• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 7aylık kızıma ceviz verdim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

famee

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
630
1
316
Ankara
slm benim kızım 7aylık bugün bi barça cevizi havanda iyice ezdim yogurda katıp verdim.

sevdi sesi çıkmadı ama sizede bi sorayım dedim bi zararı olur mu acaba hergün böyle küçük bi parça versem

slm benim kızım 7aylık bugün bi barça cevizi havanda iyice ezdim yogurda katıp verdim.

sevdi sesi çıkmadı ama sizede bi sorayım dedim bi zararı olur mu acaba hergün böyle küçük bi parça versem

benim çocuğum yok ama arkadaşım veriyodu hergün değilde haftada 1-2 zararı yok herhalde 13 aylık oldu şimdi çok da sağlıklı maşallah.yinede bişey diyemiyorum ver yada verme diye anneler daha iyi bilir..

benim çocuğum yok ama arkadaşım veriyodu hergün değilde haftada 1-2 zararı yok herhalde 13 aylık oldu şimdi çok da sağlıklı maşallah.yinede bişey diyemiyorum ver yada verme diye anneler daha iyi bilir..

sağol canım olsun benimle paylaştığın için teşekkür ederim.
herkes bakıyor çıkıyor. kimse bişey yazmıyorki fikir alışverişi olsun

bende 2 gündür kahvaltıya ekliyorum şimdilik bir sorun yok benim kızımda 4 gün sonra 7 ayını dolduracak
kızkardeşim de veriyor onun bebegide 9 aylık 2 aydır veriyor

Hatta hergun mutlaka 1 ceviz verin zarari degil coook faydasi var..Pekmeze de katip verebilirsiniz..

cevaplarınıza çok teşekkür ederim. bende her gün vermeyi düşünüyorum dün başladım iyice ezip yoğurda kattım yedi.

başka neler veriyorsunuz 7 aylık bebeğinize...
ben bişeyler daha eklemek istiyorum ama neler verebilirim daha.

bebe bisküvisi
devam sütü
sebze çorbası
yoğurt
yumurta sarısı
pekmez
meyve püresi
muz
ceviz

bunları veriyorum.

daha birşey ekleme bence:)

ay çok güldüm:) bende yazdığımı okuyunca çok geldi:)
ayrıca ablası kızım 7 aylık ve 7 kilo çok zayıf ve çok hareketli.. 4 aylıktan beri 7 kilo hemşiremizde zayıf diyo
yok canım anlatmak istediğim şu her gün bunları vermiyorum genelde verdiklerimi yazdım.
bazıları peynir, muhallebi türlü türlü çorbalar yapıyor.

labne yada tuzsuzz peynir ekleyebilirsin, bir de tarhana:) ben 6 buçuk aylık oğluma sütlü yapıyorum tarhanayı zaten azcık yiyoruz daha ama olsun, kahvaltısında da 1 2 çay kaşığı labne...valla doktorun önerdikleri yoksa ben avokado veriyorum yanlış olabilir diye bişey söyleyemem:) ceviz de 7 aydan sonra ben de vereyim, teşekkürler hatırlattığın için:)

bence bebe bisküvisinde de vazgeçin inanın hiçbir faydası yok bebeğinize..hatta zararı var çoook katkı maddeli olduğu için..ekmek verin onu yesin çok daha faydalı..burda tarifler var şeker yerine pekmez koyun tuz koymayın kendiniz yapın bisküviyi..anne sütü almıyormu? alıyorsa devam sütünü de vermeyin..muz bağırsaklarını yorar ve kabız edebilir sık vermeyin elma verin..çilek kivi ananas vermeyin..tropikal meyveler için çook erken..labne peynir verebilirsiniz kahvaltıda..

bence bebe bisküvisinde de vazgeçin inanın hiçbir faydası yok bebeğinize..hatta zararı var çoook katkı maddeli olduğu için..ekmek verin onu yesin çok daha faydalı..burda tarifler var şeker yerine pekmez koyun tuz koymayın kendiniz yapın bisküviyi..anne sütü almıyormu? alıyorsa devam sütünü de vermeyin..muz bağırsaklarını yorar ve kabız edebilir sık vermeyin elma verin..çilek kivi ananas vermeyin..tropikal meyveler için çook erken..labne peynir verebilirsiniz kahvaltıda..

canım bana dr söyledi bebe bisküvisine basla diye. yok anne sütü almıyor ondan mama veriyorum.
nasıl yapıyorsunuz bisküviyi kendiniz çok merak ettim hiç duymadım. labne peyniri nasıl veriyorsunuz hangisinden. labne beyaz peynir mi.

