• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 yaşinda bir oğlum var ve cok kavgacı yardim istiyorum

Vazgeçtim

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2007
48
14
298
44
Konya
Merhabalar oglum yedi yasinda okula basladi bu sene... Ben calisiyorum onun icin daha once bakicimiz vardi krese gitti anaokuluna gitti bu sende okula basladik ama o kadar cok kavga ediyorki arkadaslarinin canini o kadar cok acitiyorki ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz. Daha once hic birinden sikayet almadik hatta anaokulundaki ogretmenini aradim hic sikayeti yok pedagoga basvurmam gerekiyor ama burda bulamadigim icin buraya yazmak durumunda kaldim umarim yardimci olursunuz

Yüksek lisansımı psikoloji üzerine yaptım ama tabii ki pedagog değilim.
Aile icinde son donemde yaşadığı bir degisim var mı ( boşanma, taşınma, cevre degisikligi, sevdiği birinin kaybı, ev ici huzursuzluklar) gibi.
Bunların hiçbiri yoksa okulunu ve öğretmenini seviyor mü?
Öğretmenin tekniklerinden rahatsız olmuş olabilir.
Arkadas cevresinde kendisini doğru ifade edememiş olabilir?
Yasam çizgisi komple değişti, artık annesinin kollarından, kendi yaşıtlarını net olarak yaşamına aldı. Bu bile başlı basına degisimdir.
Rol modeller de cok önemli.

Sizin bir anne olarak hem sevkatle konuşup ( açık bir sekilde) hemde doğru arkadaşlık sekillerini göstermeniz gerekebilir.
Tabii ki onu tanımak gerekebilir. Ama unutmamalıdır ki evladınız bir sekilde kendini ifade etmeye çalışıyor ? Ne anlama geliyor o önemli.

Verdiginiz cevap icin oncelikle cok tesekkür ederim. 3 ay once ev tasidik babanesi halalari amcasi hep ayni cevrede oturuyoruz onlari cok seviyor. Babanesi ve dedesi hacca gittiler ve cok üzüldüğünü biliyorum babamiz inanilmaz asabi biri evde ister istemez tartismalar ortaya cikabiliyor. Bende pek normal tepkiler veremiyorum tabi daha once psikolojik yardim almak istedim ama tedavimi tek basima gerceklestiremedim. Onun icin biraktim ben bazi seylerin ustesinden geliyorum ama isin icinde oglum olunca ne yapacagimi nasil davranacagimi bilemiyorum. Ögretmenine gelince ilk gunden sikayet etmesi beni cok etkiledi. Biz orta seviyeli bir aileyiz onun isteklerini yerine getirmeye gayret gosteriyoruz. Onu asla şimarik bir cocuk olarak degil herseyi sevileli... Sinifindaki arkadaslari düsük seviyeli biraz ve daha once hic egitim gormemis cocuklarin cok oldugu bir sinif onunda etkisi olabildigini ve herseyin en iyisini ben bilirim tarzinda davranis gosteriyor olabilir. Peki sizce bi pedagoga gitmemiz uygun olurmu yoksa okuldaki rehber ogretmen bize yardimci olabilirmi?

Tabii ki evlatlar bizlerin yumuşak karnı. Sizde belli ki gayet ilgili bir ebeveynsiniz.
Evladınızın yaşadığı çeşitli degisiklikler onun davranış biçimini etkilemiş. Rol model olarak babayı secmis ve onun ifade biçimini kendi üzerinde yerleştirmeye çalışıyor olabilir. ( olmayadabilir, etkilenir)
Cocuklar bizlerin olumsuz bütün özelliklerini de kapmaya meyillidirler.

Bir süre cocuğunuzu rehberlik öğretmeniniz işbirliği ile takip ederek. ( diğer arkadaşlarının davranışları da önemli)( babayı da bu görüşmelere ara ara ekleyebilirsiniz). Doğru ifade ve davranış seklini bulabilir.
Sizler ebeveyn olarak cocukların her istediğini, istediği zamanda yapmamalidirlar zaten. Ancak ona istediklerine karsı çıktığıniz zaman dürüst bir açıklamayla cevap vermeniz en iyisidir. Neden boyle davrandığını sorun. Öğrenmeye çalışın, empati kurmayı öğretmeye bakın. Birde dikkat toparliyici oyunlarla evde egzersiz yaptirabilirsiniz. ( belirli bir süre icinde resim yapmak, hamurlardan bir seyler yaratmak gibi. Ornegin 45 dk. Gibi bir süre vererek)

Rehberlik öğretmeni yardımcı olabilir sizlere. Bu tarz davranış biçimleri cocuklarda sıkça görülmektedir.yaşanması cok normal ve bazı ebeveynlerde suçluluk hissi yaratmaktadir maalesef. Boyle düşünce icine girmemenizi dilerim, doğal bir süreçtir.

Tabii ki evlatlar bizlerin yumuşak karnı. Sizde belli ki gayet ilgili bir ebeveynsiniz.
Evladınızın yaşadığı çeşitli degisiklikler onun davranış biçimini etkilemiş. Rol model olarak babayı secmis ve onun ifade biçimini kendi üzerinde yerleştirmeye çalışıyor olabilir. ( olmayadabilir, etkilenir)

Bir süre cocuğunuzu rehberlik öğretmeniniz işbirliği ile takip ederek. ( diğer arkadaşlarının davranışları da önemli)( babayı da bu görüşmelere ara ara ekleyebilirsiniz). Doğru ifade ve davranış seklini bulabilir.
Sizler ebeveyn olarak cocukların her istediğini, istediği zamanda yapmamalidirlar zaten. Ancak ona istediklerine karsı çıktığıniz zaman dürüst bir açıklamayla cevap vermeniz en iyisidir. Neden boyle davrandığını sorun. Öğrenmeye çalışın, empati kurmayı öğretmeye bakın. Birde dikkat toparliyici oyunlarla evde egzersiz yaptirabilirsiniz. ( belirli bir süre icinde resim yapmak, hamurlardan bir seyler yaratmak gibi. Ornegin 45 dk. Gibi bir süre vererek)

Rehberlik öğretmeni yardımcı olabilir sizlere. Bu tarz davranış biçimleri cocuklarda sıkça görülmektedir.yaşanması cok normal ve bazı ebeveynlerde suçluluk hissi yaratmaktadir maalesef. Boyle düşünce icine girmemenizi dilerim, doğal bir süreçtir.

Evet bende ayni seyi dusunuyorum kesinlikle babayi ornek aliyor. Rehber ögretmen umarim yardimci olur. Onun cok zeki ve duyarli bi cocuk oldugunu biliyorum onun icin oglumun bunlari kaybetmemesini istiyorum. Bunu bi anne olarak sadece ben degil cevremdeki butun kisiler soyluyor.

Yasina göre puzzle lari tercih ederseniz. Cok faydalıdır hatta hepberaber masaya oturabilirsiniz, günde 30 dk.
Kelime oyunu veya harita da oyun oynayabilirsiniz.
Puzzle in cocuk gelişiminde faydası çoktur.

Allah bağışlasin, eminim ki ilginiz sayesinde her zaman zekasını ve duygularını doğru bir alana kanalize edicektir.
İmkanınız varsa cok yormadan spor yaptırmakta gelişiminde fayda sağlayabilir.
Nerede ikamet etmektesiniz

Puzledan nefret eder ama yine deneyecegim birlikte yapmak onun icin degisiklik olur. Ben konya da ikamet etmekteyim peki siz? Her yolu deneyecegim oglum icin umarim basarili olurum. Ayrica yuzme yada cimlastige goturmeyi düşünüyorum.

Back