8 aylık hamile kadın töre kurbanı!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
8 aylık hamile kadın töre kurbanı!
Şanlıurfa'da töre adı altında yine kadın cinayeti yaşandı. Hacer Göv isimli kadın, iki akrabası tarafından boğularak bir kuyuya atıldı. Göv'ün, töre kurbanı olduğu ortaya çıktı.
AA
Yayınlanma tarihi: 31 Ocak 2014 Cuma

A+A-

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne bağlı Sergen Mezrası'nda yaklaşık 5 ay önce, 3 buçuk aylık hamile olduğu fark edilen 19 yaşındaki bir kadın şiddet gördüğü ve ölümle tehdit edildiği gerekçesiyle Diyarbakır Kadın Sığınma Evi'ne götürülerek koruma altına alındı.

Ancak geçtiğimiz günlerde, sığınma evine gelen kadının amcasının iki oğlu, olayın tatlıya bağlanacağını ve kadının evine dönmesini istediler. Ardından da, kadını da yanlarına alarak sığınma evinden ayrıldılar. İddiaya göre genç kadından haber alamayan aile fertleri, kızlarının kayıp olduğu gerekçesiyle jandarmaya başvurdu. Ve o kayıp başvurusundan 5 gün sonra jandarmanın aramaları sonuç verdi. Genç kadının amcasının oğulları tarafından kadın sığınma evinden alındığı tespit edildi.

Gözaltına alınan katil zanlısı iki kardeş jandarmada suçlarını itiraf etti. Böylece korkunç gerçek ortaya çıktı. Talihsiz kadının cansız bedeni köye 2 kilometre mesafedeki bir kuyudan çıkarıldı. Yapılan ilk incelemede 8 aylık hamile kadının iple boğularak kuyuya atıldığı ayrıca vücudunun çeşitli yerlerinde darp izlerinin de olduğu belirlendi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/35725/8_aylik_hamile_kadin_tore_kurbani_.html

bunlar nasıl insan yaa. allahın cezaları

töreniz batsın

bazen tanrının adeletınden şüphe duyuyorum

sene 2014.
bekaret,namus.. bunlar yüzünden öldürülen 19 yaşında bir genç kız..
hala insanları bir zar için yaftalayalım,hala hamile kaldı diye etmediğimiz lafı bırakmayalım kızlara. mesul bizleriz. bizler bunu yaparsak bu iğrenç töreler devam eder. nice kızlar böyle öldürülür gömülür.
devam edin. kkda bile linç edin konu açannlar. buyrun sonuç

peki bu kız hamile kalmasaydı ,yada diktirseyydi zarını.. kızacakmıydı çoğumuz. evet kızacaktı. dürüst olmamakla kandırmakla suçlanacaktı.
peki yanlışmı olurdu bunu yapması. ölümlü bumu. seçimi ne olmalıydı.
kara toprakmı.

Son düzenleme:

o kadar haklısınız ki....
diyecek birşey bulamıyorum, her zaman dürüstlükten yanayım, kandırmamalı insan karşısındakini
ama böyle zalimler, keşke kandırılsaymış, gerçekten haketmiyorlar dürüstlüğü
bi noktadan sonra değişiyor tüm doğrular.....

Öyle işte diktirse vay niye kandırdın derler
diktirmese öldürürler
hiçbir çözüm yolu sunmuyorlar.

Allah zorlaştırmayın kolaylaştırın derken bunlar dibe vuruyorlar.

Son düzenleme:
Allahin belalari 8 aylik hamile kadin sadece ilgi gormeli
Torenize de size de
Daha bugun bile bir kadin kk da nikahsiz bebek sahibi olanlar ceksin cezasini dedi bir baska baslikta
Dudagim ucukladi bir kadin bunu derse
Tore arkasina siginan erkek musvettesi pislikler iste bunu yapar
O yaratiklari gene biz kadinlar buyutuyoruz
Erkek anneleri lutfen bunun bilincinde evlatlar yetistirin sizlere cok buyuk isler dusuyor

Allahin belalari 8 aylik hamile kadin sadece ilgi gormeli
Torenize de size de
Daha bugun bile bir kadin kk da nikahsiz bebek sahibi olanlar ceksin cezasini dedi bir baska baslikta
Dudagim ucukladi bir kadin bunu derse
Tore arkasina siginan erkek musvettesi pislikler iste bunu yapar
O yaratiklari gene biz kadinlar buyutuyoruz
Erkek anneleri lutfen bunun bilincinde evlatlar yetistirin sizlere cok buyuk isler dusuyor

bence cinayette 2 kişilik. bebek 8 aylık. 2 kişiyi öldürüyorlar.

Esim gecen gün bizim romanlardan birini okuyordu. Törelerden, kadina verilen degerden, sonra oglunun namus diye kayinvalidesi tarafindan doldurup annesini öldürmesinden falan bahsediyor, olay da tabi Dogu`da bir köyde geciyor. Okuyamayacagim diye diye bitirdi kitabi, sok olmustu. Ne zamanlar olmustur bu olay, 19. yüzyil mi dedi. Güldüm. :) Ben gülünce daha bir sasirdi. Sana normal mi geliyor diye sordu. :)

"Hayir, tabi normal degil de, biz bu hikayelerle büyüdük" dedim. Hala var midir, dedi. Vardir tabi olmaz olur mu, sadece haberlere yansimiyor herhalde artik dedim. Bu haberle yalan oldu.

Keske, 19. yüzyildan kalma bir hikaye, diyebilseydim.

Son düzenleme:

Bu kıza onu yapanın hiç mi suçu yok.
Şeyi kopsun. (kusura bakmayın kaba oldu biraz)

Haberdeki kuyuya tekrar tekrar baktım
Ve de zavallı kızcağıza... Madem bu kadar utanç kaynağı sizin için.
Reddedin o zaman. Öldürmek neden?
Şimdi o iğrenç mahlukatlar namuslarını kurtarmak ile övünüyorlardır. Zavallı kızcağız...
Belki de tecavüze uğradı? Belki de zorla yaşadı yaşadıklarını...
Bunları araştırmak yerine öldürmeyi yeğlediler...

ay bu ne ya
insanlarda zerre vicdan kalmamış

aahhh benim memleketim
zıtlıkların, ikiyüzlülüğün, yalan namusluluğun kol gezdiği memleketim
yas içindeyim
daha bir şey diyemiyorum

Sığınma evleri gizli değil mi nasıl gidip alabiliyorlar bu Allah'ın belaları hangi ceza bunlara yetecek ki en fazla ömür boyu hapis cezası var Kesin bu şerefsizler tecavüz etmiştir hamile kalmıştır öyle olmasa bu kadar aleni öldüremeğe yelteneceklerini sanmıyorum

eğer onlar tecavüz etseydi bu kız sığınma evinden onlarla paşa paşa gitmezdi. bence aile meclisi kararı alınmış. infazda bu pisliklere verilmiş

Bu tore cinayetlerinin onunu kesmeye cok sert kanun getirseler belki biraz onunu alabilirler. Kadinin olumune kadar bekleyeceklerine, bu konuda konusani bile cezalandir, at iceri, bak bakalim tore cinayetleri artiyor mu azaliyor mu.. Herkes ne oldugunu, ne olacagini biliyor, ama olay gerceklesene kadar hic bir tedbir alinmiyor. Gerceklestikten sonra da ah.. vah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…