• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 yasindaki oglum ve tiki

merhaba,
Oğlunuz okula gidiyor mu? Bunu sormamın nedeni şu,ilkokula giderken en yakın arkadaşımın kekeleme problemi vardı ve ben eve geldiğimde konuşurken bilerek kekeliyordum, zor vazgeçirmişti rahmetli babannem..
2. Sinifa baslicak.. Yegenimde de buna benzer birsey vardi ama gecti simdi genetik olablr mi acaba bilemiyorum

alerjiden kaynaklanıyor olabilir.. benim çocuklarımda da var, özellikle mevsim geçişlerinde sık sık oluyor sonra azalıyor, sonra yine artıyor..

Acaba siz regl döneminizde olabilir misiniz? Uslubunuz pek bi sert .Ayrıca arkadaşlara teşekkür etmelisiniz bence neredeyse bir sene sonra doktordan randevu almanıza vesile oldular farkındamısınız?
Arkadasim yorum yapmanin da bi adabi vardir .. Analigimdan girdiler ilgisizligimden ciktilar hayirdir nerden geliyor bu cesaret ..Ayrica Tesekkur edecegim kisilere etmisim ... Yorum yapmak icin sacmalayanlar bir zahmet benim konularima girmesin gitsinler baska yrrde kendilerini ispat etsinler olur mu?

2. Sinifa baslicak.. Yegenimde de buna benzer birsey vardi ama gecti simdi genetik olablr mi acaba bilemiyorum
bence öncelikle bir kbb'ye götürün, ben olsaydım öyle yapardım eğer gerçekten fiziksel bir problemi yoksa en azından bunu anlamış olursunuz, sonrasında psikolojik yardım alabilirsiniz, genelde çocuklar bu tip alışkanlıkları oyun gibi görüp sürdürebiliyorlar, şimdiden geçmiş olsun

Erkek çocuklarda tike yatkınlık fazla maalesef. Ben hiçbir yorum yapmamakta bulmuştum çareyi. Normal davranıyomuş gibi ses çıkarmıyorduk.

benim tam küçük dilimin oldugu kısımlar bir kaşınır bir kaşınır anlatamam. bazen parmagımı sokup kaşıdıgım olur bazende geyzimden tuhaf sesler cıkartarak o kaşınma hissini azaltma gibi eylemlerim..

Oglum cikolata atistirmalik fazla tuketen bir cocuk ..Şöyle bir çözüm ürettim kendi capimda dedimki bugun ; bak o cikolatalar sekerlerde nefes almani engelliyor olabilir. Yarin doktora gidip bogazinda problem varmi bi baktiralim ayrica ; cikolata sekerler yasaklanabilir.. Oglum bu sefer bana "anne yapmadan da durabilirim zaten bilerek yapiyorum" dedi ve dedikten sonra da yapmadi .. hayret ettim .. Yine de yarin doktora gidip baktirmak istiyorum tam emin olmak icin

Erkek çocuklarda tike yatkınlık fazla maalesef. Ben hiçbir yorum yapmamakta bulmuştum çareyi. Normal davranıyomuş gibi ses çıkarmıyorduk.
Bi zaman sonra evde sakinlik olustugu vakit yapinca bi kac kez azarladim dayanamadim.. inanin baska odaya kaciyorum pesjme geliyor o sesle inadima yapar gibi yapiyordu.. duymamazliktan gelmem mumkun olmadi

Arkadaslar cocugu doktora goturdum. Doktor burun kemiginde egrilik oldugunu bu sebeple agizdan nefes aldigi icin kucuk dilinde uzama tespit etti . Ve bu sebeple cocugun o sesleri cikardigini soyledi ayrica tik halime getirmemesi icin bol.bol su icmesini onerdi. Kendisine de soyledi. Bende eger yapmaya devam ederse cikolata ve seker yasagi gelecegini soyleyince azaltti. 18 Yasina gelmeden herhangi cerrahi mudahale olamayacagi icin tik haline donusmesine engel olmaya calisiyoruz.. ilgilenen fikir veren akli basinda yorum yapan arkadaslara tesekkur ediyor saygilarimi sunuyorummm. Saglikli gunlerimiz ola...

Back