• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 8 aylık bebişime sulu köfte yapacagim ama nasıl?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BenAyKizim

anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.447
184
698
kızlar
bebekler büyüüdükçe yedikleri de değişiyor malum.:emir_bebek:geçen hafta dr umuz köfte verebileceğimi söyledi.sulu yapın dedi ama tabiki ayrıntılı tarif vermedi.ben de bilemedim soğan felan koyuyor muyuz?baharat koymam herhalde.sitede de bulamadım burada siz nasıl yapıyorsunuz?sizin bebişler yiyor mu?benim ayşem yer mi hiçbir fikrim yok valla :uhm:

bebek beslenmesi kitabına baktım. iki kere çekilmiş dana eti maydanoz ve ekmek içi koyulabilir diyor. ekmek içi yerine pirinç yada bulgur da konularak sulu köfte şeklinde yapılabilir demiş.ben henüz yapmadım 8. ayda deniycem.soğanında bir zararı olmaz sanırım koysan.

ben kıymanın içine soğan da rendeliyorum
1 çay bardağı pirinç-tuz koyuyorum
minik köfteler yapıp unlu tepsiye atıyorum hepsini
daha sonra tencerede kereviz-patates-havuç varsa yer-elması(yer elması varsa kereviz koymuyorum)
bunları küp küp doğrayıp pişiriyorum-yumuşayınca unlanmış köfteleri atıyorum suya
köfteler pişince 1 yumurta sarısına-yarım limon suyu sıkıp kaynayan yemeğin içine döküp terbiyeliyorum
2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alıyorum

ben kıymanın içine soğan da rendeliyorum
1 çay bardağı pirinç-tuz koyuyorum
minik köfteler yapıp unlu tepsiye atıyorum hepsini
daha sonra tencerede kereviz-patates-havuç varsa yer-elması(yer elması varsa kereviz koymuyorum)
bunları küp küp doğrayıp pişiriyorum-yumuşayınca unlanmış köfteleri atıyorum suya
köfteler pişince 1 yumurta sarısına-yarım limon suyu sıkıp kaynayan yemeğin içine döküp terbiyeliyorum
2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alıyorum

ben bu tarifin salçalısını yapıyorum kendimize.ama seninki hoşuma gitti.bi deneyelim bakalım bizim küçük hanımefendi yer mi acaba?
başka tarifler varsa yazın kızlar:sm_cool:

tarif cok güzel eline saglık ama tuz kullanmaya basladınız mı köfteye tuz koymussun megilara benimkiler de 9 aylık ben baslamadım daha.

cnm o kadar az koyuyorum ki
yani 1 tencere yemeğe 1 çay kaşığının yarısı kadar
zaten o kadar tuza ihtiyacı var bebişlerin

ben bu tarifin salçalısını yapıyorum kendimize.ama seninki hoşuma gitti.bi deneyelim bakalım bizim küçük hanımefendi yer mi acaba?
başka tarifler varsa yazın kızlar:sm_cool:

bebişlere bugün ne yedirdiniz topiğinde var tarifler
oraya bak istersen cnm

megilara bende senin tarifin aynısını yapıyorum ama içine kereviz ve yer elması katmıyorum çok besleyici bidahaki sefere bunlarıda ekleyip yaparım teşekkürler

bebekler tuz koymayın arkadaşlar ihtiyacı var diyerek..bebeklerin böbrekleri tuzu 1 yaşına kadar süzemiyor bu döneme kadar da ihtiyaçları yok.böbreklere zarar verirsiniz.1yaşından sonra iyotlu tuz gerekir

canım kıyma,soğan,pirinç,maydonoz da koyabilirsin ama diline takılırsa sevmeye bilir.köfteleri yuvarla yağda salça kavur su ekle kaynayınca köfteleri at 20 dakika sonra küp küp kesilmiş patatezleri at içine ben havuçta koyardım daha vitaminli olsun diye ama zamanı değil şimdi.ez onu çatalla püre yap daha rahat yer içine pilav katıp yedirirsen, ayrıyetten pilav yani daha doyurucu olur ama kupkuru yapma sevmez yemeğin suyuyla sulandır yiyeceği kıvama getir.yanında azda yoğurt yedirirsen çok iyi olur.

Back