Merhaba, 7+3 de kontrol için gittiğimde kalp atışını duyamadık. Doktor vajinal ultrasonla bakmak istedi ben korktuğum için istemedim bekleyelim dedi. Beta hcg değerine baktı 45791 çıktı. Haftasıyla uyumlu artık duymamız lazım bir hafta sonra tekrar gel bakalım dedi. Ben dayanamayıp iki gün sonra tekrar kan verdim beta değerim 42560 a düşmüş. Doktorum farklı laboratuvarlar olduğu için aradaki farkın çok önemli olmadığını kanaman yoksa problem olmayacağını söyledi. Ama benim bu belirsizlikten dolayı moralim çok bozuk. Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi? Kalp atışını ne zaman duyarım vajinal ultrasyon yaptırmalımıyım?
Ben Hatayın en iyi doktoruna gittim o bile vajinal ultrasyon ile kontrol etti 4+6 da zaten karından ultrasyonla kese görünmeyeceği için alttan bakmaktan başka çare yoktu ve emin olun doktorlar öyle bir risk almazlar yani ufacık bir risk bile olsa alttan muayene etmezler . ben acaba kalp atışı var mı yokmu diye tedirgin olup günlerimi zehir edeceğime alttan muayene olur kalp atışını duymayı isterdim .Peki vajinal ultrasondan sonra kanama vs bişey yaşadınız mı? Beni çevrem çok korkuttu sakın alttan muayene olma diye
Doğru diyorsunuz şuan içim içimi yiyor. Cumartesi tekrar gidicem ama çok korkuyorum bir aksilik olursa diye.Ben Hatayın en iyi doktoruna gittim o bile vajinal ultrasyon ile kontrol etti 4+6 da zaten karından ultrasyonla kese görünmeyeceği için alttan bakmaktan başka çare yoktu ve emin olun doktorlar öyle bir risk almazlar yani ufacık bir risk bile olsa alttan muayene etmezler . ben acaba kalp atışı var mı yokmu diye tedirgin olup günlerimi zehir edeceğime alttan muayene olur kalp atışını duymayı isterdim .
Allah göstermesin forumda okumuştum 10. haftaya kadar duymayanlar varmış panik yapmayın Cumartesi gittiğinizde karından duyarsınız inşallah ama duymazsanız da allttan dha erken duyuluyormuş ordan bakar doktorunuz çok geçmiş olsun haber verin mutlaka merak ettimDoğru diyorsunuz şuan içim içimi yiyor. Cumartesi tekrar gidicem ama çok korkuyorum bir aksilik olursa diye.
Muayeneden değil de daha çok bebeğe ya da keseye bişey olmasından korktum. Çevremde sürekli bu konuda söylemler oldu etkilediler beni açıkcası. Ama gördüğüm kadarıyla alttan muayenin ne bebeğe ne keseye bir zararı yokmuş. Biraz olsun içim rahatladı sanki. Peki beta değerinin düşmesi normal mi acaba bilginiz var mı?Vajinal ultrasondan korkuyorsaniz cocuk nasil doguracaksiniz merak ettim.o sekilde belki duyacaktiniz Bosu bosuna strese girmissiniz hem kendinize hem bebeginize yazik deger mi yani buna.Bu korkunuzu bir an once asmayi deneyin hic korkulacak da bir yani yok.
Cevredeki herkes uzman doktor olmus zaten. Siz cevrenizin ne dedigine kulak asmayin onlar daha cok sey soylecekler bu daha baslangic. He diyin gecin siz kendi bildiginizi yapin. Oyle bir risk olsa doktorlar o sekilde bakmayi kabul ederler mi ya? Beta degeri dusmesi hakkinda birsey diyemicem doktorun dedigi gibi baska hastaneyse farkedebilir kanamaniz da yokmus cok stres yapmadan diger kontrolunuzu bekleyin benceMuayeneden değil de daha çok bebeğe ya da keseye bişey olmasından korktum. Çevremde sürekli bu konuda söylemler oldu etkilediler beni açıkcası. Ama gördüğüm kadarıyla alttan muayenin ne bebeğe ne keseye bir zararı yokmuş. Biraz olsun içim rahatladı sanki. Peki beta değerinin düşmesi normal mi acaba bilginiz var mı?
