Kızlar merhaba dershanede 2. Senem ve denemede en yüksek 69 u gördüm ondan yukarı çıkamadım sınavda en az 72-73 yapmam lazım ne yapıcam bilemedim sınava şurada 1.5 ay kaldı bazen diyorum acaba bıraksam mı olmayacak boşa mı çabalıyorum diye
Kızlar merhaba dershanede 2. Senem ve denemede en yüksek 69 u gördüm ondan yukarı çıkamadım sınavda en az 72-73 yapmam lazım ne yapıcam bilemedim sınava şurada 1.5 ay kaldı bazen diyorum acaba bıraksam mı olmayacak boşa mı çabalıyorum diye
Hedefin çok yüksek olmadığı için yapabilirsin. 69 netten yukarıya rahat çıkarsın. Demek ki çok konu eksiğin var. Konu eksiği kendine güven eksikliği ve konsantrasyon eksiliğine sebep olur. Bir an önce konu eksiklerini kapatman lazım.
Hafızanı bir balon gibi düşün. Eksiklerini de balondaki delikler olarak düşün. Sen ne kadar balonu şişirsen de delikleri kapatmadıkça yol alamazsın. Balonu şişirirsin ama deliklerden hava kaçar ve bir adım ilerleyemezsin. Sonra balona üflemeyi de bırakırsan balon tamamen söner. Demek istediğim bildiğin konulara derslere çalışırsan eksiklerine çalışmazsan boşa vakit kaybedersin. Önce eksiklerini kapat. Sonra bildiklerini tekrar edip bol soru çözersin.
Denemede en çok hangi dersten zorlanıyorsan hangi dersten en az neti yapıyorsan o dersten çalışmaya başla. Konuların birbirleriyle bağlantılarını kurarak çalış. Konuya çalış sonra bir test çöz baktın çok yanlışın çıktı soruları çözemiyorsun o zaman tekrar konuya çalış. Sonra tekrar test çöz. Ta ki soruların hepsini çözmeye başlayana kadar bunu tekrarla. Ezber yapma mantığını anla. Konu çalışmadan test çözerek konuyu öğrenemezsin, bağlantıları kuramazsın. Sadece konu çalışarak da konuyu pekiştiremezsin yorum gücü kazanamazsın. Soru çözmek o konu üzerinde düşünmeni ve öğrenmeni sağlar. İkisini birlikte yürüterek eksiklerini bir an önce kapat. Bu şekilde netlerin de yavaş yavaş yükselir. Ben son bir ayda tam 20 net arttırmıştım eksikleri kapatarak. 80 netten 100 neti görmüştüm.