.... ama bunu öğrenir zamanla....pozitif eğitim taraftarıyım... yaa daha ne numaralar yapacak o.... çok akıllılar... yani bütün hayvanlarda zeka var bence... hepsi öğrenebiliyor. gözlerinin içine bakıyorlar insanın. hayırın köpekte kedi de kuşta ne manaya geldiğini biliyor... aferim dediğinde ayrı hayır dediğinde ayrı tavır takınıyorlar :) dilimizi biliyorlar yani.....

Evet çok haklısın yorum için çok teşekkür ederim

Haklısın yazdıklarınızın hepsi dogru
Bide bişey soracagim senin sultan papagan konuşuyormu onu merak etim egitimi ayni muhabet kuşu gibimi bide bunlarin ısırıkları canı baya acıtıyormuş muhabet kuşum bayagı tüg döküyordu hergün tüğ çektiriyordum makineyle ...eğer bu köpegi verirsem senin dediğin gibi sultan papağını ala bilirim canım benim

sultan pağanım öldü onun dışında evet konuşuyor ve asla ısırmıyor ömrümde bu kadar nazik kuşum olmamıştı... ben sultan papağanının ısırdığını görmedim duymadım.... dünya tatlısı bir hayvancıktır. ve tabiki kuşun tüyü dökülür ve kepekli bir kuştur. tüyün yanında toz şeklinde kepek dökülür... ama kılına tüyüne takılcaksan hayvan işine hiç girme... yok öyle bir hayvan :) balık al beta sıfır problem :)

şu an 3 muhabbet kuşum 2 hint bülbülüm + 1 yumurta ve bir balığım var. Maddi durumum biraz iyileşince kadroya yeni bir sultan papağanı eklenecek inşallah....

eğtimi muhabbet kuşundan biraz farklı. ama eve ilk geldiğinde bir hafta kadar çok ürkek oluyor... benim ki bir ayda alıştı yan odaya gitsem hemen bana seslenirdi :)) akşam eve girer girmez büyük bir coşkuyla karşılanırdım :) çok değişik bir bir şey...

Canim ben muhabet kusunun tügünden şikaytci degildimki belirtim sadece sultanlardami öyle diye merak etim sen beslemisin ya benim de baliklarim var içinin dekorunu ben yaptim ana onlari eline alip sevemiyorsunki sadece bakiyorsun birazda dinginlik veriyor .. ...anneme muhabet kuşu aldim şuan 3 aylik konuşmaya baslamiş...kadin okadar mutlu ki anlatamam yatiyor kalkiyor telefonda bana onun yaptiklarini anlatiyor bilseydim önceden alirdim. ! Bugün asil köpegimi ilana verdik bugün aradan 3 saat geçti aradi eşimi bir bey! Köpegim asile talip oldugunu söyledi tabi benim yüzüm düştü eşim konuşurken ben başladim aglamaya kızıma ogluma izah etmeye başladı babası!!! oglum aglamaktan havalee geçiriyordu kizim köpegimiz asile sarilip hıçkıra hıçkıra agliyor bir yandan asla seni unutmiycagim sen kalbimdesin diye konuşuyor benim göz lerim bavul gibī şişti aglamaktan cocuklara annesi cok üzülüyormuş yavrusunu istiyormuş dedik çocukları fazla sarsmiyalim diye ama sarsıldılar evi görmen lağzımdı ben bir yandan çocuklar bir yandan daha köpek gitmeden bu hale geldik neyse kendine iy bak a.e.o

Son düzenleme:
Anneeeem çok tatlı...
ben de bir köpek edinmeyi düşünüyorum bir süredir, deli gibi araştırıp okuyormuş.
Bazı köpeklerin kokusuna çare yokmuş. İdrar kokusu içinse amonyak içerikli temizleyiciler, çamaşır suları işe yaramazmış çünkü idrar kokusunu anımsatırlarmış.
Ağlamaması içinse kokunuzun sindiği bir tshirtü onunla bırakmak gerekiyormuş ki koklaya koklaya uyusun:)
Çok imrendim size, bence kıymetini bilin. Zor zamanları atlatırsanız sonrası kolay olur diye düşünüyorum.

Bugun cok şeyler yasadim cok kötü bir gün gecirdim esimin aldigi köpekgin evraklari saglik karnesi sahteymiş polisler geldi sorgular sualer nerden aldiniz kimden aldiniz gibi vs seyleri yasadik tabi bunu kisa yaziyorum köpegi elimzden aldilar köpek siginma evine gönderildi yalvardim olmadi agladim olmadi bizim sucumuz nedir adres beli yer beli gidin köpegi saatan adamin ifadesini alin dediysekte suclu biz ollduk bide yasal islem baslatildi köpek 15 haftalik olana kadar hergün 40 milyon ücret ödememizi söylediler kizim aglamaktan heba oldu benim suratim aglamaktan şiştī nekadar kötü bu dünya adeltin nerde dünyaaa

Süper!
Yani sizin ceza almanız, köpeğinizin barınağa alınması değil tabii ki öyle anlamayın asla. Aksine çok üzüldüm size de köpeğe de. Hayırlısı olsun hepiniz için.
Sistemi ve bu kadar güzel uygulamaları çok hoşuma gitti sadece. Keşke bizde de böyle güzel takip edilse üretimler.

Nereden almış eşiniz?

seningibilere verilecek elbet bir cevabim var ben burda aglemizin cocugumun piskoljisini anlatiyorum darma duman oldik diyorum sen lafa süperle basliyorsun umarim allahtan layigini bulursun umarim dünyan kararir umarim tek dostun yerden göge yükselen yerden asaga inenler olur budan sonraki tek dilegim her elimi namazda açişim senin icin olacak emin ol sen bu yazdigini unutacksin günün birinde ama ben her nefesimde her secdeye indigimde her duvam da seni unutmuyacagim artik sana burda cevap vermiycegim cevabimi baska türlü ulastiracagim emin ol o cevabinda benden oldugunu bir gün anliycaksin zaten anlamasanda demki allah bile anlamamani sagliyordur sözün bitigi yer istedigini yaz buyur sayfa senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…