Maşallah allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinBen vajinal usg ile 6+1de duydum. Ustelik 6 aylık tüp bebek tedavisinden sonra.. yani bi zararı olsaydı doktorum asla risk almazdi bekleyelim derdi. Suan 32. Haftadayim... Sizde böyle stres yapacağınıza baktirin bence. Stres daha zararlı. Hayırlı olsun bu arada
Canım ultrosondan peki göstermedi mi doktorun kalp atışını bebeğini yaklaştırarak?6+5de bende duymamıştım ve vajinal ultrasonu kabul ettim. Baya ince bir cihaz zaten hem prezervatif gibi bir şey takıyorlar hemde jel sürüyorlar asla girdiğini bile anlamıyorsun. Ben de baya korkmuştum ama yani ilişki yaşarken daha çok hissediyorsun emin ol
Üstelik daha ilerleyen haftalarda çatı muayenesi vs var yani mecbur o korkuyu yenmek gerekiyor artık
Canım arkadaşım vajinal olarak baktırdı hiçte sıkıntı olmadı inşallah cumartesi günü kalp atışınu duyarsın sakın panik yapma kendini strese sokma olur mu güzel haberlerini bekliyoruzMerhaba, 7+3 de kontrol için gittiğimde kalp atışını duyamadık. Doktor vajinal ultrasonla bakmak istedi ben korktuğum için istemedim bekleyelim dedi. Beta hcg değerine baktı 45791 çıktı. Haftasıyla uyumlu artık duymamız lazım bir hafta sonra tekrar gel bakalım dedi. Ben dayanamayıp iki gün sonra tekrar kan verdim beta değerim 42560 a düşmüş. Doktorum farklı laboratuvarlar olduğu için aradaki farkın çok önemli olmadığını kanaman yoksa problem olmayacağını söyledi. Ama benim bu belirsizlikten dolayı moralim çok bozuk. Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi? Kalp atışını ne zaman duyarım vajinal ultrasyon yaptırmalımıyım?
Canım ultrosondan peki göstermedi mi doktorun kalp atışını bebeğini yaklaştırarak?
Ben 6+0 da doktorum çok küşük dinlemeyelim ama göstereyim dedi ve gösterdi 6+6 tekrar gittim bu sefer dinleyebildik çokta az olsa
Anladım canım biz 6+0 da karından kalp atışını gördük küçük diye dinletmedi gerçi çok zor gösterdi kalp atışını ekrandan.Karın ultrasonundan hiç görünmedi, vajinal ultrasondan da ekrandan gördük ama küçük olduğu için net duyulmaz dedi ve dinletmedi
Anladım canım biz 6+0 da karından kalp atışını gördük küçük diye dinletmedi gerçi çok zor gösterdi kalp atışını ekrandan.
6+6 da karından baktı yine az da olsa duydukBende telaş yaptm neden çok az duydum diye ama normalmiş demekki sağlıkla alalım inşallah kucağımıza sağlıkla büyüsünler
Peki vajinal ultrasondan sonra kanama vs bişey yaşadınız mı? Beni çevrem çok korkuttu sakın alttan muayene olma diye
Yok canım göstermedi direk alttan muayene yapalım istersen dedi.Canım ultrosondan peki göstermedi mi doktorun kalp atışını bebeğini yaklaştırarak?
Ben 6+0 da doktorum çok küşük dinlemeyelim ama göstereyim dedi ve gösterdi 6+6 tekrar gittim bu sefer dinleyebildik çokta az olsa
Aynen yeterki sağlıklı olsunda bana az dinletsin hiç önemli değil yeterki duyayımZaten hiçbir kontrolde öyle uzun uzun dinletmiyorlar hele ki devlet hastanesinde.
Sağlıkla gelsinler de gerisi önemli değil