• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7aylık kızıma ceviz verdim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
pekmezi ben kahvaltıda tahinle karıştırıp veriyorum kahvaltıda kaynattiğim sütün kaymağınıda veriyorum 14 aylık bebeğe ağır gelebileceğini söylediler ama ben katılmıyorum şaçma geldi bana ne zararı olacaksa:10:

muhallebiyi sütle yapmıyormusunuz? en baba demir bağlayan gıda süttür.. pekmezdeki demiri bağlayıp dışkıyla atar..o yüzden sütle pekmezi karıştırmayın dedim..pekmezden fayda sağlasın istiyorsanız sütle en az 1 saat olsun aralarında..

Son düzenleme:
pekmezle süt karıştırıldığında pekmezin demir özelliği, sütün de kalsiyum özelliği kayboluyor.

pekmezle süt karıştırıldığında pekmezin demir özelliği, sütün de kalsiyum özelliği kayboluyor.

hepimiz bu bilgiye göre hareket ediyoruz ama pekmezin sütten bile daha çok kalsiyum içerdiğini biliyo musunuz?
pekmezde hem demir hem kalsiyum bi arada olmazdı emilmeleri imkansız olsaydı.

hepimiz bu bilgiye göre hareket ediyoruz ama pekmezin sütten bile daha çok kalsiyum içerdiğini biliyo musunuz?
pekmezde hem demir hem kalsiyum bi arada olmazdı emilmeleri imkansız olsaydı.

ben dr. yalancısıyım. benim annemde kız kardeşlerime bebekliklerinden beri süt pekmez karışımı verir her gece. anne öyle verilmezmiş dediğimde, verilir verilir diyo. gerçi kardeşlerime yaradı ikisininde maşallahı var. ama ben oğluma cevizle karıştırıp veriyorum.

canım benim bebegim 6.5 aylık iki ay öncesine kadar yanlız anne sütü verdim ama artık yetersiz ben doktora gitmiyorum bir problemi olmadıkça yanlış mı acaba s. ocagına götürüyorum aşılarında allahım saglık problemi yaşatmasın yavrularımıza bende sizden ve büyüklerimden duyduklarımı vermeye başladım yavaş yavaş tarhana tavuksuyu corba yogurt mayalayıp veriyorum devam sütüne bisküvi koyuyorumve meyve püresi yediriyorum daha bunun dışındabirsey vermedim kendi yedigimiz yemeklerden tattırmaya çalışıyorum beni biraz bilgilendirir misiniz daha başka ne verebilirim

benim annem kardeşimle bana 6 aydan sonra hemen hemen herşeyden vermiş doktor verebilirsin demiş. evde pişen yemeklerin hepsinin tadına baktırmış azar azar. birde şöyle bişi var meyveleri yada sebzeleri bebeklerinze püre halinde veriyorsanız tamamen pürüzsüz yapmayın daha sonra pürüzlü birşey verdiğinizde yemiyorlar çünkü:31:

Merhaba,

7,5 aylık bir oğlum var ve doktor tavsiyesi ile 7. aydan itibaren günde 2 çay kaşığını geçmemek üzere kahvaltılarına ekliyorum.

ben rondoda ceviz,fıstık,fındık,leblebi ve bademi parçalayıp un haline getiriyorum.sonra bunları karıştırıp bir kavanoza koyuyorum ve aklına gelecek herşeye bu karışımdan ekliyorum. oğluma bunu 6 aylıktan itibaren yavaş yavaş artırarak verdim.

ben rondoda ceviz,fıstık,fındık,leblebi ve bademi parçalayıp un haline getiriyorum.sonra bunları karıştırıp bir kavanoza koyuyorum ve aklına gelecek herşeye bu karışımdan ekliyorum. oğluma bunu 6 aylıktan itibaren yavaş yavaş artırarak verdim.

iyi fikir ben sadece ceviz veriyordum ceviz badem fındık karıştırıp verebilirim:46:

canım televizyonda izlemiştim ceviz,badem ve fındık rondoda çekildikten sonra yağ açığa çıkardıkları için 2-3 gün içinde bozulabilirmiş. o yüzden ben 3 ceviz 3 fındığı rondoda çekip 3e bölüyor, kahvaltısına ekliyorum bu arada oğlum 8.5 aylık, konuyu açan arkadaşın da içi rahat olsun çok faydalı bunlar.

canım televizyonda izlemiştim ceviz,badem ve fındık rondoda çekildikten sonra yağ açığa çıkardıkları için 2-3 gün içinde bozulabilirmiş. o yüzden ben 3 ceviz 3 fındığı rondoda çekip 3e bölüyor, kahvaltısına ekliyorum bu arada oğlum 8.5 aylık, konuyu açan arkadaşın da içi rahat olsun çok faydalı bunlar.

ben de kızıma bir gün ceviz, bir gün fındık veriyorum.cevizi hergün kırıp veriyorum, kırılmış fındığı da hergün taze dövüp verityorum.önceden ezilince faydalı yağ asitlerini kaybediyormuş. ben de 6.ayını doldurduğundan beri veriyorum.

bende kızıma sarımsak rendeleriyle rendeleyip vermeye çalışıyorum ama pek sevmiyor bizimki..

Back