ben 1 yasına kadar kuruyemis verilmemesi taraftarıyım,ama herkesin kendi bebegi kendi sorumlulugu elbette.Labne peynir verilebilir,hatta daha da iyisi bir gece suda bekletilip tuzu alınmıs tam yaglı beyaz peynirdir,labneden daha faydalı olur.Biskuviyi doktorun onerse bile vermemeye gayret et,haftada 2-3 tane sorun olmaz.Muzu mutlaka erik,seftali,kayısı gibi meyvelerle birlikte ver,aksi halde kabız olma ihtimali yuksektir.Cilegi 1 yas sonrasına ertelemeniz iyi olur,alerjendir.
Saglıcakla.

ben 1 yasına kadar kuruyemis verilmemesi taraftarıyım,ama herkesin kendi bebegi kendi sorumlulugu elbette.Labne peynir verilebilir,hatta daha da iyisi bir gece suda bekletilip tuzu alınmıs tam yaglı beyaz peynirdir,labneden daha faydalı olur.Biskuviyi doktorun onerse bile vermemeye gayret et,haftada 2-3 tane sorun olmaz.Muzu mutlaka erik,seftali,kayısı gibi meyvelerle birlikte ver,aksi halde kabız olma ihtimali yuksektir.Cilegi 1 yas sonrasına ertelemeniz iyi olur,alerjendir.
Saglıcakla.

teşekkür ederim fikirleriniz için.
doğru bende muzu kakası çok cıvık olduğu zaman sade veriyorum.

kuruyemişlerin yağ asitleri çok önemli..ve bence ceviz kuruyemiş bile sayılmaz mucize bir gıda..diyetisyen dr. kontrolünde geçtik ek gıdaya..ne yiyecek ne kadar ne zaman yiyecek ne yemeyecek hepsini liste gibi yazdı bize..ve ceviz ilk sıradaydı..günde 1 ceviz..beyni besleyen nadir gıdalardan ceviz..ve kızım :nazar::nazar: çok zekii:52:
forumda ek gıdalar için sabit konu değişik tarifler de sanırım vardı bebişler için kurabiye bisküvi falan tarifi..

Son düzenleme:
ne güzel maşşallah. inşallah öyle devam eder. benim bücür de önceden güzel yiyordu ben kahvaltısına karıştırıyordum şimdi 1 haftadır yediremiyorum :( çoookk faydalı ! doktorların verdiği beslenme listelerinde hep var.

benim 9 aylık oğlum var.
papatya yada ıhlamur bi fincanda demliyorum
bebe biskuvisi
1 bebek ekmeği
dut pekmezi 1 tatlı kaşığı
1 ceviz rendesi
1 yemek kaşığı irmik
1 ölçü formül mama
yarım kavanoz yulaflı meyveli kahvaltı saati yumurta sarısı ve labneyide ayrı ayrı yediriyorum.ben bebeğime sabahları böle kahvaltı yaptırıyorum.çok severekk yiyor.arkadaşlarımda kuvvet macunu dior kahvaltımıza:9::9::9::9::9:

benim oğlum 13 aylık ve 13 kilo. Ben 7-8 aylıkken kahvaltısına ceviz eklemeye başladım. her kahvaltıda 1 tane. Oldukça da sağlıklı bir bebeğim var. Diş çıkartma dönemi hariç hastalanmadı bile :nazar:
kahvaltıısına muz, cici bebe, ceviz, tahin, pekmez, pekmez, yumurta sarısı, peynir ekliyorum. fakat muzda da cevizde de aşırıya kaçmadım hiç. çünü herşeyde olduğu gibi fazlası zarar diye düşünüyorum.
Bu arada ben hiç şu demir ilacını içiremedim oğluma oğluma ama 2 ay önce tahlil yaptırdım hiç kansızlık falan çıkmadı. Bunda da pekmezin katkısının olduğunu düşünüyorum. Çünkü sabah kahvaltısına koyduğum gibi gece muhallebisinin içine de pekmez koyuyorum.

Merhaba,benimde 7 aylik bir oglum var ben ceviz veriyorum.Kahvaltilara yeni basladik kendi yaptigim biskuvulerden veriyorum icine bazen yumurtanin sarisini koyuyorum.Peynir,muz,badem bunlari veriyorum cok da severek yiyiyor.Aksamlarida muhallebi yapiyorum bu gun ilk kez portakal suyu ve limon suyundan irmikli muhallebi yapip verdim masallah bir kaseyi bitirdi ve cok guzel uyudu.

Peynir ve türevleri demiri baglar..pekmez sadece tatlandirici olmus bebisinize..Gece koymayin pekmezi..

Back