8 aylık oğlum ileri zekalıymış

dysania

İÇİNE ATIYON ATMA
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
2.156
2.794
333
geçen hafta bebeğimi kontrole götürdüm doktor hareketlerine konuşmalarına şaşırdı çocuk gelişimcisine götür dedı gittik bazı testler yaptı sorular sordu bebeğiniz yaşından cok ilerde şuan problem olmaz ama 3 yasından sonra arkadaşlarıyla uyumsuzluk yasayabilir dedı bir ay sonrasına ona nasıl davranmamız neler yapmamız gerektıgını anlatmazk için randevu verdi. ne yapacağımı şaşırdım sevinmeli miyim üzülmelimiyim ? bilemedim kafam çok karıştı daha 8 aylık umarım ilerde sorunlu bi çocuk olmaz. kimseye anlatamadım sizinle paylaşmak istedim annelik böyle birseymiş demekki

Son düzenleme:
nasıl ileri zeka diğer bebeklerden farklımı davranıyor

farklı davranıyordu kuzenlerı var bırısı1.5 diğeri 2 yasında onlardanda farklı davranıyordu söylediği kelime sayısı onlardan fazla çişi geldıgı zaman soyluyor acıktıgı zaman ac oldugunu anlatıyor uykusu geldıgınde aynı sekılde eee yap diyor sarkılara eşlik edıyor tv kumandasıyla kanal degıstırıp trt cocuk acıyor doktora göturdugumuzde doktor oturuyordu doktoru yanına cagırdı gel bura dedı kadın sasirdı canı sıkıldıgında dısarı cıkmak ıstedıgını anlatıyor kup seklındekı oyuncakları yerıne koyabılıyor soyledıgım sarkının eksık kısmını neydı unuttum dıyorum o tamamlıyor tabı konusması düzgün degıl ama tüm bunları yapıyor
cocuk gelısımcısıde önüne oyuncaklar koydu tutmasını ıstedı tuttu bıraktı yerıne koydu bı kutu vardı ıcınde ufak bı cisim vardı onu verdı oglum aldı ve yerıne tekrar koydu masaya oturttu konustu bazı kelımelerı tekrarladı arkasından seslendı oyuncaklar verdı neler yaptıgına baktı sıralayabılıyor mu üstüste koyabılıyor mu gıbı seyler birde bana ve eşime sordu evde yaptıgı seylerı bende vıdeoya alıyorum gittiğimizde göstermek için

8 aylık bebek mi bunları yapıyor.Valaha üzülme ya sevin, çok güzel.Evet ilerde sorun yaşayabilir.Ama ileri zekalı çocukların eğitimide farklı olur herhalde.Yani ne bilim ortalama zekaya sahip çocukların gittiği okulda öğrenim göremez herhalde,sıkılır.

çocuğunuzun ileri zekalı olduğunu ancak ıq testi gösterebilir...

Zekâ bölümlerinin (IQ) mânâları şunlardır:

IQ 0- 25 arası “ağır gerilik” (idio)

IQ 26-50 arası “orta gerilik” (embesil)

IQ 51-75 arası “hafif gerilik” (debil)

IQ 76-90 arası “sınır zekâlılar”

IQ 91-110 arası “normal zekâ”

IQ 111-125 arası “ileri zekâ”

IQ 126-140 arası “üstün zekâ”

IQ 140-155 arası “çok üstün zekâ”

IQ 156-ve üzeri “dehâ”

buna göre ıQ değeri neyse ona göre sınıflandırılabilir...
benim ablamın çocuğunun ıQ su 160 ..
1,5 yaşında okuyup yazıyordu ...kendi kendine okuyup yazıyordu yani...annesi filan öğretmedi ...ALLAH vergisi ..
şimdi 7 yaşında 1.sınıfta ..
okula alırken 4.sınıftan başlatalım demişler ..
ama ablam uyum sorunu yaşar diye 1den başlattı ..kendi yaşındakilerle birlikte büyüsün diye ...
daha 3 yaşındayken msn de yazışıyorduk hiç abartmıyorum ...daha o zamanlar uzaya karşı ilgisi vardı ..okumayı yazmayı 1,5 yaşında öğrendiği için olayı aşmışyı o yaşlarda...
beraber politika konuşuyorduk filan ....
ama ablam büyütürken çok zorlandı ..annnesine öyle sorular soruyorduki cevaplaman imkansız ..şimdi okulda da öğretmenleri çok zorluyormuş sorularıyla ...
ve de eve gelip sürekli :
yaa anne ben bunların hepsini biliyorum zaten neden bu ödevleri yapıyorum ki ..hepsi saçma ..

