7'nci tüp bebek denemesinde ikiz çocuk müjdesi

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Göktaş çifti evlatlık almak için Çocuk Esirgeme Kurumu'na gitti. '10 yıl beklersiniz' yanıtını alınca son kez tüp bebek yöntemini deneyen çift ikiz çocuk bekliyor
tup_bebek_ikiz.webp

Kocaeli'nde yaşayan 12 yıllık evli Hamiyet-Hakan Göktaş çifti 6 kez başarısız tüp bebek denemesi yaşadı. En sonunda evlatlık almaya karar veren çift Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurdu. Ancak kurumdan çifte. "0-3 yaş bebek için 2004'den beri sırada çok kişi var, siz de 10 yıl beklersiniz" yanıtı verildi. Çift son kez tüp bebek yöntemini denemeye karar verdi. Tedavi için bir yıl para biriktiren, babadan kalma miras arsayı satan çift İstanbul'da Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir kontrolünde son kez tüp bebek denemesi yapmaya karar verdi. 7'nci tüp bebek denemesinde ikiz bebek müjdesi geldi. Hamiyet Göktaş Kocaeli'ndeki tedavilerde paramız tükenmişti. 'Çocuğum olsun' diye defalarca TV programlarına bile çıkarak çare aradım" dedi. Şu anda 24 haftalık hamile olan Hamiyet Göktaş duygularını şöyle anlattı: 42 yaşıma girmiştim, herkes benden umudunu kesmişti. Şimdi herkes bana telefon açıyor 'Nasıl hamile kaldın?' diye. Elim sürekli karnımda. Eşim çok mutlu, hiç yüzüme bakmıyor, hep karnıma bakıyor. Ben de kızıyorum. 'Neden karnıma bakıyorsun, biraz da yüzüme bak' diye. O da 'Az mı bekledik' diyor. Yaşamayan bilmez, tahlili yaptırıyorsun bekliyorsun 0 diyor, bekliyorsun, umutlanıyorsun. Elinde hiç bir şey kalmıyor. Boşluğa düşüyorsun. Eşinle ilişkin bozuluyor. Kimse kimseye üzüntüsünü belli etmemeye çalışıyor. Dağılıyorsun. Ablamın da çocuğu olmadı, hepimizi o büyüttü. Şimdi benim bebeklerimi birlikte büyüteceğiz. Benden daha mutlu. Rabbim bütün isteyenlere nasip etsin.

'UMUDUNU YİTİRME'
Hamiyet Göktaş, "Ben anne olmak için mücadele verenlere hep şunu söylüyorum: Ben 42 yaşındayım, umudumu hiç yitirmedim. Asla umudunuzu kaybetmeyin. Her şeyin bir çaresi var. Allah'a tevekkül etsinler. Bebeklerini kucaklarına alsınlar" diye konuştu.

ÖNCE TEDAVİ SONRA DENEME
Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir: Çiftimiz için sperm seçiminde sperm mıknatısları yani mikroçip tekniği kullanıldı. Embriyolara lazerle tomurcuklanma (embriyoların rahim duvarına tutunmasını artırıyor) ve blastokist transferi (beşinci gün embriyosu) verildi. Rahimdeki yarım perde histeroskopiylekaldırıldı ve sonra tüp bebeğe alındı. Tedavi başarıyla sonuçlandı. Nisan ayında bebeklerini kucaklarına alacaklar. Onlar mutlu, biz daha mutluyuz.

Tüp Bebek Özel Bölüm için TIKLAYIN!

Kaynak: Sabah

Rabbim tamamına erdirsin hayırlar bereketler gerirsin darısı kadir kıymet bilecek tüm anne adaylarının başına gelsin en kısa zamanda maddi manevi yorulmadan bana da versin aminnn deyin arkadaşlar sevgiler
Allahım darısı başıma inşallah bende bu duyguyu yaşarım

Amin arkadaşlar Rabbim sizlerede nasip etsin

Rabbim tamamına erdirsin hayırlar bereketler gerirsin darısı kadir kıymet bilecek tüm anne adaylarının başına gelsin en kısa zamanda maddi manevi yorulmadan bana da versin aminnn deyin arkadaşlar sevgiler

Amin canim. Ne güzel bir dua olmuş bu. Ağzına ellerine sağlık.

Allahim tum evlat isteyenlere bizlerede senin soyundan hayirli saglikli evlatlar ver

Buna benzer bir olay babamın halasinin basinada gelmişti .
Yıllarca hamile kalamamis ve evlatlik almışlar
Tam evlatlık aldıkları sırada 2 aylık hamile olduğunu öğrenmiş .
Herkes evlatlık aldığını ver. Kendi yavrun geliyor demis. Ama vermemis halam. 1 evlatlık 2 oz kızı oldu . Rabbim çok büyük çok

Ayyyu cok mutlu oldum allahin sen evlat hasretiyle yanıp tutusanlara sonrada banada ver

Back
X