• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 8 aylık bebeğe neler veriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nizarcaja

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2007
9
0
86
46
İstanbul
merhaba bayanlar
benim 8. ayın içinde bir oğlum var. 15 gün sonra işe başlıyorum. bir bakıcı bayan ayarladık,şimdi onunla birlikte alıştırma turları yapıyoruz. benim oğluşum yoğurt yemiyor, meyve püresi yemiyor. meyve olarak sadece muz yiyor. hergün de muz yedirmek istemiyorum. bazen içine elma veya armut karıştırıyorum o zaman yemiyor. yoğurda da bisküvi koydum yine yemedi. saba kahvaltı,öğlen sebze püresi akşam altıda da çorba verecek ama saat üçteki öğünde bunları yemediği için ne vermesini söyleyeceğimi bilemedim. sizler neler veriyorsunuz bana yardımcı olur musunuz? kek puding falan verilebilir mi? şimdiden teşekkürler.

merhaba bayanlar
benim 8. ayın içinde bir oğlum var. 15 gün sonra işe başlıyorum. bir bakıcı bayan ayarladık,şimdi onunla birlikte alıştırma turları yapıyoruz. benim oğluşum yoğurt yemiyor, meyve püresi yemiyor. meyve olarak sadece muz yiyor. hergün de muz yedirmek istemiyorum. bazen içine elma veya armut karıştırıyorum o zaman yemiyor. yoğurda da bisküvi koydum yine yemedi. saba kahvaltı,öğlen sebze püresi akşam altıda da çorba verecek ama saat üçteki öğünde bunları yemediği için ne vermesini söyleyeceğimi bilemedim. sizler neler veriyorsunuz bana yardımcı olur musunuz? kek puding falan verilebilir mi? şimdiden teşekkürler.

selam canım,

ilk öncelikle hayırlı olsun diyorum..işe başlamak kötü bende 6 aydan sonra bende başladım..Allahtan benim kızıma anneanne ve babaanne bakıyor..
Her gün muz verme zaten kabız yapıyor sonra tualete çok zor çıkıyor..Anne sütü alıyorsa halen anne sütü ver eğer almıyorsa..bu kaşık mamaları var ya meyveli olanlardan onları verebilirsin..Hiç olmadı devam sütü 150 cc kadar..
Zorlama zorladıkça ters teper..Bırak yemiyorsa yemesin çünkü merak etme o vitaminini alır ihtiyacını alır..Hem zorlarsan sende harap olursun..

Ama daha tecrübeli anneler var ise belki başka bişi söylerler..

-kaşık mamaları verebilirsin pirinç unu tarzı olanlardan ama artık onlar pişmiyor sadece su ekleyip hazırlananların tadı çok güzel
-bebek bisküvisi labne ceviz bu yukarda bahsettigim muhallebiden de ekleyip bi karışım hazırlayıp verebilirsin
-8 aylık bebek balık yer balık ver
-mercimek çorbası yogurdu yemiyorsa yogurt çorbası deneyebilirsin
-meyve sıkıp ver suyunu içsin madem püre yemiyor
-öglenleri haşlanmış sebze verebilirsiniz havu patates brokoli karnıbahar vs
-dişi fazlaysa fındık fıstık badem ceviz dut kurusu kuru kayısı incir kurusu verin kemirsin ama başında beklemek şartıyla tabiki
şimdiden kolay gelsin

teşekkür ederim cevaplarınız için. balık vermeye başlamayı bende düşünüyordum. bahsettiğiniz cevizli karışım da iyi ama onu ben sabah kahvaltısında veriyorum labneli pekmezli falan. öğleden sonra da vermeyim. maalesef devam maması da içmiyor. offff amma sorunluymuş benim oğlum ya.

Back