diyormuş ... e adam 7 yaşında şuanda ve konuşsan bilimadamı gibi ..
diyeceğim bu tip çocukları büyütürken çok zorlanıyor insan ..ablam bu gibi çocuklar için özel okullar var oralara göndersemmi diye çok tereddüt etti ama vazgeçti ....asosyla olmasını istemedi ...
ileride bu durum ne olur bilemiyorum ama bu tip çocuklar daha çok küçükken herşeyi çözdükleri için ileriki hayatlarında herşeyden bıkıyorlarmış ...

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
Maşaallah canım,muhakkak zekasına uygun bir eğitim almalı diye düşünüyorum,hem dışlanmaması için hem de kendi zekasına uygun şekilde gelişebilmesi için.Üstün zekalı çocuklara eğilmezsen ilgi alanlarından dahi vazgeçebiliyorlarmış,öyle okumuştum...

kesinlikle özel eğitim isteyen bi çocuğunuz var. umarım ihmal etmez ve faydalı birini bu cumhuriyete kazandırmış olursunuz

özel eğitim alması şart hem asosyalda olmaz çünkü gittiği okulda da zeka seviyesi kendisi gibi olan çocuklar oluyor yani tek başına okuyacak değil zaten. ama sizde netten kitaplardan araştırıp ona göre davranın. bizimkide 1 yaşında tuvaletini söyleyip, rakamları öğrendi ama çok sessiz,sakin bir çocuk. hatta kayınvalidem özürlümü bu diye korkmuştu. o derece yani. ama ben sürekli yanında olduğum için onun hareketlerinden anlıyodum ve bizim kızıda çocuk doktoruna götürdüğümüzde farkettik. ben zekasından çok sessiz sakin olmasına takılıyorum. biraz böyle gözü açık olsun istiyodum ama nerde? ama maşallah kızıma sabahları arkamdan gitme der kucağıma alır apartmanı koridorunda kucağımda tur atıp kızım bak kimse daha uyanmamış arkadaşlarının hepsi uyuyor. demekki bu saat çocukların dışarı çıkma saati değil annelerinişe gitme saati diyorum kuzu kuzu dinleyip tamam anne hadi git deyip bakıcının kucağına atlıyo tabi bende asansöre biniyorum sonra başlıyor gölzerim yaşarmaya:gitme: rabbim hepimizin kuzucuklarını bağışlasın:nazar:

maşallah ama çok zor bir durum..çevremde vardı benimde..çok zorluklar yaşıdılar..hem aile hem çocuk..seviyesi çok üstün olduğu için büyüklerin konuşması bile saçma geliyordu..katlanamıyordu bazı şeylere.
kesinlikle özel eğitim almalı..

sağolun arkadaşlar bende bu yazılanlardan korkuyorum zaten cok endişeliyim yaşadıgım yer ufak bır şehır eşimin işi özel benımkıde burda sehır degıstırmemız gerekecek boyle gıderse ve eşim baska bır yerde yasamak istemıyor hayrlısı olsun bakalım Rabbim hepımızın evlatlarını bagıslasın devletıne mılletıne hayırlı insanlar yapsın inş

Canım merak ettim, hamile iken özel bişiler falan yedin mi :icecream: :nazar:

masallah Allah nazardan esirgesin.cok dikkat edilmesi gereken bir cocuk ozenle ve dikkatlice yetistirilirse ilerde cok buyuk isler yapacaktir bence sevinmelisiniz Allah vergisi bir yetenek

ben anlamam ama anlattıgınız kadarıyla bu ıyı bırsey yanı sonucta saglıgı yerınde Allaha sukur ılerı zeka dıyınce farklı bır algılama oluyor yasıtlarından bıraz daha akıllı dıyelım bız ona...

böyle çocukları kesinlikle özel eğitim aldırmalı bence..ülkemizin çoooook ihtiyacı var böylelerine..harcanmamalılar gereği neyse yapılmalı..vatana millete hayırlı,başarılı çocuklar lazım bu ülkeye..

Back